• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 18. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.1997., Nr. 207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30326

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Japānas vēstnieks

Vēl šajā numurā

19.08.1997., Nr. 207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta Komitejas 18.augusta sēdē

Vakar, 18.augustā, MK Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos “Par sabiedriskajām organizācijām, reliģiskajām organizācijām, fondiem, biedrībām un citām institūcijām, kas var būt humānās palīdzības kravu saņēmēji”. Grozījumu projekts paredz, ka turpmāk humānās palīdzības kravu saņēmēji būs uzskaitītās 87 reliģiskās organizācijas, 54 fondi, 38 biedrības, 10 savienības, 8 centri, 15 asociācijas, 5 apvienības, 18 arodbiedrības un 51 cita veida sabiedriska organizācija.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos “Kārtība, kādā tiek izsniegtas licences un atļaujas darbībām ar radioaktīvām vielām un citiem jonizējošā starojuma avotiem”. Grozījumi nodrošinās iespēju ārstniecības, izglītības un zinātnes iestāžu darbībā izmantot radioaktīvo vielu bezmaksas importēšanu.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Kārtība un apmēri, kādos veicami maksājumi par dzīvokļa, mākslinieka darbnīcas un neapdzīvojamās telpas nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai”.

Akceptēts noteikumu projekts “Robežkontroles kārtība ostās”. Noteikumu projektā noteikta robežkontroles kārtība, uzskaitīti robežkontroles dienestiem iesniedzamie dokumenti u.c.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Ķīnas Tautas Republikas valdības nolīgumu par civilo gaisa satiksmi” un rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas un Īrijas līgumu par ieguldījumu veicināšanu un savstarpējo aizsardzību”.

Akceptēts noteikumu projekts “Kārtība, kādā piesakāmi kreditoru prasījumi un izslēdzamas no Uzņēmumu reģistra sabiedrības ar ierobežotu atbildību, kuru pamatkapitāla lielums neatbilst likuma prasībām”. Kreditors savu prasījumu piesaka Uzņēmumu reģistrā šajos noteikumos paredzētajā kārtībā trīs mēnešu laikā no šo noteikumu spēkā stāšanās dienas. Pēc minētā termiņa izbeigšanās Uzņēmumu reģistrā kreditoru prasījumi netiek pieņemti. Kreditors šo noteikumu izpratnē ir valsts, pašvaldība, juridiskā persona, fiziskā persona vai ar līgumu saistītu personu grupa, kurai ir prasījuma tiesības pret sabiedrību.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par augstskolu un zinātnisko iestāžu integrācijas līguma noslēgšanu”. Augstskolu un zinātnisko iestāžu integrācija ir zinātnisko iestāžu iekļaušana augstskolu sastāvā ar nolūku uzlabot augstskolas studiju kvalitāti un efektīvāk izmantot to finansiālos, materiālos un zinātniskos resursus, kā arī augstskolas un zinātniskās iestādes sadarbība šī mērķa realizācijā. Zinātniskās iestādes augstskolu sastāvā var iekļaut kā patstāvīgas struktūrvienības ar vai bez juridiskas personas tiesībām, saglabājot noteikto finansēšanas kārtību saskaņā ar likumu “Par zinātnisko darbību”, Augstskolas un zinātniskās iestādes akadēmisko, saimniecisko un citāda veida sadarbību nosaka integrācijas līgumi.

MK Komiteja akceptēja lēmuma projektu par dokumentu “Latvijas Republikas valdības memorands par Eiropas Savienības Komisijas dokumentu “Agenda 2000 — Eiropas Kopienas atzinums par Latvijas pieteikumu iestāties ES””. Jautājums nosūtīts izskatīšanai 19.augusta valdības sēdē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!