• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šovakar Rīgā ierodas Ukrainas ārlietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.1997., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzņēmumiem un koncerniem

Vēl šajā numurā

23.07.1997., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šovakar Rīgā ierodas Ukrainas ārlietu ministrs

Genādijs Udovenko (Utyyflbq Eljdtyrj)

Genādijs Udovenko dzimis 1931.gadā Ukrainā, Krivojrogas pilsētā. Viņa sieva ir bioloģe, ģimenē ir arī meita un mazdēls students.

G.Udovenko 1954.gadā beidzis Kijevas Tarasa Sevčenko universitātes Starptautisko attiecību fakultāti, pēc tam izglītību papildinājis Ukrainas Ekonomikas un lauksaimniecības zinātniskās pētniecības institūtā. Diplomātiskajā darbā aktīvi piedalījies kopš 1959. gada decembra. No 1965.gada līdz 1971.gadam strādājis ANO birojā Ženēvā, bet no 1977.gada līdz 1980.gadam — ANO sekretariātā Ņujorkā. Pēc tam bijis Ukrainas ārlietu ministra vietnieks (1980—1985), Ukrainas pastāvīgais pārstāvis ANO (1985—1992).

No 1992. līdz 1994. gadam Ukrainas vēstnieks Polijas Republikā. Kopš 1994.gada septembra — Ukrainas ārlietu ministrs.

Genādijs Udovenko ir vadījis ANO Ģenerālās asamblejas, Drošības padomes un Sociālās padomes sesijas, bijis ANO Ģenerālās asamblejas Ekonomikas un īpašās politiskās komisijas vadītājs, kā arī pārstāvējis Ukrainas valdību starptautiskajā darba organizācijā.

Gaidāms, ka Ukrainas ārlietu ministra oficiālās delegācijas sastāvā Latvijā ieradīsies ministra dzīvesbiedre Dina Udovenko, ārējo ekonomisko sakaru un tirdzniecības ministra vietnieks Andrijs Gončaruks, ekonomikas ministra vietnieks Anatolijs Vrubļevskis, mašīnbūves, militārās industrijas un konversijas ministra vietnieks Vadims Laščovs, kā arī Ukrainas Ārlietu ministrijas vairāku departamentu vadošie darbinieki.

Oficiālās vizītes 24.jūlija programmā iekļautas tikšanās ar Latvijas Republikas Valsts prezidentu, Saeimas priekšsēdētāju, Ministru prezidentu, ārlietu ministru, sarunas ar ekonomikas ministru un darījumu aprindu pārstāvjiem, ukraiņu skolas apmeklējums un — vizītes noslēgumā — preses konference. Vizītes laikā tiks apspriestas Latvijas un Ukrainas divpusējās attiecības, Eiropas Savienības un NATO paplašināšana, kā arī attiecības ar kaimiņvalstīm.

Ukrainas vēstniecības

un “LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!