• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents Pie Ukrainas prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.1997., Nr. 250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs visi Baltijā

Vēl šajā numurā

01.10.1997., Nr. 250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents

Pie Ukrainas prezidenta

Vakar, 30.septembrī, Kijevā pēc Ukrainas prezidenta Leonīda Kučmas ielūguma notika darba pusdienas, kurās piedalījās Ukrainas prezidents, Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Ukrainas premjers Valerijs Pustovoitenko.

Tikšanās laikā, kas ilga vairāk nekā stundu, konkretizēti Latvijas un Ukrainas turpmākās sadarbības padziļināšanas jautājumi, kurus abas puses jau aizsākušas risināt G.Ulmaņa un L.Kučmas, kā arī G.Ulmaņa un V.Pustovoitenko divpusējās sarunās. Vakar G.Ulmanis atgriezās no Ukrainas un šodien atsāk darbu pēc atvaļinājuma.

Par Valsts prezidenta ārzemju vizītēm

Vakar, 30.septembrī, Rīgas pilī notika preses konference par gaidāmajām Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vizītēm Kirgizstānā, Azerbaidžānā un Indijā. Preses konferencē piedalījās Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Ivars Millers, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras ģenerāldirektors Voldemārs Gavars, Ārlietu ministrijas Otrā politiskā departamenta direktors Edgars Skuja un Valsts prezidenta ārlietu padomnieks Kārlis Eihenbaums.

Preses konferencē tika pārrunāti jautājumi saistībā ar gaidāmo Latvijas Valsts prezidenta valsts vizīti Indijā laikā no 19. līdz 24.oktobrim un oficiālajām vizītēm Kirgizstānā un Azerbaidžānā. Žurnālisti tika informēti par vizīšu politiskajiem un ekonomiskajiem aspektiem, par to pamatmērķiem un saturu.

Valsts prezidentu valsts vizītē Indijā ielūdza Indijas prezidents 1994.gadā, un Indijā G.Ulmanim paredzēta tikšanās ar Indijas Republikas prezidentu, Indijas Republikas viceprezidentu, Indijas Republikas parlamenta spīkeru, Indijas Republikas premjerministru un citām valsts augstākajām amatpersonām.

Latvija ir ieinteresēta veicināt aktīvu dialogu gan ar Indiju, gan ar Dienvidaustrumāzijas reģiona valstīm kopumā. Šo vizīti lielā mērā ir sekmējusi tradicionāli labā sadarbība srarp Indiju un Latviju kultūras jomā. Viens no galvenajiem vizīšu mērķiem ir ekonomiskās sadarbības paplašināšana starp Latviju un minētajām valstīm. Savstarpējā tirdzniecības apgrozījuma pieaugumam ir būtiska loma attiecību padziļināšanā, tāpēc Latvijas oficiālo delegāciju pavadīs arī plaša mūsu valsts uzņēmēju delegācija.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!