• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Neesmu nācis norakt kalnus ... ". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.08.1997., Nr. 213 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu rūpnieciskā īpašuma aizsardzību

Vēl šajā numurā

28.08.1997., Nr. 213

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Neesmu nācis norakt kalnus...”

27.08.97. pl.11.30, sarunas laikā

Vakar, 27.augustā, Atis Sausnītis bija aicinājis žurnālistus uz pirmo preses konferenci. Ministrs vēlas sadarboties ar žurnālistiem.

— Mēs darīsim visu, lai šeit, šajā ministrijā, jums, žurnālistiem turpmāk būtu iespēja tikties ar cilvēkiem, kuri pārzina jautājumus un var sniegt nepieciešamo informāciju. Joprojām esmu arī Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs, Saeimas deputāts.

Ministrs izklāstīja īsumā sava darba stila principus.

— Vissvarīgākais ir — būt atsaucīgam un rast kopīgu valodu ar visiem saviem kolēģiem Ministru kabinetā. Ekonomikas ministrijā valsts īpašums ne sākas, ne arī beidzas. Tādēļ ir jābūt veiksmīgai sadarbībai ar Finansu ministriju, ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Zemkopības, Satiksmes ministriju, vārdu sakot, ar visām ministrijām. Tad būs veiksmīgs pamats darbībai. Es nedomāju, ka mana atnākšana nesīs kādus negaidītus pagriezienus. Es šeit neesmu nācis norakt kalnus, iztaisnot krastus. Es neloloju cerības, ka viens pats spēšu atrisināt problēmas bez speciālistu palīdzības. Es veidoju savu padomnieku sastāvu. Gribu balstīties uz departamentu direktoriem, saviem vietniekiem, jo šie cilvēki šeit ir strādājuši, viņi ir ierēdņi, kuri nodrošina stabilitāti gan likumos, gan arī šajās programmās, to īstenošanā, neraugoties uz to, ka valdības mainās. Ir svarīgi, lai šajā darbā būtu pārmantojamība. Runājot par Guntara Krasta iesākto... Es jau esmu teicis, ka turpināšu aizsākto. Tas ir pēctecības princips, reāli īstenojams. Asi pagriezieni neder. Gribu pēc iespējas vairāk sakārtot.

Starp sakārtošanas nodomiem ministrs kā vienu no pašiem svarīgākajiem nosauca nodokļu likumu sakārtošanu.

— Nodokļu likumu sakārtošana ir viens no svarīgākajiem instrumentiem, kas saista, maina, arī ietekmē saimniecību, visu ekonomiku. Otrs, protams, ir investīcijas. Pagājušā nedēļā mums izdevās aizstāvēt Investīciju programmu. Esmu gandarīts, ka izdevās ielikt pirmo pamatu nākamā gada budžetā. Īpaši svarīga ir vietējo investīciju piesaistīšana. Privatizācijas procesa pabeigšana ir svarīgs uzdevums, tas jāpaveic līdz nākamgada 1.jūlijam. Bet es negribu teikt, ka šim procesam jānorit tempā, ar straujumu. Īpaši lielo uzņēmumu privatizēšana prasa rūpīgu izsvēršanu, pētot to ekonomisko, stratēģisko vietu mūsu tautsaimniecībā. Pirms privatizācijas projekta parakstīšanas nepieciešams vēl un vēlreiz izvērtēt šī projekta kvalitāti saistībā ar visām nozarēm.

Žurnālisti interesējās arī par Enciklopēdiju redakcijas sarežģījumiem.

— Privatizācijas aģentūra nebija rūpīgi iedziļinājusies šī privatizēšanas projekta izstrādē. Šī redakcija ir bankrotējusi, bet tas nenozīmē, ka “Enciklopēdiju” likvidēs. Šis gadījums rāda, ka Latvijai vajadzīgu objektu privatizēšanas apstākļi ir atsevišķi jāizvērtē.

Dainis Rugājs, “LV” korespondents

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!