• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu rūpnieciskā īpašuma aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.08.1997., Nr. 213 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30458

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta un Ministru prezidenta tikšanos

Vēl šajā numurā

28.08.1997., Nr. 213

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Par mūsu rūpnieciskā īpašuma aizsardzību

Pasaules intelektuālā īpašuma organizācija atzinīgi novērtējusi paveikto rūpnieciskā īpašuma aizsardzības jomā Latvijā, gan saskaņojot nacionālo likumdošanu ar starptautisko organizāciju prasībām, gan pievienojoties starptautiskajiem līgumiem. Šādu atzinumu pirmdien, 25. augustā, pauda Pasaules intelektuālā īpašuma organizācijas ( World Intellectual Property Organization — WIPO) ģenerāldirektora vietnieks Fransuā Kuršods ( Frančois Curchod ), tiekoties ar Tieslietu ministrijas valsts sekretāru Aivaru Maldupu un Patentu valdes direktoru Zigrīdu Aumeisteru.

Kā atzina F. Kuršods, Latvija ir veiksmīgi izmantojusi WIPO sniegto palīdzību un sakārtojusi rūpnieciskā īpašuma aizsardzības jomu atbilstoši Eiropas Savienības, Pasaules tirdzniecības organizācijas un WIPO līguma prasībām par intelektuālā īpašuma tiesībām, kas saistītas ar tirdzniecību.

Sarunas laikā F. Kuršods tika informēts par Latvijas aktivitātēm šajā gadā — paredzēts pieņemt likumu par pusvadītāju izstrādājumu topogrāfijas aizsardzību, izdarīt grozījumus likumā par preču zīmēm, kā arī izstrādāt likumprojektu par negodīgu konkurenci, iekļaujot tajā izcelsmes vietas ģeogrāfisko nosaukumu aizsardzību. Kā uzsvēra Z. Aumeisters, Latvija ir ieinteresēta maksimālā ekonomikas, zinātnes, tirdzniecības attīstībā, tādējādi palielinātos minēto jomu regulējošo likumu efektivitāte, vienlaikus parādot to nozīmi sabiedrībai kopumā.

Abas puses atzina, ka šis gads ir bijis īpaši rezultatīvs Latvijas un WIPO sadarbībā — šī gada martā Rīgu apmeklēja WIPO ģenerāldirektors A. Bogšs, ir notikusi starptautiska mēroga konference ar daudzu Eiropas valstu patentu organizāciju vadītāju piedalīšanos, savukārt novembrī Rīgā iecerēts starptautisks seminārs Baltijas valstu tiesnešiem par rūpnieciskā īpašuma tiesiskās aizsardzības jautājumiem. Šajā sakarā A. Maldups uzsvēra nepieciešamību izstrādāt veselu pasākumu kompleksu, lai panāktu likumu reālu darbību: veikt izskaidrošanas darbu sabiedrībā un izglītot to minētajos jautājumos, uzlabot attiecības starp visām intelektuālā īpašuma aizsardzības procesā iesaistītajām institūcijām — policiju, tiesām, muitu utt.

Sarunas noslēgumā abas puses pārrunāja aktuālāko problēmu risinājumus autortiesību un blakustiesību aizsardzības jomā Latvijā un WIPO iespējamo palīdzību šīs jomas sakārtošanā.

Tieslietu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!