• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas pasts" - ar "Mercedes Benz" mašīnu ātrajiem riteņiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.1997., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30106

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - Vācijas vēstnieks

Vēl šajā numurā

23.07.1997., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas pasts” — ar “Mercedes Benz” mašīnu ātrajiem riteņiem

Vakar, 22.jūlijā, tika svinīgi uzsākta “Latvijas pasta” iegādāto desmit Vācijas firmas “Mercedes Benz” ražoto automašīnu ekspluatācija. Tajā piedalījās “Latvijas pasta” darbinieki un ģenerāldirektors Aivars Droiskis, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Uldis Pētersons un “Mercedes Benz” oficiālā pārstāvja Latvijā SIA “Domeniks” darbinieki. Šī firma 17 dalībnieku konkurencē uzvarēja konkursā par automašīnu piegādi “Latvijas pastam”. Tās paredzētas vēstuļu, bandroļu, laikrakstu un žurnālu pārvadāšanai un, pēc A.Droiska vārdiem, ir izturīgas, drošas un ekonomiskas ekspluatācijā, tāpēc divu gadu laikā atmaksāsies uz degvielas ekonomijas rēķina. Savukārt konkursā par kredītu automašīnu iegādei uzvarēja Latvijas Zemes banka — ar viszemāko procentu likmi, piešķirot 3 miljonu latu aizdevumu uz pieciem gadiem.

Pirmie desmit mersedesi vedīs pasta sūtījumus un preses izdevumus no Rīgas uz Liepāju, Ventspili, Balviem un citiem rajoniem, bet nākamos saņems arī Latvijas rajonu pasta iestādes. Pavisam līdz gada beigām paredzēts saņemt 62 jaunās automašīnas. Tā ir aptuveni puse no pašlaik “Latvijas pasta” rīcībā esošo ZIL un GAZ skaita.

SIA “Domeniks” izpilddirektors Uģis Cinis pasniedza automašīnu atslēgas kopā ar firmas “Mercedes Benz” brelokiem un cepurītēm “Latvijas pasta” pieredzējušākajiem un godprātīgākajiem šoferiem, kuru darba stāžs ir ap 10 līdz 30 gadi. Viņi jaunās automašīnas raksturoja kā ievērojami ērtākas — braukšana esot tikpat kā ar vieglo automobili. Tas nebūt nav mazsvarīgi, ja brauc pa četri simti vai pat vairāk kilometriem katru dienu, pareizāk sakot, nakti, jo pastu ved jau drīz pēc pusnakts, lai rīta agrumā to saņemtu adresāti.

Ausma Aldermane, “LV”

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

SIA “Domeniks” izpilddirektors Uģis Cinis, “Latvijas pasta” ģenerāldirektors Aivars Droiskis un Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Uldis Pētersons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!