• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs Atvadoties no Baltkrievijas vēstnieka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.1997., Nr. 250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30697

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents Pie Ukrainas prezidenta

Vēl šajā numurā

01.10.1997., Nr. 250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs

Atvadoties no Baltkrievijas vēstnieka

Vakar, 30. septembrī, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Baltkrievijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Valentīnu Veļičko, kurš bija ieradies atvadu vizītē.

Sarunā, kura norisinājās draudzīgā savstarpējas sapratnes gaisotnē, tika pārrunātas abu valstu attiecības, galveno uzmanību veltot sadarbībai ekonomikas jomā.

Saeimas priekšsēdētājs augstu novērtēja Baltkrievijas ilggadējā vēstnieka ieguldījumu normālu kaimiņattiecību veidošanā starp Latviju un Baltkrieviju, uzsverot, ka tam ir radīta laba tiesiskā bāze — parakstīti 17 starpvaldību līgumi, darba procesā vēl ir 10. Neraugoties uz politiskajām un ekonomiskajām domstarpībām, Latvijas un Baltkrievijas līdzsvarotās attiecības var kalpot par piemēru tam, kā tiek meklēta un atrasta kopīga valoda tur, kur tas atbilst abu pušu vitālajām interesēm. A.Čepānis izteica pārliecību, ka Latvijas stratēģiskais kurss uz labu sadzīvošanu ar Austrumu kaimiņiem netiks mainīts arī pēc 7. Saeimas vēlēšanām.

Baltkrievijas vēstnieks pateicās par Latvijas atbalstu viņa darbībai mūsu valstī, atzīmējot, ka Baltkrievija augstu vērtē cieņas un uzticības gaisotni, kāda izveidojusies abu valstu starpā. Šī gaisotne, neraugoties uz atšķirīgu pozīciju vairākos jautājumos, būtiski sekmē arī sadarbību ekonomiskajā jomā. Tirdzniecības apgrozījums starp abām valstīm ik mēnesi pieaug par diviem miljoniem ASV dolāru, Baltkrievija aktīvi izmanto Latvijas tranzīta iespējas, piemēram, 90 procenti Baltkrievijas kālija minerālmēslu tiek eksportēti caur Ventspili, aktīvi darbojas 170 kopuzņēmumi. V.Veļičko izteica savas valsts vēlmi noslēgt ar Latviju investīciju savstarpējās aizsardzības līgumu.

Atvadoties A.Čepānis pasniedza V.Veļičko sudraba piemiņas medaļu, kuras vienu pusi rotā Latvijas valsts ģerboņa, otru — Saeimas nama attēls.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!