• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.09.1997., Nr. 217 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Baltijā

Vēl šajā numurā

04.09.1997., Nr. 217

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Valsts prezidents

— tiekoties ar Ministru prezidentu

Vakar, 3.septembrī, Rīgas pilī bija Latvijas Valsts prezidenta G.Ulmaņa un Ministru prezidenta Guntara Krasta iknedēļas darba tikšanās.

Pārrunāti gaidāmās Viļņas konferences nozīmīgākie aspekti. Tika skarti temati, kuriem būs svarīga loma Valsts prezidenta gaidāmajās sarunas ar Krievijas Federācijas premjerministru Viktoru Černomirdinu kontekstā, veltīt uzmanību Krievijas un Latvijas ekonomiskajai sadarbībai un abu valstu robežjautājumiem.

Pārrunāti arī vairāki citi jautājumi. Valsts prezidents un Ministru prezidents bija vienisprātis, ka ir jārod iespēja, lai nams Pārdaugavā, kurā šobrīd izvietojusies Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācija, paliktu Latvijā dzīvojošo mazākumtautību rīcībā.

Apspriesta situācija lauksaimniecībā un jautājumi saistībā ar graudu iepirkšanu. Valsts prezidents un Ministru prezidents runāja arī par Kārļa Ulmaņa devumu Latvijas valsts stiprināšanā, saistot to ar pašlaik Latvijā notiekošajiem K.Ulmaņa piemiņas pasākumiem.

— apspriežoties ar zemkopības ministru

Vakar, 3.septembrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar zemkopības ministru Andri Rāviņu pirmoreiz pēc viņa stāšanās ministra amatā. Tika pārrunāts šodienas aktuālākais Latvijas lauku jautājums — graudu iepirkšana. Pēc iepazīšanās ar zemkopības ministra sniegto informāciju Valsts prezidents atzina, ka Zemkopības ministrija ir veikusi nozīmīgu darbu nodotās labības apmaksas nodrošināšanā. Tai pašā laikā Valsts prezidents un zemkopības ministrs bija vienisprātis, ka aktīvāk jāturpina ministrijas iesāktais darbs saistībā ar subsīdiju piešķiršanu un tādu kreditēšanas apstākļu izveidošanu, kas veicinātu labības uzglabāšanu tieši zemnieku saimniecībās — tas ļautu zemniekiem izvairīties no krasām sezonālajām cenu izmaiņām.

Valsts prezidents un zemkopības ministrs pārrunāja Zemkopības ministrijas aktivitātes, izstrādājot valsts lauksaimniecības politiku.

— atklājot Kārļa Ulmaņa piemiņas izstādi

Vakar, 3.septembrī, Latvijas Valsts prezidents piedalījās piemiņas izstādes “K.Ulmanis — politiķis un cilvēks” atklāšanā Kara muzejā.

Uzrunājot svinīgā notikuma dalībniekus, Valsts prezidents atzīmēja, ka Kārļa Ulmaņa dienas Latvijā sniedz vēl lielāku spēku, daudz mācību stundu un kritisku vielu pārdomām, kādi mēs esam un kādiem mums jābūt. Tās stiprina to pašapziņu, ko Kārlis Ulmanis atstājis savai tautai kā vērtīgāko mantojumu. “Mēs šajā zālē atrodamies aiz pārliecības — tās ir mūsu atmiņas, un tas ir mūsu spēks,” teica Guntis Ulmanis.

Valsts prezidenta preses dienests

Ministru kabineta Komitejas 3. septembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts MK 1997. gada 30. aprīļa rīkojumā nr.209 “Par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmu 1997. gadam”. Grozījumu projekts izstrādāts saskaņā ar grozījumiem likumā “Par valsts budžetu 1997. gadam” un paredz valsts īpašuma privatizācijas fonda ieņēmumus un izdevumus palielināt par 10 000 000 latu.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Maltas Republikas valdības līguma par savstarpējo atteikšanos no vīzām”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Par Latvijas Republikas civilo aizsardzību”. Projekts paredz valsts ārkārtējo situāciju pārvaldīšanas sistēmas sakārtošanu un tās vienvadību, integrējot Civilās aizsardzības centru un tā funkcijas Iekšlietu ministrijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sastāvā. Likumprojektā paredzēts izveidot pastāvīgu ārkārtējās situācijas valsts komisiju, kura tiks sasaukta konkrētās ārkārtējās situācijas gadījumā.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos “Par īpaša režīma zonu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā”. Grozījumu projekts paredz pagarināt īpaša režīma zonas statusa darbību Vecrīgā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!