• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
No Latvijas atvadoties. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.1997., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30346

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārtikas aprites uzraudzību

Vēl šajā numurā

20.08.1997., Nr. 208

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

No Latvijas atvadoties

— Japānas vēstnieks

Vakar, 19.augustā, atvadu vizītē pie Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa ieradās Japānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Kagečika Matano.

Japānas vēstnieks sacīja, ka Latvijā pavadītais laiks viņam ir bijis aktīva un produktīva darba piepildīts. Attiecības, kas izveidojušās starp abām valstīm, būs labs impulss daudz ciešākai sadarbībai nākotnē. Vēstnieks teica, ka, arī atrodoties Japānā, aktīvi turpinās sekmēt Latvijas un Japānas sadarbību. Arī Latvijas Valsts prezidents abu valstu līdzšinējo sadarbību novērtēja kā veiksmīgu un izteica pārliecību, ka nākotnē tā būs vēl produktīvāka. G.Ulmanis atzina, ka abu valstu nākotnes sadarbībā viens no būtiskiem aspektiem varētu būt kontakti kultūras jomā. Latvijas tauta vienmēr ar dziļu cieņu un apbrīnu ir attiekusies pret senajām Japānas kultūras vērtībām. G.Ulmanis pastāstīja vēstniekam, ka Latvija velta daudz pūļu labu attiecību veidošanai ar kaimiņvalstīm un mērķtiecīgi īsteno Nacionālo integrācijas programmu ES, kā arī citās Eiropas un pasaules organizācijās.

Japānas vēstnieks informēja Latvijas Valsts prezidentu, ka aktīvi tiek strādāts, veidojot programmu iespējamajai G.Ulmaņa vizītei Japānā nākamajā gadā. Valsts prezidents G.Ulmanis pateicās Japānas vēstniekam K.Matano par darbu, ko viņš ieguldījis Japānas un Latvijas attiecību stiprināšanā, un novēlēja veiksmi turpmākajā darbā.

Valsts prezidenta preses dienests

— Čīles vēstnieks

Vakar, 19.augustā, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Čīles ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Hugo Kubiljosu (attēlā pa kreisi), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās Čīles vēstniekam par lielo ieguldījumu Latvijas un Čīles attiecību nostiprināšanā. Tā rezultātā Čīle ir kļuvusi par nozīmīgāko Latvijas ekonomiskās sadarbības partneri Dienvidamerikā. Labākais piemērs abu valstu sadarbībai ir investīciju projekts Latvijā, kuru uzsākusi Čīles sabiedrība “Corpora Tres Montes”, kas plāno ieguldīt 50 miljonus ASV dolāru sauso dzērienu rūpnīcas izveidošanā. Latvija tāpat augstu vērtē Čīles atbalstu ANO un citās starptautiskajās organizācijās. A.Čepānis apliecināja, ka, neraugoties uz neseno valdības maiņu, Latvijas politiskais un ekonomiskais kurss nemainīsies. H.Kubiljoss pauda viedokli, ka, ņemot vērā pozitīvās Latvijas tautsaimniecības attīstības tendences, Latvijā būs ieinteresēti ierasties daudzi Čīles uzņēmēji. Īpašu interesi varētu radīt Latvijas neaizsalstošās ostas. “Mēs atbalstījām jūsu cīņu par brīvību un turpinām jūs atbalstīt arī tagad,” sacīja H.Kubiljoss, raksturojot Čīles attieksmi pret Latviju.

Sarunas dalībnieki bija vienisprāt, ka jau tuvākajā laikā būtu jānoslēdz vairāki līgumi, kas sekmētu abu valstu sadarbību, tostarp līgums par ieguldījumu savstarpējo aizsardzību. Lielas investīcijas Latvijā nostiprinās arī Latvijas drošību, atzīmēja A.Čepānis. Tikšanās noslēgumā A.Čepānis pasniedza Čīles vēstniekam H.Kubiljosam Saeimas piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!