• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.1997., Nr. 248 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30668

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents (turpinājums)

Vēl šajā numurā

26.09.1997., Nr. 248

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents

— vizītē Dānijā

Vakar, 25. septembrī, Ministru prezidents Guntars Krasts tikās ar Dānijas parlamenta Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Uvi Fīku.

Sarunu gaitā Dānijas Folketinga Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs pauda atbalstu vienotai starta līnijai jautājumā par Eiropas Savienības kandidātvalstu uzņemšanu.

Guntars Krasts uzsvēra šī atbalsta apstiprinājumu no Dānijas parlamenta puses. Tādā veidā Latvija var būt pārliecināta, ka Dānijas parlamentārieši turpmāk prezentēs šo pozīciju. U. Fīks kā Eiroparlamenta deputāts izklāstīja situācijas attīstību Eiroparlamentā, kurš arī atbalsta vienotas starta līnijas pozīciju attiecībā uz sarunu uzsākšanu ar ES kandidātvalstīm.

G. Krasts un U. Fīks apsprieda perspektīvas situācijas attīstībai līdz Luksemburgas samitam.

Ministru prezidenta Guntara Krasta un Dānijas Ministru prezidenta Pola Nīrupa Rasmusena sarunas centrālais temats bija Eiropas Savienības paplašināšanās procesu problemātika. Tika apspriesta Dānijas un Latvijas pozīcija šajā jautājumā. G. Krasts un P.N. Rasmusens pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar ES iekšpolitiku un tās attīstības perspektīvām.

Sarunu gaitā apspriesti abu valstu divpusējās sadarbības jautājumi, īpaši atzīmējot sadarbību muitas jomā. Ministru prezidenti apsprieda Baltijas jūras valstu padomes darbību.

Ministru prezidents Guntars Krasts vakar pēcpusdienā tikās ar Dānijas biznesa un uzņēmējdarbības ministru Janu Troijborgu.

Ministru prezidents informēja J. Troijborgu par Latvijas makroekonomisko rādītāju attīstību un privatizācijas procesu Latvijā, kā arī uzaicināja ministru apmeklēt Latviju kopā ar Dānijas biznesa pārstāvju delegāciju. Priekšlikums tika pieņemts ar atsaucību.

Sarunu gaitā pārrunāti jautājumi par Eiropas Savienības (ES) noteikumiem attiecībā uz ierobežojumiem Latvijas preču eksportam uz ES valstīm. Īpaši analizēti ES preču eksporta noteikumi attiecībā uz Latvijas tekstila un lauksaimniecības precēm. Izvērtētas Dānijas uzņēmēju iespējas piedalīties rūpniecības sektora privatizācijā Latvijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!