• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.07.1997., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzņēmumiem un koncerniem

Vēl šajā numurā

24.07.1997., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Pie Valsts prezidenta

— Ministru prezidents

Vakar, 23.jūlijā, bija kārtējā Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa un Ministru prezidenta Andra Šķēles darba tikšanās. Pārrunāti pēdējā laika notikumi valstī, iztirzātas valdības darbības problēmas un situācija Nacionālajos bruņotajos spēkos. Valsts prezidents un Ministru prezidents apsprieda arī jautājumus, kas saistīti ar tālāko Latvijas integrāciju ES un NATO.

— Nacionālo bruņoto spēku komandieris

Vakar, 23.jūlijā, Latvijas Valsts prezidents tikās ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ZS pulkvedi Juri Dalbiņu.

J.Dalbiņš informēja Valsts prezidentu par reālo situāciju, kādā šobrīd atrodas Nacionālie bruņotie spēki. Tikšanās gaitā skarta NBS attīstības tuvākā perspektīva. NBS komandieris vērsa uzmanību uz grūtībām, kādas pastāv bruņotajos spēkos nepietiekamā finansējuma dēļ. J.Dalbiņš atzina, ka tas var būt pamatā NBS skaitliskā sastāva samazinājumam nākamajā gadā. Pārrunāti praktiski jautājumi, kuru veiksmīgas atrisināšanas gadījumā nākamā tikšanās varētu būt ar pozitīvu rezultātu zīmi.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijas armijas sakārtošanas jautājumi ir galvenais priekšnoteikums valsts integrācijai NATO. Sarunas laikā izvērtēta arī Igaunijā notikušo “Baltic Challenge” mācību norise un rezultāti. J.Dalbiņš augstu vērtēja Latvijas karavīru dalību mācībās.

Apspriesta arī NATO ģenerāļa K.Naumana vizīte Latvijā, ar viņu Valsts prezidents tiksies šodien Jūrmalas rezidencē.

Valsts prezidenta preses dienests


Par Ukrainas ārlietu ministra divu dienu oficiālo vizīti

Vakar, 23. jūlijā, aizsākās Ukrainas ārlietu ministra Genādija Udovenko divu dienu oficiālā vizīte Latvijas Republikā. Tās gaitā iecerēts apspriest Ukrainas un Latvijas divpusējo attiecību tālākās attīstības iespējas un jautājumus, kas saistīti ar Eiropas Savienības un NATO paplašināšanu un starpvalstu attiecībām.

Vēlu vakarā Rīgas lidostā augsto viesi un viņa kundzi Dinu Udovenko sagaidīja Latvijas Republikas ārlietu ministrs Valdis Birkavs un Aina Birkavas kundze, kā arī Pēteris Vaivars, Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ukrainā, un citas oficiālas personas.

Ukrainas delegācijas sastāvā kopā ar Genādiju Udovenko Latvijā ieradies arī Andrijs Gončaruks, ārējo ekonomisko sakaru un tirdzniecības ministra vietnieks, Anatolijs Vrubļevskis, ekonomikas ministra vietnieks, Vadims Ļaščovs, mašīnbūves, militāri rūpnieciskā kompleksa un konversijas ministra vietnieks, Igors Djačenko, Ukrainas Ārlietu ministrijas Eiropas un Amerikas departamenta direktora vietnieks, Volodimirs Bondars, Ukrainas Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktors, Oleksandrs Čuprenko, Ukrainas Ārlietu ministrijas Valsts protokola departamenta padomnieks, Sergejs Bilohubs, Ukrainas Ārlietu ministrijas Eiropas un Amerikas departamenta Ziemeļvalstu un Baltijas valstu nodaļas pirmais sekretārs, Vitālijs Popovs, Ukrainas Ārlietu ministrijas Juridiskā departamenta otrais sekretārs.

Šodien oficiālās vizītes ietvaros notiks Genādija Udovenko un Ukrainas delegācijas locekļu sarunas ar Latvijas Republikas ārlietu ministru Valdi Birkavu un citām Ārlietu ministrijas amatpersonām. Tajās piedalīsies arī Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ukrainā Pēteris Vaivars. Paredzams, ka tikšanās noslēgumā abu valstu ārlietu ministri parakstīs vairākus līgumus.

Pēc tam Genādijs Udovenko un Ukrainas delegācijas locekļi noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa un Jūrmalas rezidencē tiksies ar Valsts prezidentu Gunti Ulmani, dosies uz Valdības namu uz sarunām ar Ministru prezidentu Andri Šķēli.

Pēcpusdienā Saeimas namā Ukrainas ārlietu ministru pieņems Saeimas Prezidija priekšsēdētājs Alfreds Čepānis. Sarunās piedalīsies arī Saeimas Prezidija sekretārs Imants Daudišs, Ārlietu komisijas vadītājs Indulis Bērziņš un citas oficiālas personas.

Vizītes turpinājumā plānota Genādija Udovenko tikšanās ar Latvijas uzņēmējiem Ekonomikas ministrijā un ukraiņu skolas apmeklējums. Savukārt Dina Udovenko apmeklēs Brīvdabas muzeju, iepazīsies ar kosmētikas uzņēmumu “Dzintars” un dosies pastaigā pa Vecrīgu.

Dina Gailīte,

“LV” iekšpolitikas redaktore


Par Latvijas institūtu

Vakar, 23. jūlijā, notika konsultatīvās padomes “Latvija pasaulē” kārtējā sēde. Sēdes dalībnieki apsprieda Ārlietu ministrijas sagatavoto Latvijas institūta projektu un vienojās:

— aicināt visas Latvijas Republikas valsts iestādes, sabiedriskās organizācijas un biznesa struktūras iespēju robežās sadarboties ar Ārlietu ministriju jautājumos, kas skar Latvijas tēla veidošanu un izplatīšanu iekšzemē un ārvalstīs;

— aicināt LR Saeimu un Ministru kabinetu atbalstīt patstāvīgu organizāciju — Latvijas institūtu, kuru vismaz daļēji finansētu no valsts budžeta;

— uzdot padomes prezidentam, LR ārlietu ministram Dr. Valdim Birkavam informēt Ministru kabinetu par šiem ierosinājumiem, kā arī atkārtoti iesniegt valdībai finansējuma pieprasījumu, lai izveidotu Latvijas institūtu un nodrošinātu tā darbību.

Konsultatīvās padomes “Latvija pasaulē” sastāvā ietilpst Ārlietu ministrijas, Saeimas Eiropas lietu komisijas, Finansu ministrijas, Latvijas Bankas, Valsts cilvēktiesību biroja, Valsts statistikas komitejas, Latvijas attīstības aģentūras, Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas ārpolitikas institūta, Radošo savienību padomes, Nacionālās radio un televīzijas padomes, Latvijas mediju fonda, Pasaules brīvo latviešu apvienības un citu organizāciju pārstāvji.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!