• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 22. jūlija sēdē Pēc Ministru kabineta 22. jūlija sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.1997., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 22. jūlija sēdes (turpinājums)

Vēl šajā numurā

23.07.1997., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 22. jūlija sēdē

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā dzīvokļa īrnieks vai īpašnieks norēķinās par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem”, kurā noteikta kārtība, kādā dzīvokļa īrnieks, dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu mājā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai, privatizēta dzīvokļa īpašnieks vai dzīvokļa īpašnieks kooperatīvā dzīvojamā mājā var norēķināties par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem (apkuri, karsto ūdeni, kanalizāciju, asenizāciju, gāzi, elektroenerģiju, atkritumu aizvākšanu, liftu, kolektīvo TV antenu, radiotranslāciju, telefonu).

Akceptēti ieteikumi “Par komunālo pakalpojumu (apkures un ūdensapgādes) sākotnējiem aprēķiniem”. Minētie ieteikumi izmantojami, nosakot siltuma un ūdens patēriņu un maksu par to piegādi ēkas atsevišķos dzīvokļos daudzdzīvokļu mājās, kurās skaitītāji ir uzstādīti ēkas siltuma un ūdens padeves ievados, apkures sezonai un vasaras periodam.

Akceptēts grozījums MK 1997. gada 5. marta rīkojumā nr. 106 “Par investīciju projektiem, kas 1997. gadā finansējami no valsts pamatbudžeta”, ar kuru aizstāj pielikuma 54. punktā vārdus “Meteoroloģisko doplera radaru uzstādīšana lidostā “Rīga” un “Liepāja”” ar vārdiem “Automātisko meteoroloģisko staciju uzstādīšana”.

Akceptēti šādi likumprojekti: “Grozījumi Latvijas Kriminālkodeksā”, “Grozījums Latvijas Kriminālprocesa kodeksā”, “Grozījumi Latvijas sodu izpildes kodeksā” un “Grozījums Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, kuri izstrādāti sakarā ar policijas kontroles kā papildsoda ieviešanu, jo policijas kontroles ieviešana varētu labvēlīgi ietekmēt cīņu ar recidīvo noziedzību.

Akceptēti noteikumi “Grozījums Ministru padomes 1993. gada 19. maija lēmumā nr. 250 “Par amatiem un profesijām, kuras personām dod tiesības izmantot dienesta dzīvokļus””, papildināts amatu un profesiju saraksts, kurš personām dod tiesības izmantot dienesta dzīvokļus, ar 3.9. apakšpunktu “3.9. Robežsardzes pārvaldes, daļas, nodaļas, apakšnodaļas, robežkontroles punkta priekšnieks, vecākais inspektors”.

Akceptēts rīkojums “Par Eiropas Padomes 1949. gada 2. novembra Vispārējo līgumu par Eiropas Padomes privilēģijām un imunitātēm, tā protokolu un otro, ceturto, piekto un sesto protokolu”, ar kuru akceptēta pievienošanās Vispārējam līgumam, tā protokolam un otrajam, ceturtajam, piektajam un sestajam protokolam.

Akceptēts rīkojums “Par LR valdības un Ukrainas valdības līgumu par personu nodošanu un pieņemšanu”, ar kuru akceptēts līguma un tā protokola projekts.

Akceptēts rīkojums “Par LR valsts sauszemes robežas demarkācijas komisijas izveidošanu”. Lai nodrošinātu valsts sauszemes robežu demarkāciju ar Igaunijas Republiku, Lietuvas Republiku, Baltkrievijas Republiku un Krievijas Federāciju, izveidota demarkācijas komisija, par kuras priekšsēdētāju iecelts Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks Jānis Lovniks.

Akceptēti noteikumi “Valsts kultūrizglītības centra nolikums”. Minētais centrs ir Kultūras ministrijas pakļautībā esoša valsts civiliestāde, kas savas kompetences ietvaros īsteno valsts kultūrpolitiku kultūrizglītībā. Nolikumā noteikti centra galvenie uzdevumi un funkcijas, centra tiesības, kā arī tā pārvalde, struktūra un finansu līdzekļi.

Akceptēti noteikumi “Nacionālās civilās aviācijas drošības komisijas nolikums”, kas nosaka, ka minētā komisija ir konsultatīva institūcija Nacionālās civilās aviācijas drošības programmas īstenošanai un Nacionālo bruņoto spēku, Robežsardzes, valsts drošības iestāžu, policijas, imigrācijas un muitas dienestu, kā arī lidostu aviodrošības dienestu un gaisa kuģu ekspluatanta sadarbības koordinēšanai, lai aizsargātu civilo aviāciju pret darbībām, kas apdraud tās drošību.

Akceptēts rīkojums “Par pansionātiem personām ar garīga rakstura traucējumiem”, saskaņā ar kuru līdz 1997. gada 1. oktobrim jāpārņem no pašvaldībām un jāreorganizē par sociālās aprūpes valsts iestādēm 18 pansionāti personām ar garīga rakstura traucējumiem. Minētās sociālās aprūpes valsts iestādes paredzēts nodot Labklājības ministrijas pārziņā.

Akceptēts rīkojums “Par LR valdības un Uzbekistānas Republikas valdības nolīgumu par sadarbību standartizācijas, metroloģijas un sertifikācijas jomā”.

Akceptēti rīkojumi “Par LR valdības un Ukrainas valdības līgumu par pilsoņu savstarpējiem braucieniem”, ar kuru akceptēts līguma un tā pielikuma projekts, un “Par LR valdības un Ukrainas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpēju aizsardzību”.

Akceptēts rīkojums “Par Ventspils Augstskolas dibināšanu”, ar kuru nolemts nodibināt Ventspils Augstskolu; līdz Ventspils Augstskolas satversmes pieņemšanai un tās apstiprināšanai LR Ministru kabinetā par augstskolas rektora vietas izpildītāju iecelt Fredi Rekneru, paredzēt Ventspils Augstskolai finansu līdzekļus no valsts budžeta līdzekļiem 1999. gadam, ņemot vērā minētās augstskolas studiju programmas izmaksas attiecīgajā budžeta gadā, noteikt, ka citām valsts augstskolām piesķirtais budžeta finansējums netiek samazināts. Izglītības un zinātnes ministrs ir pilnvarots noslēgt beztermiņa līgumu ar Ventspils pilsētas domi par augstskolas finansēšanas kārtību, atbalstot, ka Ventspils Augstskolas darbībai nepieciešamais finansējums 1997. un 1998. gadam piešķirams no Ventspils pilsētas pašvaldības budžeta.

Akceptēts rīkojums “Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā”, ar kuru par izciliem sasniegumiem sportā (nauda pēc nodokļu nomaksas) piešķirti 50 000 latu — Latvijas Volejbola federācijai par dalību Eiropas čempionāta finālsacensībās sievietēm.

Akceptēts rīkojums “Par līdzekļu piešķiršanu Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldei”, ar kuru Sporta pārvaldei piešķirti 7500 lati (pēc nodokļu nomaksas) komandai un trenerim par izcīnīto 1. vietu Eiropas čempionātā sēdvolejbolā sievietēm.

Akceptēts rīkojums “Par līdzekļu piešķiršanu Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldei”, ar kuru Sporta pārvaldei piešķirti 7500 lati no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, tos sadalot šādi: 5000 latu (pēc nodokļu ieturēšanas) — Aigaram Fadejevam par izcīnīto 1. vietu Eiropas junioru čempionātā vieglatlētikā un 2500 latu (pēc nodokļu ieturēšanas) — trenerim Aivaram Rimbeniekam.

Akceptēts rīkojums “Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā”, ar kuru piešķirta 50 000 latu prēmija (pēc nodokļu samaksas) Latvijas Basketbola savienībai par dalību Eiropas čempionātā 22 gadus veciem un jaunākiem vīriešiem finālsacensībās.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas un Eiropas Investīciju bankas pamatlīgumu”.

Akceptēts rīkojums “Par nekustamo īpašumu Rīgā, Elizabetes ielā 49”, ar kuru paredzēts saglabāt valsts īpašumā un nodot Valsts nekustamā īpašuma aģentūras valdījumā minēto nekustamo īpašumu. Valsts nekustamo īpašumu aģentūrai uzdots pārņemt minēto nekustamo īpašumu no līdzšinējā valdītāja — Latvijas Kinematogrāfistu savienības, minēto nekustamo īpašumu noteiktā kārtībā reģistrēt zemesgrāmatā uz valsts vārda, noslēgt nomas līgumu ar Latvijas Olimpisko komiteju un Latvijas Kinematogrāfistu savienību par minētā nekustamā īpašuma iznomāšanu.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!