• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc Ministru kabineta 26. augusta sēdes (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1997., Nr. 212 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30435

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.244

Par A.Rugāti

Vēl šajā numurā

27.08.1997., Nr. 212

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

valdībā

Pēc Ministru kabineta

26.augusta sēdes

Turpinājums no 1.lpp.

Jautājums:Cik šogad varētu būt pirmās, otrās un trešās vietas ieguvēju starptautiskajās olimpiādēs?

J.Celmiņš: — Ir sagatavots lēmumprojekts par apbalvošanu — tie ir 25 skolēni un skolotāji. Pirmās vietas ieguvēju gan nav, bet ir otrās un trešās vietas ieguvēji mācību priekšmetos starptautiskajās olimpiādēs.

R.Zīle: — Piebilstot Celmiņa kunga teiktajam par Nolikumu, mans viedoklis ir, ka jautājumā par skolēnu prēmēšanu tā ir garantija studiju iespējamībai vai nu Latvijā vai, esot labāk situētam, arī ārzemēs. Mana pieredze, saskaroties ar augstskolām ārzemēs, rāda, ka tur, kamēr skolēns kļūst par studentu, nav nekādas prēmēšanas naudas izteiksmē. Ministru kabinets lēma savādāk.

Jautājumā par apdrošināšanas atlīdzības aprēķināšanas kārtību apgādājamajiem sakarā ar ceļu satiksmes negadījumā cietušās personas nāvi: šie ir noteikumi, kuriem bija jāparādās līdz 1. septembrim, par saistībām tiem, kuri ir ņēmuši civiltiesisko apdrošināšanu, un prasībām pret tiem, kuri ir snieguši šo civiltiesisko apdrošināšanu. Šo dokumentu bija nepieciešams pieņemt ļoti steidzamā kārtā, lai tas stātos spēkā ar 1. septembri. Dokumentā parādās principi, kādā veidā tiek aprēķināti nesaņemtie ienākumi, kuri tiek novērtēti atkarībā no tā, vai dotā persona ir strādājoša, pašnodarbināta vai pensionārs. Noteikumu 9. punktā nosaukti lielākie limiti par apbedīšanas izdevumiem — Ls 400 un apdrošināšanas atlīdzības regulārie maksājumi — Ls 400 gadā. Šīs izmaksas parasti notiek vienreiz mēnesī, ja nav citas vienošanās.

Vēl es gribētu pieskarties jautājumam par Latvijas 1996. gada budžeta izpildes pārskatu, kuru saskaņā ar Satversmi ir izvērtējusi Valsts kontrole. Šis ziņojums tika pieņemts Ministru kabinetā un nodots izskatīšanai Saeimai. Nākošajā posmā Saeimā vajadzētu iedibināt kārtību, ka par iepriekšējā gada budžeta izpildi tiktu izdiskutēts Saeimā, pirms sāk veidoties tās viedoklis par nākamā gada (šai gadījumā — 1998. gada) budžetu. Manuprāt, vajadzētu izveidot vienu sabiedrisko līdzekļu komisiju, kura izskatītu šo līdzekļu un mantas jautājumu, kā arī Valsts kontroles ziņojumu. Diemžēl šis viedoklis Saeimā netika pieņemts.

Rita Belousova, Rūta Jaksona,

“LV” nozares redaktores

Pēc “LV” diktofona ieraksta

preses konferencē Valdības namā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!