• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas starptautiskie līgumi, iznākusi kārtējā, 7. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.1997., Nr. 201 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30243

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Daugavpilī, visi Dieva priekšā

Vēl šajā numurā

12.08.1997., Nr. 201

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas starptautiskie līgumi, iznākusi kārtējā, 7. burtnīca

“Latvijas Vēstneša” mazās poligrāfijas apgādā nākusi klajā kārtējā, septītā, šīgada starptautisko līgumu burtnīca. Tajā latviešu un angļu valodā lasāmi trīs starptautiskie līgumi, kas ratificēti Latvijas Saeimā laikā no 5. līdz 19. jūnijam.

Šajā izdevumā hronoloģiskā secībā, atbilstoši datumam, kad starptautiskais dokuments ratificēts Saeimā, ievietoti divi divpusējie līgumi, ko Latvija noslēgusi ar Turciju un Ēģipti un starptautiskā konvencija, kurai pievienojusies mūsu valsts. Tātad burtnīcā jūs atradīsit 1997. gada 19. februārī Ankarā parakstīto Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības vienošanos par sadarbību militāro mācību, militāro zinību un tehnikas laukā. Šo vienošanos abas puses noslēgušas, apstiprinādamas uzticību 1994. gadā noslēgtajam Latvijas un Turcijas draudzības un sadarbības līgumam, kā arī atzīdamas dialoga nepieciešamību miera, starptautiskās drošības un stabilitātes uzturēšanā, militārajā stratēģijā un militārās attīstības programmās. Tajā paredzētas sadarbības jomas un formas, pušu saistības saskaņā ar citiem starptautiskiem līgumiem, finansiālie, likumdošanas un administratīvie jautājumi. Otrs burtnīcā ietvertais starptautiskais dokuments ir 1997. gada 24. aprīlī Kairā parakstītais Latvijas Republikas valdības un Ēģiptes Arābu Republikas valdības līgums par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību, kas noslēgts, vēloties radīt labvēlīgus apstākļus savstarpējās ekonomiskās sadarbības paplašināšanai. Tajā noteikts, kādiem ieguldījumiem piemērojams līgums; ieguldījumu režīms, ieguldījumu veicināšana un aizsardzība, ar ieguldījumiem saistītu strīdu atrisināšana un citi jautājumi. 7. burtnīcā apjomīgākais dokuments ir ANO konvencija. Saskaņā ar Saeimā 19. jūnijā pieņemto likumu Latvija ir pievienojusies ANO 1980. gada 11. aprīļa Konvencijai par starptautiskajiem preču pirkuma – pārdevuma līgumiem. Valstis, šīs konvencijas dalībnieces, noslēgušas to, “uzskatot, ka vienotu normu pieņemšana, kuras regulē preču starptautiskā pirkuma – pārdevuma līgumus un ņem vērā dažādas sabiedriskās, ekonomiskās un tiesību sistēmas, veicinās tiesisko šķēršļu likvidēšanu starptautiskajā tirdzniecībā un sekmēs tās attīstību”.

Tie, kas vēlas sīkāk iepazīties ar šo triju līgumu normām, izdevumu var nopirkt laikraksta redakcijā (Bruņinieku ielā 36), avīzes sludinājumu un reklāmas daļā (Bruņinieku ielā 41), kā arī “LV” kioskā (Bruņinieku un K.Barona ielas krustojumā). Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!