• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc Minitru kabineta 19. augusta sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.1997., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30356

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tatarstānas Republikas delegācija - Saeimā

Vēl šajā numurā

20.08.1997., Nr. 208

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc Ministru kabineta

19. augusta sēdes

Ārlietu ministra Valda Birkava,

aizsardzības ministra Tālava Jundža

atbildes, skaidrojumi, komentāri

Preses konferencē pēc valdības sēdes Valdis Birkavs teica:

— Šodien valdības sēdē konceptuāli tika atbalstīts dokuments “Latvijas Republikas valdības memorands par Eiropas Savienības Komisijas dokumentu “Agenda 2000 — Eiropas komisijas atzinums par Latvijas pieteikumu iestāties ES””.

Kā zināms, ES komisija tika norādījusi uz trūkumiem, kuri jānovērš. Korespondējošs šim dokumentam ir dokuments, ko 18.augustā Ministru kabineta Komiteja nepieņēma, jo tika uzskatīts par svarīgu, lai šo valdības rīcības plānu izvērtētu katrs ministrs. Šajā dokumentā ir 46 punkti, kur fiksētas ministrijas darbības, lai novērstu komisijas atzinumā minētos trūkumus. Tas, ko šodien kabineta sēdē apsprieda, ir valdības memorands, kurā pausta politiskā griba, apņemšanās risināt šos jautājumus. Tas ir konkrētas rīcības dokuments. Lai gan šo dokumentu akceptēja, taču, ņemot vērā ministru lielo interesi un vairākus izteiktos priekšlikumus, galīgajā variantā kabinets to apstiprinās rīt, 20.augustā, līdz pulksten 15.

Mēs ar šo dokumentu sākam strādāt, jo šajās dienās notiks Latvijas vēstnieku Eiropas Savienībā kopīga sanāksme. Katrs vēstnieks atbilstoši savas valsts īpatnībām saņems instrukciju, kas jādara. Gribu uzsvērt — galvenais ir konkrētais rīcības plāns, lai novērstu Eiropas komisijas atzinumā minētos trūkumus.

Jautājums: — Vai šie pasākumi trūkumu novēršanai īstenojami šāgada budžeta ietvaros, vai tie prasīs papildu līdzekļus?

Valdis Birkavs: — Vairums šajā dokumentā fiksēto aktivitāšu dod iespēju veikt tās esošā budžeta ietvaros.Taču ir arī tādi darbi, kas prasīs jaunus līdzekļus.

Jautājums: — Kas būtu reāli izdarāms tuvākajos mēnešos? Un kā uzlabot integrācijas procesa vadīšanu?

Valdis Birkavs: — Jāturpina administratīvā darba pilnveidošana, jārisina jautājumi par austrumu robežas nostiprināšanu, muitas lietu sakārtošanu. Viens no uzdevumiem ir uzlabot Eiropas integrācijas procesa vadību. Pašlaik izstrādājam modeli, lai mūsu Eiropas Integrācijas biroju pārvērstu par Ministru prezidenta instrumentu citu ministriju darbības koordinēšanā. Birojam jāpiešķir vairāk funkciju, tiesību, lai tas efektīvāk strādātu. Taču galīgo lēmumu pieņemsism pēc vēstnieku sanāksmes.

Jautājums: — Vai paredzēts rīkot referendumu par iestāšanos Eiropas Savienībā?

Valdis Birkavs: — Protams. Bet pašlaik nav vajadzības to darīt, jo mūs neviens tur negaida. Jāpaveic mājasdarbi. Referendumu rīkos tad, kad būsim šī procesa gala stadijā, nevis sākumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!