• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 9. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.1997., Nr. 223 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30585

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 9. septembra sēdes

Vēl šajā numurā

10.09.1997., Nr. 223

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

valdībā

Ministru kabineta 9.septembra sēdē

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 5.marta rīkojumā nr.106 “Par valsts investīciju projektiem, kas 1997.gadā finansējami no valsts pamatbudžeta”. Grozījumi paredz aizstāt pielikuma 50.8.punktā vārdus “Rīgas aeroloģiskās stacijas jumta kapitālais remonts un seguma nomaiņa” ar “Hidrometeoroloģijas pārvaldes meteoroloģiskās stacijas “Alūksne” kapitālais remonts”.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Par notekūdeņu dūnu izmantošanu augsnes mēslošanā un teritorijas labiekārtošanā”. Šie noteikumi nosaka dūnu lietošanas kārtību augšņu mēslošanā un teritoriju labiekārtošanā tādā veidā, lai nepieļautu nelabvēlīgu, kumulatīvu ietekmi tiešā vai netiešā veidā uz vidi, dzīviem organismiem, cilvēkiem, augsni, ūdeņiem un augiem, un tie ir jāievēro dūņu ražotājiem, dūņu lietotājiem kā arī kontrolējošām valsts institūcijām.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Maltas Republikas valdības līgumu par savstarpējo atteikšanos no vīzām”. Minēto līgumu pilnvarots parakstīt Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Vācijas Federatīvajā Republikā.

Ar Ministru kabineta rīkojumu pastāvīgās uzturēšanās atļauja piešķirta Krievijas Federācijas pilsonim ASV izdevuma “Global Viewpoint” speciālkorespondentam Baltijas valstīs Mihailam Brukam.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku apakšvienības piedalīšanos mācībās “Centrazbat—97””. Saskaņā ar likuma “Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās” 8.un 9.pantu, likumu “Par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu un valstu, kas piedalās programmā “Partnerattiecības mieram””, līgumu par to bruņoto spēku statusu un šā līguma protokolu akceptēta Latvijas Nacionālo bruņoto spēku apakšvienības piedalīšanās mācībās “Centrazbat—97”, kuras notiks Uzbekistānā no 18. līdz 21.septembrim.

Valdība akceptēja rīkojumu par mācību “Open Spirit” rīkošanu Latvijas Republikas teritorijā Aizsardzības ministrijai no 1997.gada 11. līdz 19.septembrim rīkot militārās mācības “Open Spirit” ar Dānijas karalistes, Igaunijas Republikas, Francijas Republikas, Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas, Polijas Republikas, Zviedrijas Karalistes un Vācijas Federatīvās Republikas Jūras spēku vienību piedalīšanos. Mācību galvenie mērķi ir veidot jūrnieku savstarpējo saprašanos, padziļināt profesionālās iemaņas un zināšanas par mīnu iznīcināšanas aprīkojuma iespējām un ierobežojumiem, kā arī veikt ieguldījumu jūras ekoloģiskā postījuma samazināšanā Baltijas jūrā.

Ar MK rīkojumu apstiprināti Latvijas Republikas un Flandrijas starpvaldību komisijas Latvijas pārstāvji. Par delegācijas vadītāju iecelts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis.

Apstriprināta Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu attīstības nacionālā programma. Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu attīstības nacionālā programma izstrādāta saskaņā ar pieaugošo nepieciešamību valstī attīstīt uzņēmējdarbības vidi un paātrināt stabilu mazo un vidējo uzņēmumu veidošanos. Programmā ir veikta pašreizējās situācijas analīze Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu jomā, pamatota nepieciešamība īstenot nacionālo programmu, formulēti programmas mērķi, noteiktas prioritārās darbības un apakšprogrammas, kas veicamas, lai samazinātu problēmas, kādas izjūt mazie un vidējie uzņēmēji.

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 29.jūlija noteikumos nr.267 “Noteikumi par sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņas jomā”. Grozījumos, kas izdarīti minētajos noteikumos, paredzēts, ka ne tikai CSDD, bet arī apdrošināšanas sabiedrības pēc datu pārbaudes valsts nozīmes transportlīdzekļu reģistrā var izsniegt uzlīmes, radot maksimāli vienkāršotu mehānismu, lai neradītu problēmas ne transprotlīdzekļu īpašniekiem, ne apdrošināšanas sabiedrībām. Uzlīmēm jābūt vienota parauga, un tām jābūt kā izdrukām no Vienotā transportlīdzeļu reģistra.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā “Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1997.gadā”.

Akceptēti noteikumi “Preču muitas vērtības aprēķināšanas pagaidu noteikumi”. Paredzēts, ka līdz laikam, kamēr MK noteiks kārtību, kādā tiek aprēķināta LR ievedamo un izvedamo preču muitas vērtība, tiek noteikts, ka preču muitas vērtība, ievedot tās LR teritorijā vai izvedo no tās, tiek noteikta saskaņā ar Muitas likuma 165.panta “Preču novērtēšana pēc darījuma vērtības” prasībām un gadījumos, kad muitas amatpersonas nevar noteikt novērtējamo preču muitas vērtību saskaņā ar Muitas likuma 165.panta prasībām, preču muitas vērtība ir nosakāma saskaņā ar Muitas likuma 167.panta “Īpašo gadījumu novērtēšanas metode” prasībām.

Valdība uzklausīja un pieņēma zināšanai finansu ministra Roberta Zīles ziņojumu par 1997.gada ES PHARE Pārrobežu sadarbības programmas sagatavošanu. Ministru kabinets akceptēja piedāvāto 1997.gada programmas sadalījumu. Minētā sadarbības programma tika izveidota 1994.gadā ar mērķi veicināt un finansēt projektus, kas tiek realizēti uz ES robežas ar Centrālās un Austrumeiropas valstīm.

Akceptēts MK rīkojums, ar kuru izveidota projekta vadības komiteja, lai nodrošinātu Rīgas pilsētas atkritumu izgāztuves sanācijas un darbības turpināšanas projekta realizāciju, komiteju vadīs I.Emsis, vides valsts ministrs.

Projekta vadības komitejai uzdots līdz 1997.gada 16.septembrim normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sagatavot nepieciešamos dokumentus uzņēmējsabiedrībās, kas nodrošinās projekta realizāciju, reģistrācijai Uzņēmumu reģistrā.

Ministru kabinets konceptuāli izskatīja jautājumu “Par valsts vasarnīcu kompleksa Jūrmalā, Juglas ielā 2, Juglas ielā 4 un Ogres ielā 4 (tagad — Ogres ielā 6a un 6b), tālāku izmantošanu”, tika nolemts saglabāt šo valsts vasarnīcu kompleksu valsts īpašumā un paredzēts to nodot valsts a/s “Valsts nekustamā īpašuma aģentūra” valdījumā. Valsts a/s “Valsts nekustamā īpašuma aģentūra” uzdots mēneša laikā precizēt minētā vasarnīcu kompleksa statusu un sagatavot priekšlikumus par tā turpmāko izmantošanu. Finansu ministrijai uzdots iesniegt MK priekšlikumus par vasarnīcu kompleksu turpmāko izmantošanu vienlaikus ar jautājumu par visu valsts a/s “Valsts nekustamā īpašuma aģentūra” valdījumā nodoto ēku turpmāko izmantošanu.

Akceptēts MK rīkojums “Par bezpeļņas organizācijas valsts a/s “Privatizācijas aģentūra” padomi”, ar kuru iecelta padome šādā sastāvā: A.Sausnītis — padomes priekšsēdētājs, padomes locekļi V.E.Bresis, U.Cielēns, A.Lambergs, A.Poča, J.Straume, E.Zelgalvis un pilnvarnieku ieteiktie pārstāvji: G.Bērziņš (Latvijas Universitātes pārstāvis), G.Gannusa, L.Kuprijanova , K.Lībane, I.Mantiņš (uzņēmējs). Par spēku zaudējušu atzīts MK 1996.gada 24.janvāra rīkojums nr.20 “Par bezpeļņas organizācijas valsts a/s “Privatizācijas aģentūru” padomi”.

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 5.augusta noteikumos nr.289 “Grozījums Ministru kabineta 1993.gada 2.novembra noteikumos nr.15 “Par preču un citu priekšmetu tanzītu LR teritorijā”” atzīšanu par spēku zaudējušiem, kuri paredz papildināt 18'.punktu, kas nosaka, ka maksa par vienas autokravas pavadīšanu cauri LR teritorijai (neatkarīgi no attāluma) ir 50 latu; paredzēt, ka minētā summa tiek maksāta Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldei.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!