• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1997., Nr. 212 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30444

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar palīga zīmi baltā laukā

Vēl šajā numurā

27.08.1997., Nr. 212

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

nozaru ziņas

Par Valsts ugunsdzēsības

un glābšanas dienesta darbību

Vakar iekšlietu ministrs Ziedonis Čevers tikās ar IeM Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadību, lai pārrunātu šā dienesta kadru komplektēšanu, materiāltehnisko nodrošināšanu, finansēšanu.

Lielākajā daļā Eiropas valstu darbojas tā saucamais SOS jeb glābšanas telefons. Cilvēks, kuram nepieciešama palīdzība, piezvanot pa šo telefonu, var saņemt medicīnisko, policijas, kā arī ugunsdzēsības un glābšanas dienesta palīdzību. Pašlaik VUGD centrālajai sakaru pultij Rīgā, Hanzas ielā, jau ir pieslēgta telefonlīnija 112. Taču, zvanot pa šo tālruņa numuru, pagaidām var saņemt tikai to palīdzību, kādu sniedz VUGD, jo Latvijā vēl nav izstrādāta vairāku dienestu (UGD, policija, ātrās medicīniskās palīdzības dienests) vienota normatīvā bāze. Dienesti, kuru palīdzību visbiežāk lūdz cilvēki, atrodas dažādu resoru pakļautībā. Lai šo problēmu atrisinātu, Z.Čevers nolēmis uzaicināt uz kopīgu sanāksmi attiecīgo institūciju vadītājus un speciālistus, lai izveidotu kopīgu darba grupu normatīvo aktu izstrādāšanai.

Tika pārrunātas arī iespējas piesaistīt IeM investīciju programmā paredzētos līdzekļus VUGD materiāltehniskās bāzes uzlabošanai. Nav noslēpums, ka lielas materiālās vērtības iet bojā ne tikai ugunsgrēka rezultātā, bet arī dzēšot to ar tehnoloģiski novecojušām vielām. Tāpēc turpmāk daļa no iepriekšminētajiem līdzekļiem tiks piešķirta kvalitatīvu vielu iegādei, kuras izmanto dzēšanas darbos.

Ministra vadītajā sanāksmē VUGD priekšnieks Aivars Straume pastāstīja par pašu ugunsdzēsēju nodrošinājumu ar ekipējumu un viņu sociālajām problēmām.

Pirms mēneša Valmieras naftas bāzē, likvidējot benzīna noplūdi un strādājot kailām rokām, nopietni saindējās Valmieras kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Ozoliņš un izziņas inspektors Salvis Stāmers. Ziedonis Čevers sanāksmē deva rīkojumu gatavot materiālus valdības apbalvojuma piešķiršanai šiem cilvēkiem, kuri, nebūdami ugunsdzēsēji, izrādīja drosmi un pašaizliedzību avārijas likvidēšanas darbos Valmieras naftas bāzē.

IeM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!