• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas 21. jūlija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.1997., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Komisijas sniegto Latvijas lauksaimniecības vērtējumu

Vēl šajā numurā

22.07.1997., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta Komitejas 21.jūlija sēdē

MK Komiteja akceptējusi tiesību aktu projektus, kurus paredzēts pieņemt Satversmes 81.panta kārtībā. Akceptēti noteikumu projekti “Grozījumi likumā “Par uzņēmējdarbību””; “Grozījums likumā “Par LR Uzņēmumu reģistru””; “Grozījums likumā “Par aviāciju””; “Grozījums likumā “Par apdrošināšanu””; “Grozījums Civillikumā” un “Grozījums Latvijas Kriminālkodeksā”. Minētie tiesību aktu projekti sagatavoti sakarā ar MK konceptuāli akceptēto jautājumu par kustamās mantas ieķīlāšanas reģistrāciju. Akceptēts noteikumu projekts “Grozījums 1995.gada 12.aprīļa likumā “Zvejniecības likums””. Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi likumā “Par valsts meža izmantošanu””. Grozījumi paredz veikt racionālāku valsts meža izmantošanu, nosakot konkrētas saistības, tiesības un pienākumus.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Militārās policijas izveidošanu”, ar kuru paredzēts reorganizēt LR Valsts prezidenta un Saeimas drošības dienestu un uz tā finansu, štatu un materiāli tehniskās bāzes pamata izveidot Militāro policiju, to iekļaujot Aizsardzības spēku sastāvā un nododot to Aizsardzības ministrijas Nacionālo bruņoto spēku komandiera pakļautībā.

Akceptēts noteikumu projekts “Militārās policijas pagaidu nolikums, ar kuru noteikts, ka Militārās policijas pamatuzdevums ir Valsts prezidenta un viņa institūciju, Saeimas deputātu un Saeimas institūciju, kā arī citu valsts un Aizsardzības ministrijas stratēģiski svarīgu objektu aizsardzība un apsardze, apsargājamo personu ekskortēšana un pavadīšana, likumības un kārtības kontrole un uzturēšana NBS daļu un apakšvienību un citu Aizsardzības ministrijas pakļautībā esošo militāro formējumu dislokācijas vietās, pagaidu nometnēs, mācību rajonos un to apkārtnē, militāro kolonnu pārvietošanās maršrutos, izziņas veikšanas lietās par valsts militārā dienesta noziegumiem, kā arī citu uzdevumu izpilde. Pārejas noteikumos noteikts, ka militārās policijas komandierim līdz 1997.gada 1.oktobrim jāreorganizē Valsts prezidenta un Saeimas drošības dienests par Militāro policiju atbilstoši likumdošanai.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par akcīzes nodokli”, kurš paredz kā iekasētais akcīzes nodoklis par alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem tiek ieskaitīts: valsts pamatbudžetā un proporcionāli Kultūrkapitāla fondā un speciālajā budžetā sporta vajadzībām. Paredzēts, ka minētie grozījumi stājas spēkā ar 1998.gada 1.janvāri.

Akceptēts grozījumu projekts MK 1996.gada 15.maija rīkojumā nr.160 “Par valsts kapitāla daļu pārdošanu”, ar kuru paredzēts no saraksta svītrot punktu 1.25. SIA Rīgas kopuzņēmums “Lat–Vest–IST”, un precizēt punktu 1.36. SIA “VAE–Rīga”, izņemot valsts kapitāla daļu, kuras turētājs ir valsts a/s “Latvijas dzelzceļš”.

Akceptēti grozījuma projekti likumos “Par nodokļiem un nodevām”; “Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju”; “Par uzņēmējdarbību”; “Par sociālo nodokli”; “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju”. Likumprojekti izstrādāti sakarā ar sociālā nodokļa administrēšanas funkciju pārņemšanu Valsts ieņēmumu dienestā un nepieciešamību pabeigt to lauksaimniecības statūtsabiedrību likvidāciju, kuru likvidācijas procesa gaitā nav ievērotas tiesību aktu normas un likvidācijas procesa ilgums pārsniedz likumdošanā noteiktos termiņus. Atsevišķi grozījumi izstrādāti, lai novērstu pretrunas starp tiesību aktiem.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Vienošanās memorandu starp LR Aizsardzības ministriju un Dānijas Karalistes Aizsardzības ministriju par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku kājnieku vada (LATPLA–3) izveidošanu stabilizācijas spēkos Bosnijā un Hercegovinā Dānijas bataljona sastāvā”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!