• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 26. augustā akreditācijā pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1997., Nr. 212 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30431

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zivju fonds - lomu sākums

Vēl šajā numurā

27.08.1997., Nr. 212

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 26.augustā, akreditācijā pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa

Bangladešas Tautas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Mostafa Faruks Mohameds

Turpinājums

no 1.lpp.

Vēstnieka kungs!

Starptautisko attiecību globalizācijas process izveido stabilu iespēju plašam dialogam starp valstīm, kuras atrodas dažādos kontinetos. Divdesmit pirmā gadsimta priekšvakarā mūs vairs nešķir ne attālums, ne tik dažādās kultūras un valodas. Latvijas politikas princips ir — būt izvērstā dialogā ar Eiropas valstīm, taču tikpat svarīgi mums ir dibināt un attīstīt attiecības ar valstīm, ar kurām agrāk tādu nav bijis.

Abpusēji izdevīga sadarbība politiskajā, ekonomiskajā un kultūras saskarsmē nepazīst vairs ģeogrāfiskos ierobežojumus. Latvija ir ieinteresēta politiskā dialogā un tirdzniecības sakaru attīstībā ar Bangladešu.

Latvijas prioritātes saistās ar mūsu integrācijas politiku gan Eiropas Savienībā, gan arī NATO. Šī virzība izsaka arī mūsu reformu galveno būtību, jo tikai tā varam sasniegt augstu drošības un labklājības līmeni saviem iedzīvotājiem. Pēdējo sešu gadu laikā Latvija īstenojusi politiskas un ekonomiskas reformas, kas kļuvušas par pamtu iekšpolitiskajai stabilitātei un pārliecinošai attīstības perspektīvai. Tikpat svarīgs mums ir pastāvīgs dialogs gan ar tuvām, gan ar tālām kaimiņvalstīm. Dialogu attīstām divpusējo norišu ietvaros un arī daudznacionālo organizāciju kontekstā. Bangladeša ir valsts, ar kuru Latvijai izveidojies labs dialogs starptautiskajās organizācijās un uz kuru varam arī turpmāk paļauties.

Vēstnieka kungs!

Mūsu valstīm aizsākas kopējs draudzības ceļš, Latvijas tautai ir lielas simpātijas pret Bangladešu. Novēlu Jums panākumus.”

Viņa ekselence Mostafa Faruks Mohameds, Bangladešas Tautas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā, dzimis 1942. gada 21. martā . Studējis ekonomiku Dakas universitātē, vēstniekam ir bakalaura un maģistra grādi. Pēc augstskolas beigšanas viņš divus gadus lasīja lekcijas starptautiskajā ekonomikā un attīstībā.

Ārlietu dienestā Mostafa Faruks Mohameds iestājās 1966. gadā 24 gadu vecumā. Viņš pildījis dažādus amatus Bangladešas vēstniecībās Japānā, Filipīnās, Indonēzijā, Indijā un Ēģiptē, kā arī Bangladešas pastāvīgajā misijā ANO Ņujorkā, kā arī bijis direktors un ģenerāldirektors Bangladešas Ārlietu ministrijā. Mostafa Faruks Mohameds bijis Bangladešas vēstnieks Birmā, Vjetnamā un Laosā. Pašlaik viņš kā vēstnieks pārstāv savu valsti Krievijas Federācijā un vienlaikus arī Lietuvā, Igaunijā, Ukrainā, Baltkrievijā un Gruzijā, viņa rezidence ir Maskavā.

Vēstnieks ir precējies, ģimenē ir divas meitas.

“Latvijas Vēstnesim”

— Jūsu ekselence, pieņemiet arī “Latvijas Vēstneša” apsveikumu ar stāšanos šajā augstajā un atbildīgajā amatā!

— Es jums sirsnīgi pateicos!

— Ar ko jūs sāksit savu vēstnieka misiju Latvijā?

— Pirmais solis nupat ir sperts — es pasniedzu savu akreditācijas rakstu Viņa ekselencei Latvijas Republikas Valsts prezidentam. Par tālāko: es vēlos tikties ar vairākām jūsu valsts oficiālajām personām, tai skaitā ar ekonomikas ministru un Rūpniecības un tirdzniecības kameras speciālistiem, lai izrunātos, tieši kurās jomās iespējama abpusēji izdevīga ekonomiskā sadarbība starp mūsu valstīm. Diemžēl es līdz šim neesmu ticies ne ar vienu Latvijas oficiālo personu. Es taču esmu pats pirmais Bangladešas vēstnieks šeit, Latvijā. Tā nu man ir jāsāk viss no pašiem pamatiem. Es esmu pārliecināts, ka mūsu sadarbībai ir labas perspektīvas un ka jau drīz starp Bangladešu un Latviju notiks daudz kopīgu pasākumu. Tādi pasākumi, kas dos būtisku ieguldījumu abu valstu ekonomiskajā attīstībā un uzplaukumā.

— Vai jūs redzat iespējas arī kultūras sadarbībai starp mūsu valstīm?

— O, jā! Protams. Es zinu, ka Latvijai ir senas un dziļas kultūras saknes. Tāpat kā Bangladešai. Tas, protams, var būt labs pamats sekmīgiem kultūras vērtību apmaiņas pasākumiem starp abām mūsu valstīm. Tas sekmētu mūsu tautu savstarpējo sapratni un kalpotu sadarbībai arī citās jomās. Vislabākais stimuls šādai sadarbībai, manuprāt, būtu sadarbības līguma noslēgšana kultūras laukā.

— Vēstnieka kungs, jūsu rezidence ir Maskavā. Cik bieži redzēsim jūs Rīgā?

— Es domāju, ka visai bieži, jo es jau esmu paguvis iemīlēt Rīgu. Tiesa, es gan nevaru šobrīt vēl precīzi pateikt, cik bieži, taču Rīga uz mani ir atstājusi ļoti dziļu iespaidu. Paldies jums par to!

Ārlietu ministrijā

Bangladešas vēstnieks vakar apmeklēja arī Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, kur viņu pieņēma ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aivars Vovers.

Viņš apsveica Mostafu Faruku Mohamedu kā pirmo Bangladešas Tautas Republikas vēstnieku Latvijā un izteica cerību, ka tiks aktivizētas abu valstu savstarpējās attiecības, kā arī veicināta sadarbība dažādās nozarēs. Aivars Vovers iepazīstināja Bangladešas vēstnieku ar Latvijas ārpolitikas prioritātēm, kā arī Baltijas valstu un reģionālās sadarbības aspektiem.

Mostafa Faruks Mohameds iepazīstināja Aivaru Voveru ar iekšpolitisko un ārpolitisko situāciju savā valstī un uzsvēra, ka Latvijas un Bangladešas attiecības varētu veiksmīgi attīstīties ekonomikā un izglītībā.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!