• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas policistiem ANO vienību sastāvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.1997., Nr. 250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30699

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Preses konferencē pēc vizītes Pasaules bankas un Starptautiskā valūtas fonda gadskārtējā sanāksmē Honkongā

Vēl šajā numurā

01.10.1997., Nr. 250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas policistiem

ANO vienību sastāvā

Pēdējā laikā vairākos Latvijas masu informācijas līdzekļos publicēti raksti par iespējamo Latvijas policistu piedalīšanos Starptautiskās speciālās policijas (IPTF) misijā bijušajā Dienvidslāvijā, kā arī Rietumeiropas savienības (RES) misijas ietvaros Albānijā.

Pēc IeM Starptautisko attiecību departamenta datiem, jau 1996.gada sākumā Zviedrijas valdības Nacionālās policijas pārvalde nāca klajā ar iniciatīvu atbalstīt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas policijas darbinieku iesaistīšanu ANO Civilās policijas darbībā kārtības uzturēšanā bijušajā Dienvidslāvijā. Tika izteikts arī atbalsts ANO Baltijas Civilās policijas (ANBCP) izveidošanai. Latvija, Lietuva un Igaunija uz Zviedrijas ANO policijas dienesta kursiem nosūtīja savus pārstāvjus. No Latvijas kursos piedalījās deviņu cilvēku grupa no IeM Valsts policijas. Visas mācības tika organizētas par attiecīgo valstu vai ANO līdzekļiem. Iegūto pieredzi un zināšanas kursu dalībnieki tagad veiksmīgi izmanto savā tiešajā darbā dažādos IeM dienestos.

Šobrīd Latvija ir vienīgā no trim Baltijas valstīm, kuras pārstāvji nepiedalās ANO Starptautiskās policijas misijās Bosnijā un Hercegovinā, jo šajā jautājumā iepriekšējā valdība bija pieņēmusi noraidošu lēmumu.

No Igaunijas un Lietuvas Bosnijā un Hercegovinā ANO Civilās policijas darbā piedalās deviņi cilvēki no katras valsts. Arī Latvijai, iesaistoties šajās starptautiskajās misijās, tajā skaitā Rietumeiropas savienības misijā Albānijā, būtu jānosūta ne vairāk kā desmit policijas darbinieku. Tas būtiski neietekmētu Valsts policijas darbu valstī, turklāt augtu Latvijas starptautiskais prestižs, piedaloties starptautisko organizāciju darbā, bet Latvijas policisti iegūtu neatsveramu praktisku pieredzi.

LR Iekšlietu ministrija ir gatava nosūtīt savus darbiniekus, kuri ir ieguvuši atbilstošas zināšanas un prasmi gan ANO Civilās policijas, gan Rietumeiropas savienības misiju sastāvā, ja šo jautājumu akceptēs Latvijas valdība.

IeM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!