• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 6. oktobra sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.1997., Nr. 255/257 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satversmes tiesas reglaments

Grozījumi Latvijas Republikas Satversmes tiesas reglamentā

Vēl šajā numurā

07.10.1997., Nr. 255/257

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta Komitejas 6. oktobra sēdē

Akceptēti likumprojekti par grozījumiem Latvijas Kriminālkodeksā, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā un Kredītiestāžu likumā. Grozījumi Latvijas Kriminālkodeksā nepieciešami, lai nodrošinātu tiesisko bāzi personu saukšanai pie kriminālatbildības par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā nepieciešami, lai radītu tiesisko bāzi personu saukšanai pie atbildības likumā “Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu” izvirzīto prasību neievērošanu. Grozījumi Kredītiestāžu likumā nepieciešami, lai nedublētos normas Kredītiestāžu likumā un likumā “Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu” un nebūtu jāgroza abi likumi, ja būtu nepieciešams nākotnē precizēt tiesību normas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas jomā, kas skar finansu un kredīta iestāžu darbību.

Akceptēts grozījumu projekts MK 1997. gada 18. marta noteikumos nr. 100 “Valsts un pašvaldību pasūtījuma piešķiršanas norises dokumentēšanas kārtība”, kas paredz atcelt pašreiz noteikto 100 latu slieksni, kad norēķinos par precēm, kuras jau ir piegādātāja rīcībā un netiek izgatavotas pēc speciāla pasūtījuma, vai arī par pakalpojumiem, kuri jau tiek sniegti neatkarīgi no valsts pasūtījuma, valsts pasūtītājam pietiek ar kases čeku, kvīti vai rēķinu.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par beznodokļu tirdzniecības veikaliem”, kuri nosaka beznodokļu tirdzniecības veikalu darbību un kārtību, kādā izsniedzama atļauja beznodokļu tirdzniecības veikala turēšanai. Lēmumu par atļaujas izsniegšanu beznodokļu tirdzniecības veikala turēšanai pieņem Valsts ieņēmumu dienests.

Akceptēts noteikumu projekts “Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nolikums”, kas nosaka, ka pārvalde ir valsts civiliestāde, kas atrodas Iekšlietu ministrijas pārraudzībā. Tās uzdevumi ir valsts migrācijas politikas realizācija, migrācijas procesu kontrole un analīze, Iedzīvotāju reģistra sistēmas uzturēšana valstī, pasu un citu personu apliecinošo dokumentu izsniegšana.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par LR valdības un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes valdības līgumu par diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību darbinieku ģimenes locekļu tiesībām strādāt algotu darbu”.

Akceptēts noteikumu projekts “Speciālie būvnoteikumi darbiem autoceļu tīklā”, kuri nosaka darbu kārtību valsts autoceļu, pašvaldību, uzņēmumu un māju ceļu tīklā.

Akceptēts grozījumu projekts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Grozījumi izstrādāti, pamatojoties uz MK 1997. gada 12. marta rīkojumu nr. 114 “Par Sanitārās robežinspekcijas izveidošanu” un MK 1997. gada 15. aprīļa noteikumiem nr. 148 “Par Sanitārās robežinspekcijas nolikumu”.

Akceptēts noteikumu projekts “Par pārtikas ražošanā lietojamajiem šķīdinātājiem”. Lai nodrošinātu pārtikas nekaitīgumu un kvalitāti, nepieciešams reglamentēt pārtikas ražošanas procesā izmantojamo ķīmisko vielu lietošanu un kontrolēt šo vielu atlikumus gatavajā produktā, noteikumu projektā iekļauti pārtikas ražošanā izmantojamo šķīdinātāju vispārējie lietošanas kritēriji, atļauto šķīdinātāju saraksti un pārtikā maksimāli pieļaujamās šķīdinātāju atlikumu normas.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošo izglītības iestāžu reorganizāciju”, kas paredz reorganizēt Rīgas 15. arodvidusskolu un Juglas amatniecības vidusskolu un līdz 1998. gada 1. janvārim Rīgas 15. arodvidusskolu pievienot Juglas amatniecības vidusskolai.

Akceptēti rīkojuma projekti: “Par LR un ASV konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem” un “Par LR valdības un Īrijas valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla pieauguma nodokļiem”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!