• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Radio Jēkabpils - 1". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.1997., Nr. 223 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30592

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālā Radio un televīzijas padomes informācija

Par radioprogrammu "Balss"

Vēl šajā numurā

10.09.1997., Nr. 223

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Nacionālā radio un televīzijas padome

Veids: informācija

Pieņemts: 01.09.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālā Radio un televīzijas padomes informācija

1997.gada 1.septembrī

Par “Radio Jēkabpils – 1”

Nacionālā Radio un televīzijas padome informē, ka konkursam apraides atļaujas (licences) saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai 87,5—108 MHz UIV diapazonā Jēkabpilī pieteicies viens pretendents — individuālā uzņēmuma “Caunes privātbirojs” direktors Atis Caune-Zalāns.

Firmas adrese — Jēkabpilī, Brīvības ielā 116a, LV-5201. Turpat atradīsies arī jaundibināmais radio, kura paredzētais nosaukumus “Radio Jēkabpils – 1”. Paredzēts raidīt 24 stundas diennaktī. Raidītājs būs dzirdams vismaz 40 km radiusā, ne tikai Jēkabpils, bet arī Aizkraukles, Preiļu un Madonas rajonā.

“Radio Jēkabpils – 1” būs muzikāli informatīva radiostacija pieaugušajiem, īpašu uzmanību pievēršot vietējām ziņām, kā arī tematiski izglītojošiem raidījumiem. Paredzēta operatīva brīdinājumu sistēma plūdu gadījumiem. Lielu vietu ierādīs Sēlijas vēsturiskā novada savdabību, vēsturiskā mantojuma un atdzimšanas procesa atspoguļošanai. Šim nolūkam panākta vienošanās ar Jēkabpils Vēstures muzeju, “Sēļu sētu”, un rajona kultūras nodaļu. Lai sekmētu tūrisma attīstību, veidos kopīgus projektus ar Jēkabpils tūrisma informācijas biroju, Sēlpils, Saukas un Zasas pagasta pašvaldību vadītājiem, vietējo skolu vēstures skolotājiem un tūrisma organizētājiem. Par novada ekonomisko jautājumu atspoguļošanu panākta vienošanās ar Jēkabpils rajona uzņēmēju apvienību. Kultūras programmu veidošanā solīts piesaistīt rajona folkloras kopas, etnogrāfiskos ansambļus un mūziķu grupas. Radio studijā darbosies Jēkabpils diskžokeji.

70 procentus no programmas veidos latviešu valodā.

Finansiālais nodrošinājums pirmajam gadam paredzēts no raidlaika pārdošanas, reklāmu izgatavošanas un individuālā uzņēmuma “Caunes privātbirojs” dotācijām.

“Latvenergo” Ziemeļaustrumu elektrisko tīklu tehniskais direktors ir apliecinājis iespēju uzstādīt radio raidītāju un antenu ZAET piederošajā radiotornī Jēkabpilī.

Koncepciju publicēšanai sagatavoja A.Berķis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!