• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar Saeimā un pie Saeimas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.1997., Nr. 224 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30619

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darba kārtība 2000 (Agenda 2000)

Vēl šajā numurā

11.09.1997., Nr. 224

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tika apspriests lēmuma projekts “Par likumu izpildes gaitu lauksaimniecībā un lauku vides attīstības perspektīvā”. Ar saviem ziņojumiem uzstājās zemkopības ministrs Andris Rāviņš (skat. 2.lpp.), kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Anatolijs Gorbunovs un ekonomikas ministrs Atis Sausnītis. Debatēs piedalījās deputāti ar daudziem ierosinājumiem un priekšlikumiem. Sēde turpinājās vēl vēlā vakarā, līdz pl.21.02 pieņēma lēmumu.

Vakar Saeimā

Latvijas lauku un lauksaimniecības problēmu kalna priekšā:


bijušais zemkopības ministrs, deputāts Roberts Dilba un deputāts Jānis Rubulis;


zemkopības ministrs Andris Rāviņš;


Ministru prezidents Guntars Krasts;


deputāti Andris Saulītis un Jānis Strods

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar pie Saeimas

Laucinieki prasa, deputāti uzklausa...


Jau agri no rīta vakar pie Saeimas nama, Jēkaba ielas un Torņa ielas krustojumā, pulcējās vairāki simti zemnieku no dažādiem Latvijas novadiem. Lietainajā un vējainajā laikā laucinieki pacietīgi piketēja līdz pat pēcpusdienai, kad sākās Saeimas sēde, kurā deputāti apsprieda turpmāko lauksaimniecības politiku valstī. Izmisumā iedzītie un sadusmotie lauku ļaudis bija ieradušies pašā galvaspilsētas centrā, lai ievēlētajiem tautas priekšstāvjiem nepastarpināti un publiski paustu savas vēlmes un prasības. Bija gan skarbi deputātiem un valdībai adresēti izteicieni, gan dzēlīgi plakāti. Protams, iznāca arī daudzas tikšanās ar garāmejošiem deputātiem, tajā skaitā ar deputātu Oskaru Grīgu (šeit, 4.attēlā), ar citiem deputātiem (skat. 2.lpp.) turpat uz ielas. Domājams, ka daudz ko no uzklausītā viņi ņēma vērā, dodoties uz lauciniekiem tik svarīgo Saeimas plenārsēdi. Mintauts Ducmanis, “LV” redaktors. Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!