• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā -Argentīnas un Bangladešas pilnvarotie pārstāvji. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1997., Nr. 212 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30426

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā -Argentīnas un Bangladešas pilnvarotie pārstāvji (turpinājums)

Vēl šajā numurā

27.08.1997., Nr. 212

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā — Argentīnas un Bangladešas pilnvarotie pārstāvji

Vakar, 26.augustā, akreditācijā pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa

Argentīnas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Silvio Noimans

Iesniedzot Latvijas Republikas Valsts prezidentam Guntim Ulmanim savu akreditācijas rakstu, Argentīnas vēstnieks Silvio Noimans teica:

“Atļaujiet man, Jūsu ekselence, izteikt savu lepnumu un prieku, iesniedzot jums manu akreditācijas vēstuli, tādējādi kļūstot par manas valsts vēstnieku Latvijā, valstī, ko argentīnieši apbrīno kā integritātes un drosmes paraugu.

Prezidents Menems man ir uzdevis strādāt kopā ar Latvijas institūcijām kopīgajā draudzības un sadarbības ceļā.

Šajā neticami straujo komunikāciju un globālās savstarpējās atkarības laikā visas valstis ir kļuvušas par kaimiņiem; mēs esam pārliecināti, ka šajos apstākļos dažādās jomās — ekonomikā, kultūrā, tehnoloģijā, tūrismā un pat sportā — pastāv plašs iespēju spektrs Latvijas un Argentīnas iedzīvotāju pūliņu un centienu apmaiņā, kopīgu aktivitāšu sfēru atrašanā mūsu draudzības veicināšanai un mūsu tautu labklājības un progresa maksimālais attīstīšanai.

Prezidenta kungs,

mēs ar dziļu cieņu atzīstam Latvijas cīņu par savas neatkarības un suverenitātes atgūšanu. Tas prasīja gadu desmitus. Tā bija ilga nakts, bet jūsu apņēmība lika taisnībai uzvarēt, un šodien Latvija, par laimi, iet pa savu progresa un demokrātijas, pa nacionālās saskaņas ceļu, ar pilnībā funkcionējošo institūciju sistēmu brīvībā un dziļi cienot cilvēktiesības un vērtības.

Mūsu tautām, kuras ievēro kopīgos principus, es esmu pārliecināts, ir ejams kopīgs kopīga darba un auglīgas savstarpējās palīdzības ceļš.

Tam es apņemos veltīt visas savas pūles, kas būs mans pieticīgais ieguldījums.”

Savā atbildes uzrunā, pieņemot Argentīnas vēstnieka akreditācijas rakstu, Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis sacīja:

“Jūsu ekselence, atļaujiet jūs apsveikt kā Argentīnas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā. Latvijai ir seni sakari ar Argentīnu. Tie tika nodibināti uzreiz pēc Latvijas valsts neatkarības izcīnīšanas. Starpkaru laikā mūsu valstis vienoja laba diplomātiskā un ekonomiskā sadarbība. Latvijā ar pateicību atceras to, ka Argentīna nekad neatzina Latvijas okupācijas faktu, un arī to, ka jūsu zemē savu jauno dzimteni ir atraduši daudzi latvieši. Latvijas un Argentīnas attiecības atjaunojās pēc mūsu neatkarības atgūšanas. Tagad jauno paaudžu uzdevums ir attīstīt tādu sadarbību, kas veidotu Latviju un Argentīnu par teicamām partnerēm XXI gadsimtā.

Starptautisko sakaru globalizācijas process paver iespēju vispusīgam dialogam starp valstīm, kuras atrodas ģeogrāfiski tālu viena no otras. Attālums vairs nav šķērslis, lai atrastu abpusēji izdevīgas jomas politiskajai, ekonomiskajai un kultūras sadarbībai.

Argentīna ir viena no lielākajām Dienvidamerikas valstīm, kurā strauji plaukst ekonomika, kura ir nozīmīga dalībniece starptautiskajā politikā. Tāpēc Latvija ir ieinteresēta tirdzniecības attīstībā ar Argentīnu un būtu gandarīta apsveikt Argentīnas ekonomiskā spēka klatbūtni Latvijā. Argentīnas loma ir nozīmīga, runājot par drošības politiku dažādos pasaules reģionos. Latvija augstu vērtē to, ka Argentīna sniedz lielu ieguldījumu starptautiskās drošības jomā, piedaloties ANO miera uzturēšanas spēkos.

Latvijas prioritātes saistās ar mūsu integrācijas politiku gan Eiropas Savienībā, gan arī NATO. Šī virzība izsaka arī mūsu reformu galveno būtību. Tikai tā var sasniegt augstu drošības un labklājības līmeni saviem iedzīvotājiem. Tikpat svarīgs mums ir pastāvīgs dialogs gan ar tuvām, gan tālām valstīm, dialogs gan Latvijas divpusējo norišu ietvaros, gan arī daudznacionālo organizāciju kontekstā. Argentīna attiecībās ar Latviju vienmēr ir bijusi draudzīga un uzticama valsts, uz kuru varam paļauties arī turpmāk.

Jūsu ekselence, mūsu valstīm ir laba savstarpējo attiecību pieredze. Latvijas tautai ir lielas simpātijas pret Argentīnas valsti. Tāpēc es šodien vēlu panākumus jūsu grūtajā un atbildīgajā darbā, turpinot stiprināt Latvijas un Argentīnas savstarpējās attiecības. “

Pēc akreditācijas ceremonijas Argentīnas vēstniekam bija saruna ar Latvijas Republikas Valsts prezidentu.

Viņa ekselence Silvio Noimans, Argentīnas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā, dzimis 1934. gada 13. martā. Pēc izglītības jurists. Silvio Noimans bijis starptautisko likumu pasniedzējs Argentīnas Ārlietu dienesta institūtā, kā arī semināru direktors Nacionālajā aizsardzības skolā.

Diplomātiskajā dienestā Silvio Noimans iestājās 1958. gadā kā atašejs. Pēc tam viņš strādājis dažādās valstīs — Argentīnas ģenerālkonsulātos Lisabonā (Portugāle) un Montevideo (Urugvaja) — un Argentīnas Ātrlietu ministrijas Starptautisko organizāciju nodaļā, tad atkal ārzemēs Argentīnas vēstniecībās Jaunzēlandē, Dienvidāfrikā, Čīlē un vairākās citās valstīs. Silvio Noimans bijis Argentīnas ģenerālkonsuls Ņujorkā, vēstnieks Panamā, Trinidādā un Tobāgo, kā arī nerezidējošs vēstnieks Sentlūsijā, Senvinsentā un Grenadīnās. No 1988. līdz 1990. gadam Silvio Noimans bija Argentīnas ģenerālkonsuls Meksikā, bet no 1991. līdz 1993. gadam — vēstnieks Pakistānā. 1984. gadā viņš tika iecelts par Argentīnas Starptautiskās narkotiku lietu nodaļas direktoru, bet 1996. gadā akreditēts par Argentīnas vēstnieku Somijā. Tagad Silvio Noimans Argentīnu pārstāv arī visās trīs Baltijas valstīs. Viņa rezidence ir Helsinkos.

“Latvijas Vēstnesim”

— Jūsu ekselence, “Latvijas Vēstnesis” apsveic jūs ar stāšanos šajā atbildīgajā un grūtajā amatā!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!