• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Cauri paaudzēm zem sarkanbaltsarkanā karoga krāsām ir tikai viena Latvija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1997., Nr. 295 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30974

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija. Pārskats par tautas attīstību. 1997

Vēl šajā numurā

12.11.1997., Nr. 295

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Cauri paaudzēm zem sarkanbaltsarkanā karoga krāsām ir tikai viena Latvija

Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa apsveikums Latvijas Valsts armijas karavīriem Lāčplēša dienā

11. novembrim Latvijā ir īpašs mirdzums un īpaša noskaņa. To veido gan rudenīgā daba, gan atceres brīži tautas svētvietās, gan kavēšanās atmiņās par latvju brīvības cīnītājiem un spraigajām cīņām. 11. novembris ir tā diena, kad mēs slavinām Latviju un Lāčplēsi, mūsu tautas varoņgaru, un mūsu tēvus, kuri brīvības cīņās parādīja izcilu varonību.

Trīs tūkstoši Latvijas brīvības cīnītāju atdusas dažādos Brāļu kapos. Zem Latvijas mātes gaišā tēla guldīti krietnākie latvju dēli, kas, mīlēdami Tēviju, cīņā par labāku nākotni nav taupījuši dārgāko, kas viņiem pieder, — dzīvību.

Nacionālie karogi, kas bija pacelti 1919. gada 11. novembrī, šodien ir mūsu jaunās paaudzes karavīru rokās. Lai kādās apakšvienībās jūs dienētu, ir jāpatur prātā, ka mums ir tikai viena Latvija un tā šodien jāsargā mums visiem kopā.

Šodien mūsu zemē valda miers, un es ticu, ka to sargā tikpat droši, prasmīgi un Latvijai uzticīgi karavīri, kādi bija 1919. gadā.

Vēlu jums mācīties no godājamajiem Latvijas armijas veterāniem izturību un spēju nekad nepagurt, nododot mantojumā nākamajām paaudzēm militārās zināšanas un Tēvijas mīlestības garu. Vēlu sekmīgi turpināt darbu, ko jūs ikdienā veicat mūsu tautas, tēvzemes un valsts labā. Vēlu labestību un mīlestību jūsu ģimenēm.

Es vēlu visiem Latvijas armijas veterāniem spēku un veselību, kopā ar Latvijas tautu paužot cieņu jūsu veikumam dzimtās tēvu zemes labā.

Guntis Ulmanis

1997. gada 11. novembrī

11. novembrī, Lāčplēša dienā — Varoņu piemiņas dienā, kopā ar tautas varoņgaru tautas svētvietās

Pie Mātes Latvijas šajā dienā arī Ministru prezidents Guntars Krasts, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Aigars Jirgens, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis un Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andris Ameriks (augšējos attēlos). Skat. arī 5.lpp. Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!