• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Galavārds vēl nav pateikts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.1997., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Galavārds vēl nav pateikts (turpinājums)

Vēl šajā numurā

23.07.1997., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MĒS VISI EIROPĀ

Galavārds vēl nav pateikts

Jānis Vaivads, Eiropas integrācijas biroja direktors, — “Latvijas Vēstnesim”

— Kā jūs, Eiropas integrācijas biroja direktors, vērtējat Eiropas Komisijas atzinumu “Agenda — 2000” par Latviju un pašreiz izveidojušos situāciju?

— Eiropas Komisijas atzinumu vērtēju kā ļoti aptverošu, ilgi un pamatīgi gatavotu dokumentu. Vispirms jau šis dokuments ir nepieciešams pašai Eiropas Savienībai, taču tas ir arī katras kandidātvalsts atainojums, kas nosaka vadlīnijas, pēc kurām katras valsts vērtējumā turpmāk vadīsies ES. Šim atzinumam un arī lēmumam ir rekomendējošs raksturs, tomēr mums tas ir ļoti pamatīgi jāizstudē un jāizanalizē, lai vieglāk un pareizāk varētu turpināt integrēšanos Eiropas Savienībā.

Runājot par šī dokumenta sagatavošanas gaitu, par metodi, par izmantoto informāciju, nevaru noliegt, ka atsevišķu jautājumu analīzē no mūsu puses šobrīd ir emociju pieskaņa. Taču dokumenta pašā pamatā ir tā informācija, ko Latvija pati ir EK sniegusi. Pēdējā informācija par Latviju tika iesniegta vēl pavisam nesen — 18. jūnijā, un tā arī atzinumā ir atspoguļota. Tā ka informācijas plūsma uz EK ir nepārtraukta. Ir bijuši arī Eiropas Komisijas papildu jautājumi Latvijas nozaru ministrijām vēl pēc pagājušajā vasarā iesniegtajām plašajām atbildēm, pat vēl pašā pēdējā brīdī pirms atzinuma publicēšanas. Protams, par atzinumu mēs nevaram runāt kā par mirkļa foto, piemēram, jūlija vidū, jo atzinums balstās arī uz statistikas datiem, kam ir savas datu apkopošanas un analizēšanas īpatnības. Taču nebūtu pamata spekulēt ar informācijas vecumu vai jaunumu. Visa mūsu sniegtā informācija EK ir. Varētu būt cits jautājums — informācijas izvēle un atlase, sagatavojot atzinumu.

— Vai, jūsuprāt, EK atzinums ir objektīvs?

— Nekad nevar runāt par pilnīgu objektivitāti, ja runa skar dzīvu cilvēku gatavotas lietas. Protams, dati ir objektīvi, bet to interpretācija jau ir ekspertu, tātad dzīvu cilvēku vērtējums. Tādēļ par pilnīgu objektivitāti runāt būtu nevietā, jo ideāla objektivitāte nepastāv.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!