• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Bankas 1997. gada 21. augusta lēmums Nr. 274/2 "Par "Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru uzskaites noteikumu" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.1997., Nr. 216 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30525

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidija lēmums

Par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu

Vēl šajā numurā

03.09.1997., Nr. 216

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Banka

Veids: lēmums

Numurs: 274/2

Pieņemts: 21.08.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Bankas valdes lēmums Nr.274/2

Rīgā 1997. gada 21. augustā

Par “Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru uzskaites noteikumu” apstiprināšanu

Latvijas Bankas valde nolemj:

1. Apstiprināt “Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru uzskaites noteikumus” (pielikumā).

2. Atcelt Latvijas Bankas valdes 1996. gada 25. aprīļa lēmumu Nr. 204/9 “Par “Latvijas valsts iekšējā īstermiņa aizņēmuma parādzīmju uzskaites noteikumu” apstiprināšanu”.

Latvijas Bankas valdes priekšsēdētājs I. Rimšēvičs

Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru uzskaites noteikumi

Apstiprināti ar Latvijas Bankas valdes
1997. g. 21. augusta lēmumu Nr. 274/2

I. Rimšēvičs Latvijas Bankas valdes priekšsēdētājs

1. NOTEIKUMOS LIETOTIE TERMINI

1.1. Valsts vērtspapīru tirgus dalībnieks (turpmāk tekstā — tirgus dalībnieks) — Latvijas Bankas licencēta banka vai ārvalstu bankas nodaļa (filiāle), kā arī ārvalstu banka, Latvijas Republikas Finansu ministrija un starptautiska valūtas, finansu un kredīta organizācija, kurai Latvijas Bankā ir konts norēķiniem latos.

1.2. Vērtspapīru sākotnējais tirgus — Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru (turpmāk tekstā — vērtspapīri) izlaide apgrozībā izsolē.

1.3. Laidiena numurs (Finansu ministrijas piešķirts vērtspapīru reģistrācijas kārtas numurs pa laidiena veidiem.

1.4. Latvijas Centrālais depozitārijs (turpmāk tekstā — LCD) (bezpeļņas akciju sabiedrība, kas iegrāmato, uzskaita un glabā visus Latvijas Republikā publiskajā apgrozībā izlaistos un esošos vērtspapīrus, kā arī nodrošina norēķinus fondu biržas tirgus darījumiem ar vērtspapīriem.

1.5. Vērtspapīru otrreizējais tirgus — biržas un ārpusbiržas darījumi ar apgrozībā esošajiem vērtspapīriem.

1.6. Latvijas Bankas organizētais vērtspapīru otrreizējais tirgus — darījumi ar tirgus dalībnieku turējumā esošajiem vērtspapīriem, kas ir iegrāmatoti vērtspapīru kontos Latvijas Bankā.

1.7. Laidiena konts — konts Latvijas Bankā, kurā iegrāmato visus viena laidiena vērtspapīrus.

1.8. Vērtspapīru konts — tirgus dalībnieka konts Latvijas Bankā, kurā iegrāmato visus tirgus dalībnieka īpašumā esošos viena laidiena vērtspapīrus.

1.9. Ķīlu konts — tirgus dalībnieka konts Latvijas Bankā, kurā iegrāmato ķīlas darījumos izmantotos viena laidiena vērtspapīrus.

1.10. Repo konts — konts Latvijas Bankas repo darījumiem, kurā uz repo termiņu iegrāmato Latvijas Bankai pārdotos vērtspapīrus; repo kontā esošos vērtspapīrus nevar izmantot citos darījumos.

1.11. Pārdošana ar atpirkšanu (repo) — darījums, kurā tirgus dalībnieks pārdod vērtspapīrus un, repo termiņam beidzoties, atpērk tos par fiksētu vērtību.

1.12. Pirkšana ar atpārdošanu (reverse repo ) — darījums, kurā tirgus dalībnieks pērk vērtspapīrus un, reverse repo termiņam beidzoties, atpārdod tos par fiksētu vērtību.

2. VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI

2.1. Vērtspapīru uzskaites un apgrozības operācijas Latvijas Bankā notiek saskaņā ar “Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru uzskaites noteikumiem”.

2.2. Latvijas Banka reģistrē apgrozībā izlaistos vērtspapīrus.

2.3. Tirgus dalībnieku ārpusbiržas otrreizējā tirgus operācijas ar to īpašumā esošajiem vērtspapīriem uzskaita tikai Latvijas Banka.

2.4. Latvijas Banka iegrāmato tirgus dalībnieku kontos sākotnējā tirgū iegādātos vērtspapīrus un veic vērtspapīru sākotnējā un Latvijas Bankas organizētā vērtspapīru otrreizējā tirgus operāciju uzskaiti, grāmatošanu, vērtspapīru glabāšanu dematerializētā formā, fiksētā ienākuma izmaksu, kā arī vērtspapīru dzēšanu.

2.5. Tirgus dalībnieku klientu īpašumā esošo vērtspapīru uzskaiti veic LCD.

2.6. Lai nodrošinātu pārveduma operācijas starp Latvijas Banku un LCD, Latvijas Banka un LCD atver savstarpējus vērtspapīru korespondentkontus.

2.7. Vērtspapīru otrreizējā tirgū Latvijas Banka uzskaita šādas operācijas:

2.7.1. vērtspapīru pārveduma operācijas starp LCD un Latvijas Bankas vērtspapīru uzskaites sistēmu;

2.7.2. Latvijas Bankas veiktos vērtspapīru pirkšanas un pārdošanas darījumus fondu biržā;

2.7.3. Latvijas Bankas darījumus ar tirgus dalībniekiem otrreizējā vērtspapīru tirgū:

2.7.3.1. vērtspapīru pirkšanu un pārdošanu;

2.7.3.2. vērtspapīru pirkšanu ar atpārdošanu;

2.7.3.3. vērtspapīru pārdošanu ar atpirkšanu;

2.7.3.4. operācijas ar vērtspapīru ķīlu;

2.7.4. tirgus dalībnieku operācijas otrreizējā vērtspapīru tirgū:

2.7.4.1. tirgus dalībnieku vērtspapīru pārvedumus;

2.7.4.2. tirgus dalībnieku ķīlu darījumus.

2.8. Pēc Latvijas Bankas norēķinu dienas beigām saņemtie uzdevumi tiek izpildīti nākamajā darba dienā.

2.9. Divas darba dienas pirms vērtspapīru dzēšanas datuma Latvijas Banka pārtrauc tirgus dalībnieku operācijas ar šiem vērtspapīriem.

2.10. Latvijas Banka pēc tirgus dalībnieku pieprasījuma izsniedz tiem vērtspapīru kontu izrakstus (1. pielikums).

3. VĒRTSPAPĪRU PĀRVEDUMA OPERĀCIJAS STARP LATVIJAS BANKU UN LATVIJAS CENTRĀLO DEPOZITĀRIJU

3.1. Vērtspapīru pārvedumu starp Latvijas Banku un LCD var veikt tikai tāda tirgus dalībnieka uzdevumā, kas ir arī LCD dalībnieks.

3.2. Lai veiktu vērtspapīru pārvedumu no Latvijas Bankas vērtspapīru uzskaites sistēmas uz LCD uzskaites sistēmu:

3.2.1. tirgus dalībnieks iesniedz Latvijas Bankai vērtspapīru pārveduma uzdevumu uz LCD (2. pielikums);

3.2.2. Latvijas Banka, pamatojoties uz šo uzdevumu, noraksta vērtspapīrus no tirgus dalībnieka vērtspapīru konta un dod uzdevumu ieskaitīt tos tirgus dalībnieka vērtspapīru kontā LCD.

3.3. Lai veiktu vērtspapīru pārvedumu no LCD uzskaites sistēmas uz Latvijas Bankas vērtspapīru uzskaites sistēmu, LCD noraksta vērtspapīrus no tirgus dalībnieka vērtspapīru konta un dod uzdevumu ieskaitīt tos tirgus dalībnieka vērtspapīru kontā Latvijas Bankā.

3.4. Tie vērtspapīru pārveduma uzdevumi no LCD vai uz to, kas saņemti pēc plkst. 15.30, tiek izpildīti nākamajā darba dienā.

4. DARĪJUMI STARP LATVIJAS BANKU UN TIRGUS DALĪBNIEKIEM

4.1. Tirgus dalībnieki vērtspapīru pirkšanas un pārdošanas darījumus ar Latvijas Banku otrreizējā tirgū veic saskaņā ar “Latvijas Bankas organizēto Latvijas valsts vērtspapīru otrreizējā tirgus izsoļu noteikumiem”.

4.2. Tirgus dalībnieku vērtspapīru pārdošanu ar atpirkšanu Latvijas Bankas organizētajās izsolēs veic saskaņā ar “Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru pārdošanas ar atpirkšanu (repo) izsoļu noteikumiem”.

4.3. Tirgus dalībnieku vērtspapīru pirkšanu ar atpārdošanu Latvijas Bankas organizētajās izsolēs veic saskaņā ar “Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru pirkšanas ar atpārdošanu (reverse repo) izsoļu noteikumiem”.

4.4. Latvijas Banka lombarda operācijas veic saskaņā ar “Latvijas Bankas lombarda kredītu izsniegšanas noteikumiem”.

4.5. Latvijas Banka valūtas operācijas ar vērtspapīru ieķīlāšanu veic saskaņā ar “Ārvalstu valūtu bezskaidras naudas pirkšanas un pārdošanas noteikumiem”.

4.6. Noteikumu 4.4. un 4.5. punktā minēto darījumu nodrošināšanai pieņemtos vērtspapīrus ieskaita ķīlas devēja ķīlu kontos.

5. TIRGUS DALĪBNIEKU DARĪJUMU UZSKAITE

5.1. Tirgus dalībnieku darījumos pārdevējai vai ķīlas devējai pusei par katru noslēgto darījumu Latvijas Bankai jāiesniedz:

5.1.1. tirgus dalībnieka vērtspapīru pārveduma uzdevums (3. pielikums) vai

5.1.2. vērtspapīru ieķīlāšanas uzdevums (4. pielikums).

5.2. Pamatojoties uz tirgus dalībnieka pārveduma uzdevumu, Latvijas Banka noraksta vērtspapīrus no pārdevēja vērtspapīru konta un ieskaita tos pircēja vērtspapīru kontā.

5.3. Pamatojoties uz vērtspapīru ieķīlāšanas uzdevumu, Latvijas Banka noraksta vērtspapīrus no ķīlas devēja vērtspapīru konta un ieskaita tos ķīlas devēja ķīlu kontā.

5.4. Ķīlas ņēmējs ķīlas atbrīvošanas datumā vai pirms tā nosūta ķīlas atbrīvošanas uzdevumu Latvijas Bankai (5. pielikums). Latvijas Banka noraksta vērtspapīrus no ķīlas devēja ķīlu konta un ieskaita tos ķīlas devēja vērtspapīru kontā.

5.5. Ja līdz ķīlas atbrīvošanas datuma norēķinu dienas beigām Latvijas Banka nesaņem ķīlas atbrīvošanas uzdevumu no ķīlas ņēmēja, tad norēķinu dienas beigās Latvijas Banka noraksta vērtspapīrus no ķīlas devēja ķīlu konta un ieskaita tos ķīlas ņēmēja vērtspapīru kontā.

6. VĒRTSPAPĪRU DZĒŠANA UN FIKSĒTĀ IENĀKUMA IZMAKSAS

6.1. Latvijas Banka dzēš attiecīgā laidiena vērtspapīrus un veic fiksētā ienākuma izmaksas saskaņā ar Ministru kabineta pilnvarojumu.

6.2.Vērtspapīrus dzēš, attiecīgo summu par dzēstajiem vērtspapīriem norakstot no Valsts kases konta un ieskaitot tirgus dalībnieka kontā. Dzēsto vērtspapīru kontus slēdz.

6.3. Vienu dienu pirms vērtspapīru dzēšanas datuma Latvijas Banka uz LCD uzdevuma pamata ieskaita vērtspapīrus tirgus dalībnieka vērtspapīru kontos Latvijas Bankas vērtspapīru uzskaites sistēmā.

6.4. Ja tirgus dalībniekam vērtspapīru dzēšanas vai fiksētā ienākuma izmaksas termiņā aizliegts veikt visas banku operācijas, tad attiecīgajam tirgus dalībniekam vērtspapīru dzēšanai vai fiksētā ienākuma izmaksai paredzēto naudas summu ieskaita speciālā kontā Latvijas Bankā.

6.5. Vidēja termiņa un ilgtermiņa vērtspapīriem, kas ir laisti apgrozībā ar peļņas likmi, Latvijas Banka pēc Finansu ministrijas rīkojuma noteiktos datumos izmaksā vērtspapīru fiksēto ienākumu, attiecīgās summas norakstot no Valsts kases konta un ieskaitot tirgus dalībnieka vai LCD kontā.

6.6. Fiksētā ienākuma izmaksas veic pēc vērtspapīru kontu stāvokļa LCD un Latvijas Bankā fiksētā ienākuma izmaksas dienas sākumā.

7. SODA SANKCIJAS

7.1. Par šo noteikumu neievērošanu Latvijas Banka var piemērot šādas soda sankcijas:

7.1.1. ieteikt vērtspapīru izsoles komisijai aizliegt tirgus dalībniekam piedalīties vērtspapīru sākotnējās izvietošanas izsolēs uz laiku līdz 6 mēnešiem;

7.1.2. pārtraukt darījumus ar attiecīgo tirgus dalībnieku Latvijas Bankas organizētajā otrreizējā tirgū uz laiku līdz 6 mēnešiem.

1. pielikums

TIRGUS DALĪBNIEKA VĒRTSPAPĪRU KONTA IZRAKSTS

1.1. papīra formā

TIRGUS DALĪBNIEKA VĒRTSPAPĪRU KONTA IZRAKSTS

Vērtspapīru konta Nr.:

Tirgus dalībnieka nosaukums:

Tirgus dalībnieka kods:

Nākamais fiksētā ienākuma izmaksas datums:

Dzēšanas datums:

Datums:

Operācijas kārtas Nr. Datums  Darījuma veids  Pretējais konts Debets
(Ls)
  Kredīts
(Ls)
Piezīmes
             
             
Kopā:            

 

Tekošais atlikums: ______________________________________________

1. Konta numurs sastāv no 16 simboliem ( pirmie 12 ir Finansu ministrijas piešķirtais vērtspapīru laidiena numurs, nākamie 3 ir Latvijas Bankas piešķirtais bankas kods, bet pēdējais ir konta tips, kur:

0 — parādzīmju konts;

1 — ķīlu konts;

2 — laidiena konts;

3 — LCD korespondentkonts;

4 — repo konts;

6 — klientu konts;

7—9 — citi konti.

2. Darījuma veidu apzīmēšanai izmanto divus ciparus (XY), kur:

X: 0 — pārveduma operācijas,

1 —ķīlas operācijas,

2 — fiksētā ienākuma izmaksa,

3—9 — citas operācijas;

Y: 0 — bez samaksas,

1 — par samaksu (DVP).

1.2. elektroniskā formā

TIRGUS DALĪBNIEKA VĒRTSPAPĪRU KONTA IZRAKSTS

MT 571 Latvijas Banka pēc pieprasījuma nosūta tirgus dalībniekiem

 

Nosaukums Lauks Paskaidrojums
Sender Latvijas Bankas BIC
Message Type  571
Receiver Tirgus dalībnieka BIC
Message Text
Page number/Continuation   :28: MT571 ziņojuma tekošās lappuses numurs
Transaction Reference Number  :20: Transakcijas references numurs
Safekeeping Account  :83A: ALL — par visiem attiecīgās puses vērtspapīru kontiem
Statement Period :67A: Datums par kuru tiek norādīti kontu atlikumi
Par katru vērtspapīru kontu jānorāda
Quantity of Securities :35H: FMT nominālvērtība — vērtspapīru apjoms uz dienas beigām (Ls)
Identification of Securities :35B: Laidiena numurs saskaņā ar ISIN
Sender to Receiver Information :72: Vērtspapīra konta numurs un informācija par konta raksturu
Ziņojuma beigas
Number of Repetitive Parts :18A: Norādīto kontu skaits
End of Message/Trailer

 

2. pielikums

VĒRTSPAPĪRU PĀRVEDUMA UZDEVUMS UZ LCD

2.1. papīra formā

VĒRTSPAPĪRU PĀRVEDUMA UZDEVUMS UZ LCD

No kā: ______________________________________________________
(tirgus dalībnieka nosaukums)

Pārveduma datums:

Laidiena Nr.:

Nominālvērtību summa cipariem un vārdiem (Ls):

Konta Nr. LCD:

Vadītājs ________________________
(paraksts)

Z.v.

Galvenais grāmatvedis _________________________
(paraksts)

2.2. elektroniskā formā

1. VĒRTSPAPĪRU PĀRVEDUMA UZDEVUMS UZ LCD

MT522 Deliver Free ziņojumu tirgus dalībnieks nosūta Latvijas Bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums
Sender  Tirgus dalībnieka BIC
Message Type  522
Receiver Latvijas Bankas BIC
Message Text
Delivery Date :30: Tekošās norēķinu dienas datums
Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs
Identification of Securities :35B: ISIN un vērtspapīru laidiena numurs
Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — parādzīmju apjoms (Ls)
Receiver of Securities :87A: Tirgus dalībnieka BIC kods
Beneficiary of Securities :88C: Tirgus dalībnieka konta numurs LCD, kurā ieskaitīt vērtspapīrus
Sender to Receiver Information :72:  Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam
End of Message/Trailer

2. VĒRTSPAPĪRU PĀRVEDUMA UZDEVUMA UZ LCD IZPILDES APSTIPRINĀJUMS

Pēc vērtspapīru norakstīšanas no tirgus dalībnieka vērtspapīru konta un LCD informēšanas Latvijas Banka sagatavo MT532 Confirmation of Delivery Free un nosūta šo ziņojumu tirgus dalībniekam.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums
Sender Latvijas Bankas BIC
Message Type 532
Receiver Tirgus dalībnieka BIC
Message Text
Transaction Reference Number  :20: Transakcijas references numurs
Related Reference Number :21: Pārveduma uzdevuma transakcijas references numurs
Delivery Date :30: Norakstīšanas datums — vienāds ar tekošās dienas datumu
Identification of Securities  :35B: ISIN un vērtspapīru laidiena numurs
Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — vērtspapīru apjoms (Ls)
Receiver of Securities  :87A:  Tirgus dalībnieka BIC kods
Beneficiary of Securities :88C: Tirgus dalībnieka konta numurs LCD
Sender to Receiver Information  :72: /COMPLETE/ un pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam
End of Message/Trailer

3. pielikums

TIRGUS DALĪBNIEKA VĒRTSPAPĪRU PĀRVEDUMA UZDEVUMS

3.1. papīra formā

TIRGUS DALĪBNIEKA VĒRTSPAPĪRU PĀRVEDUMA UZDEVUMS

No kā: _______________________________________________
(tirgus dalībnieka nosaukums)

Kam: _________________________________________________
(tirgus dalībnieka nosaukums)

Pārveduma datums:

Laidiena Nr.:

Nominālvērtību summa cipariem un vārdiem (Ls):

Vadītājs ________________________________
(paraksts)

Z.v.

Galvenais grāmatvedis _______________________
(paraksts)

3.2. elektroniskā formā

1. TIRGUS DALĪBNIEKA VĒRTSPAPĪRU PĀRVEDUMA UZDEVUMS

MT522 Deliver Free ziņojumu tirgus dalībnieks nosūta Latvijas Bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums
Sender Tirgus dalībnieka BIC
Message Type 522
Receiver Latvijas Bankas BIC
Message Text
Delivery Date  :30: Tekošās norēķinu dienas datums
Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs
Identification of Securities :35B: ISIN un vērtspapīru laidiena numurs
Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — vērtspapīru apjoms (Ls)
Receiver of Securities :87A: Tirgus dalībnieka BIC kods, kura vērtspapīru kontā Latvijas Bankai ieskaitīt vērtspapīrus
Sender to Receiver Information :72: Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam
End of Message/Trailer

2. PĀRVEDUMA UZDEVUMA IZPILDES APSTIPRINĀJUMS

Pēc vērtspapīru norakstīšanas no tirgus dalībnieka vērtspapīru konta Latvijas Banka sagatavo MT532 Confirmation of Delivery Free un nosūta šo ziņojumu tirgus dalībniekam.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums
Sender Latvijas Bankas BIC
Message Type 532
Receiver Tirgus dalībnieka BIC
Message Text
Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs
Related Reference Number  :21:  Pārveduma uzdevuma transakcijas references numurs
Delivery Date  :30: Norakstīšanas datums — vienāds ar tekošās dienas datumu
Identification of Securities  :35B: ISIN un vērtspapīru laidiena numurs
Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — vērtspapīru apjoms (Ls)
Receiver of Securities :87A: Tirgus dalībnieka BIC kods, kura kontā ieskaitīti vērtspapīri
Sender to Receiver Information :72: /COMPLETE/ un pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam
End of Message/Trailer

3. VĒRTSPAPĪRU IESKAITĪŠANAS APSTIPRINĀJUMS

Pēc vērtspapīru ieskaitīšanas tirgus dalībnieka vērtspapīru kontā Latvijas Banka sagatavo MT530 Confirmation of Receipt Free un nosūta šo ziņojumu tirgus dalībniekam.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums
Sender Latvijas Bankas BIC
Message Type  530
Receiver Tirgus dalībnieka BIC
Message Text
Transaction Reference Number  :20: Transakcijas references numurs
Related Reference Number :21: Pārskaitījuma uzdevuma transakcijas references numurs
Delivery Date :30: Pārveduma datums — vienāds ar tekošās dienas datumu
Identification of Securities :35B: ISIN un vērtspapīru laidiena numurs
Instructing Party :82A: Pārveduma uzdevuma devējas bankas BIC kods
Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — vērtspapīru apjoms (Ls)
Deliverer of Securities :87A: Tirgus dalībnieka BIC kods, no kura pārskaitīti vērtspapīri
Sender to Receiver Information :72: /COMPLETE/ un pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam
End of Message/Trailer

4. pielikums

VĒRTSPAPĪRU IEĶĪLĀŠANAS UZDEVUMS

4.1. papīra formā

VĒRTSPAPĪRU IEĶĪLĀŠANAS UZDEVUMS

Ķīlas devējs: _________________________________________________
(tirgus dalībnieka nosaukums)

Ķīlas ņēmējs: _________________________________________________
(tirgus dalībnieka nosaukums)

Ieķīlāšanas datums:

Ķīlas atbrīvošanas datums:

Laidiena Nr.:

Nominālvērtību summa cipariem un vārdiem (Ls):

Ķīlas devējs:

Vadītājs ________________________________
(paraksts)

Z.v.

Galvenais grāmatvedis______________________
(paraksts)

4.2. elektroniskā formā

1. VĒRTSPAPĪRU IEĶĪLĀŠANAS UZDEVUMS (STARPBANKU DARĪJUMI)

MT526 General Securities Lending Message ziņojumu ķīlas devējs nosūta Latvijas Bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums
Sender  Tirgus dalībnieka BIC
Message Type 526
Receiver Latvijas Bankas BIC
Message Text
Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs
Further Identifications :23: TOLEND/HOLD — ieķīlāšanas uzdevums
Safekeeping Account  :83C:  Ķīlas ņēmēja BIC kods
Identification of Securities :35B:  ISIN un vērtspapīru laidiena numurs
Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — vērtspapīru apjoms (Ls)
Effective Date :30: Tekošās operāciju dienas datums — ieķīlāšanas datums
Expiry/Option Date :31F:  Ķīlas atbrīvošanas datums
Sender to Receiver Information  :72: Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam
End of Message/Trailer

2. VĒRTSPAPĪRU IEĶĪLĀŠANAS APSTIPRINĀJUMS (STARPBANKU DARĪJUMI)

MT526 General Securities Lending Message ziņojumu Latvijas Banka nosūta ķīlas ņēmējam.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums
Sender Latvijas Bankas BIC
Message Type 526
Receiver Tirgus dalībnieka BIC
Message Text
Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs
Related Reference :21: Ieķīlāšanas uzdevuma references numurs
Further Identifications :23: TOLEND/HOLD — ieķīlāšanas apstiprinājums
Identification of Securities :35B:  ISIN un vērtspapīru laidiena numurs
Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — vērtspapīru apjoms (Ls)
Effective Date :30: Tekošās operāciju dienas datums — ieķīlāšanas datums
Expiry/Option Date :31F: Ķīlas atbrīvošanas datums
Receiver/Deliverer of Securities :87A: Ķīlas devēja BIC kods
Sender to Receiver Information  :72: Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam
End of Message/Trailer

3. VĒRTSPAPĪRU IEĶĪLĀŠANAS APSTIPRINĀJUMS (STARPBANKU DARĪJUMI)

MT526 General Securities Lending Message ziņojumu Latvijas Banka nosūta ķīlas devējam.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums
Sender Latvijas Bankas BIC
Message Type 526
Receiver Tirgus dalībnieka BIC
Message Text
Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs
Related Reference :21: Ieķīlāšanas uzdevuma references numurs
Further Identifications :23: TOLEND — ieķīlāšanas apstiprinājums
Safekeeping Account :83C: Ķīlas ņēmēja BIC kods
Identification of Securities :35B: ISIN un vērtspapīru laidiena numurs
Quantity of Securities  :35A: FMT nominālvērtība — vērtspapīru apjoms (Ls)
Effective Date  :30: Tekošās operāciju dienas datums — ieķīlāšanas datums
Expiry/Option Date :31F: Ķīlas atbrīvošanas datums
Sender to Receiver Information :72: Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam
End of Message/Trailer

5. pielikums

VĒRTSPAPĪRU ĶĪLAS ATBRĪVOŠANAS UZDEVUMS

5.1. papīra formā

VĒRTSPAPĪRU ĶĪLAS ATBRĪVOŠANAS UZDEVUMS

Ķīlas ņēmējs:_______________________________________________
(tirgus dalībnieka nosaukums)

Ķīlas devējs: _______________________________________________
(tirgus dalībnieka nosaukums)

Ķīlas atbrīvošanas datums:

Laidiena Nr.:

Nominālvērtību summa cipariem un vārdiem (Ls):

Ķīlas ņēmējs:

Vadītājs _______________________________
(paraksts)

Z.v.

Galvenais grāmatvedis ________________________________
(paraksts)

5.2. elektroniskā formā

1. VĒRTSPAPĪRU ĶĪLAS ATBRĪVOŠANAS UZDEVUMS (TIRGUS DALĪBNIEKU DARĪJUMI)

MT526 General Securities Lending Message ziņojumu ķīlas ņēmējs nosūta Latvijas Bankai.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums
Sender Tirgus dalībnieka BIC
Message Type 526
Receiver  Latvijas Bankas BIC
Message Text
Transaction Reference Number :20: Transakcijas references numurs
Related Reference :21: Ieķīlāšanas uzdevuma references numurs
Further Identifications  :23: RECALL/COMP — ķīlas atbrīvošanas uzdevums
Identification of Securities :35B: ISIN un vērtspapīru laidiena numurs
Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — vērtspapīru apjoms (Ls)
Effective Date :30: Tekošās operāciju dienas datums — ķīlas atbrīvošanas datums
Receiver/Deliverer of Securities : 87A: Ķīlas devēja BIC kods
Sender to Receiver Information :72:  Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam
End of Message/Trailer

2. PAZIŅOJUMS PAR ĶĪLAS ATBRĪVOŠANU (TIRGUS DALĪBNIEKU DARĪJUMI)

MT526 General Securities Lending Message ziņojumu Latvijas Banka nosūta ķīlas devējam.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums
Sender Tirgus dalībnieka BIC
Message Type 526
Receiver Latvijas Bankas BIC
Message Text
Transaction Reference Number  :20: Transakcijas references numurs
Related Reference  :21: Ieķīlāšanas uzdevuma references numurs
Further Identifications  :23: RETURN/COMP — ķīlas atbrīvošanas apstiprinājums
Identification of Securities :35B: ISIN un vērtspapīru laidiena numurs
Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — vērtspapīru apjoms (Ls)
Effective Date  :30: Tekošās operāciju dienas datums — ķīlas atbrīvošanas datums
Receiver/Deliverer of Securities :87A: Ķīlas atbrīvotāja tirgus dalībnieka BIC kods
Sender to Receiver Information  :72: Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam
End of Message/Trailer

3. PAZIŅOJUMS PAR ĶĪLAS ATBRĪVOŠANU (TIRGUS DALĪBNIEKU DARĪJUMI)

MT526 General Securities Lending Message ziņojumu Latvijas Banka nosūta ķīlas ņēmējam.

Nosaukums Lauks Paskaidrojums
Sender Latvijas Bankas BIC
Message Type 526
Receiver Tirgus dalībnieka BIC
Message Text
Transaction Reference Number  :20: Transakcijas references numurs
Related Reference :21: Ieķīlāšanas uzdevuma references numurs
Further Identifications :23: RECALL — ķīlas atbrīvošanas apstiprinājums
Identification of Securities  :35B: ISIN un vērtspapīru laidiena numurs
Quantity of Securities :35A: FMT nominālvērtība — vērtspapīru apjoms (Ls)
Effective Date :30: Tekošās operāciju dienas datums — ķīlas atbrīvošanas datums
Receiver/Deliverer of Securities  :87A: Ķīlas devēja BIC kods
Sender to Receiver Information  :72: Pēc vēlēšanās — informācija saņēmējam
End of Message/Trailer

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!