• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mājsaimniecību viedoklis: jūtamu uzlabojumu nav. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.1997., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30280

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mājsaimniecību viedoklis: jūtamu uzlabojumu nav (turpinājums)

Vēl šajā numurā

13.08.1997., Nr. 202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PROBLĒMAS

Mājsaimniecību viedoklis\: jūtamu uzlabojumu nav

Oļģerts Krastiņš, Latvijas Statistikas institūta laboratorijas vadītājs, Edmunds Vaskis, Valsts statistikas komitejas Sociālās statistikas departamenta direktors, — “Latvijas Vēstnesim”

Valsts statistikas komiteja ir apkopojusi mājsaimniecību budžetu pētījumu rezultātus par 1997.gada I ceturksni un publicējusi attiecīgu ziņojumu (Ziņojums par mājsaimniecību budžetu pētījuma rezultātiem. 1997.gada I ceturksnis. R.:1997.,23 lpp.). Ir konstatēts, ka neliels iedzīvotāju ienākuma pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējā gada I ceturksni, bija gandrīz vienāds ar patēriņa cenu indeksa pieaugumu, bet patēriņa izdevumu augšanas temps atpalika no cenu pieauguma. Līdz ar to patēriņa apjoms turpināja samazināties.
Ienākumu avoti

Mājsaimniecību rīcībā esošais ienākums 1997.gada I ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada I ceturksni visās mājsaimniecībās pieaudzis vidēji par 10,2 procentiem, kas nedaudz pārsniedza patēriņa cenu indeksa pieaugumu šajā pašā periodā — 9,9 procenti. Straujāks rīcībā esošā ienākuma pieaugums (11,5%) novērots lauku mājsaimniecībās (pilsētu — 9,6%), bet ienākumu summa, rēķinot vidēji uz vienu mājsaimniecības locekli, laukos joprojām ir mazāka: Ls 50,76 mēnesī pret 53,70 pilsētās un 57,31 Rīgā.

Mājsaimniecību rīcībā esošā ienākuma pieaugums tiklab pilsētās, kā laukos noticis uz naudas ienākumu pieauguma rēķina. Ienākumu naudas daļa salīdzināmajā laika posmā pilsētu mājsaimniecībās pieaugusi par 12%, bet lauku mājsaimniecībās par 18 procentiem. Tajā pašā laikā ienākumu naturālā daļa ir samazinājusies: pilsētās — par 9,5%, laukos — par 3,3 %. Rezultātā ir pieaudzis naudas ienākumu īpatsvars kopējos rīcībā esošajos ienākumos no 89,2% 1996.gada I ceturksnī līdz 90,9% 1997.gada I ceturksnī pilsētu mājsaimniecībās un no 70,7% līdz 74,5% lauku mājsaimniecībās.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!