• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ĶTR ārlietu ministra vietnieka vizīti Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.1997., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30080

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - Amerikas Latviešu mākslinieks

Vēl šajā numurā

22.07.1997., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ĶTR ārlietu ministra vietnieka vizīti Rīgā

Piektdien, 18.jūlijā, Rīgā vienas dienas darba vizītē ieradās Ķīnas Tautas Republikas ārlietu ministra vietnieks Džans Deguans ( Zhang Deguang ). LR Ārlietu ministrijā Džanu Deguanu pieņēma valsts sekretārs Māris Riekstiņš un valsts sekretāra vietnieks Aivis Ronis.

Sarunas dalībnieki pauda gandarījumu par Latvijas un Ķīnas attiecību attīstību, minot dinamiskus kontaktus starp abu valstu valdībām, parlamentiem un iedzīvotājiem. Ķīnas diplomāts augstu novērtēja neseno Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Alfreda Čepāņa vizīti Pekinā, kā arī sadarbību starp Latvijas un Ķīnas iekšlietu, ekonomikas un kultūras ministrijām. Latvijas puse apliecināja ieinteresētību paplašināt sadarbību ar Ķīnu gan politiskajā, gan arī saimnieciskajā jomā un atzinīgi novērtēja Latvijas un Ķīnas projektus — izveidot Ķīnas ražojumu tirdzniecības namu Latvijā, kā arī kokapstrādes kopuzņēmumu. Puses pārrunāja sadarbību starp abu valstu ārlietu resoriem, pozitīvi novērtējot politiskās konsultācijas, kas notika Pekinā šī gada jūnijā. Latvijas diplomāti darīja zināmu Ārlietu ministrijas nodomu 1998. vai 1999.gadā atvērt vēstniecību Ķīnas Tautas Republikā. M.Riekstiņš un Džans Deguans izvērtēja iespējas rīkot Latvijas un Ķīnas starpvaldību komisijas otro sēdi. Puses bija vienisprātis, ka ir plašas iespējas izvērst sadarbību tranzīta un kuģniecības jomā. Abas delegācijas vienojās, ka jāturpina pilnīgot Latvijas un Ķīnas līgumbāzi.

Māris Riekstiņš un Džans Deguans apsprieda arī Baltijas reģiona un Eiropas Savienības aktualitātes. M.Riekstiņš informēja par Latvijas eirointegrācijas politiku. Džans Deguans pauda Ķīnas atbalstu Latvijas centieniem kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti.

ĀM preses centrs

Par Zviedrijas palīdzību transporta jomā

Zviedrijas valdība ir nolēmusi piešķirt 40 miljonus Zviedrijas kronu (aptuveni 3 miljonus latu) projektiem, kas paredzēti Baltijas valstu sabiedriskā transporta sistēmu atbalstam.

Iespējams, ka palīdzība projektu ietvaros tiks sniegta vairākos posmos — gan drīzumā piegādājot lietotus Zviedrijas autobusus, gan īstenojot Baltijas valstu sabiedriskā transporta darbinieku apmācību ilgtermiņa programmu tādās jomās kā plānošanas metodoloģija vai likumdošanas jautājumi.

“LV” informācija

Pēc Zviedrijas vēstniecības

materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!