• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Minitru kabineta 19. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.1997., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Minitru kabineta 19. augusta sēdes

Vēl šajā numurā

20.08.1997., Nr. 208

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta

19. augusta sēdē

Vakar, 19. augustā, kārtējā valdības sēdē tika akceptēts Vides valsts inspekcijas nolikums. Vides valsts inspekcija ir LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esoša civiliestāde, kas realizē valsts kontroli un uzraudzību par tiesību aktu izpildi vides aizsardzībā, dabas resursu izmantošanā un būvniecībā visā Latvijas Republikas teritorijā, kontinentālajā šelfā un Baltijas jūras un Rīgas jūras līča Latvijas Republikas ekonomiskajā zonā, teritoriālajos ūdeņos un iekšējos ūdeņos.

Valdība akceptēja pievienošanos Eiropas Konvencijai par spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanu un tās protokoliem.

Ar Ministru kabineta rīkojumu naturalizācijas kārtībā LR pilsonība ir piešķirta 116 pilsonības pretendentiem un diviem viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par Latvijas Republikas un Apvienoto spēku virspavēlniecību Eiropā, kuru pārstāv Apvienoto spēku štābs Ziemeļrietumeiropā, vienošanās memorandu par programmas “Partnerattiecības mieram” mācībām Cooperative best effort'97”.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopīgām militārajām mācībām Latvijas Republikas teritorijām”. Rīkojums uzdod Aizsardzības ministrijai šogad no 8. līdz 12. septembrim Ādažos rīkot militārās mācības “Cooperative best effort'97” ar Amerikas Savienoto Valstu, Igaunijas Republikas, Kanādas, Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas, Maķedonijas Republikas, Moldovas Republikas, Nīderlandes Karalistes, Norvēģijas Karalistes, Polijas Republikas, Rumānijas Republikas, Somijas Republikas, Ukrainas Republikas, Ungārijas Republikas un Zviedrijas Karalistes vienību piedalīšanos.

Valdība konceptuāli atbalstīja dokumentu “Latvijas Republikas valdības memorands par Eiropas Savienības Komisijas dokumentu “Agenda 2000 — Eiropas Komisijas atzinums par Latvijas pieteikumu iestāties ES””. Memorandā uzsvērts, ka Latvijas valdības realizēto demokrātisko un ekonomisko reformu process ar mērķi izveidot modernu, demokrātisku, drošu, ekonomiski spēcīgu un Eiropas struktūrās integrētu valsti, ir vērtējams kā vienotas un nedalītas Eiropas integrācijas sastāvdaļa. Integrācija Eiropas Savienībā ir bijis viens no Latvijas valdības ārpolitikas stratēģiskajiem mērķiem jau kopš valsts neatkarības atjaunošanas 1990./1991. gadā. Ārlietu ministrijai uzdots šī mēneša laikā iepazīstināt ar minēto memorandu Eiropas Savienības Komisiju un Eiropas Savienības dalībvalstis.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!