• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ārlietu ministra - Taizemes un Rumānijas diplomāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1997., Nr. 295 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30976

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Caur pagātnes Rīgu uz nākotnes Rīgu

Vēl šajā numurā

12.11.1997., Nr. 295

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie ārlietu ministra — Taizemes un Rumānijas diplomāti

Vakar, 11. novembrī, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Taizemes Karalistes vēstnieku Prasartu Mansuvanu ( Prasart Mansuwan ), kurš ieradās akreditācijas vizītē.

V.Birkavs atzinīgi novērtēja Latvijas un Taizemes vēlmi nostiprināt abu valstu attiecības, kā arī novēlēja panākumus jaunajam Taizemes vēstniekam Latvijā. V.Birkavs apstiprināja Latvijas ieinteresētību attīstīt sadarbību ar Taizemi un Dienvidaustrumāzijas valstīm. Sarunas dalībnieki pauda gandarījumu par to, ka puses konsekventi pilnīgo līgumattiecību bāzi, kas radīs vidi veiksmīgai sadarbībai tirdzniecības, finansu, kultūras un izglītības jomā. Puses vienojās tuvākajā laikā parakstīt parafēto starpvaldību līgumu par ieguldījumu savstarpēju veicināšanu un aizsardzību. V.Birkavs un P.Mansuvanu bija vienisprātis, ka Latvijai un Taizemei ir liels potenciāls sadarbībai tūrisma jomā. Taizemes vēstnieks darīja zināmu, ka Latvijas tūristiem ir iespēja noformēt Taizemes iebraukšanas vīzu 15 dienām Bangkokas lidostā.

Sarunas dalībnieki apmainījās viedokļiem par politiskajām un ekonomiskajām aktualitātēm Baltijas un Dienvidaustrumāzijas reģionos. V.Birkavs nodeva sveicienus šī gada 9. novembrī ieceltajam Taizemes premjerministram Čuaņam Līpejam ( Chuan Leekpei ). Taizemes vēstnieks informēja par pašreizējo situāciju Taizemes finansu tirgū.

V.Birkavs un P.Mansuvanu augstu novērtēja Latvijas un Taizemes sadarbību starptautiskajās organizācijās, īpaši ANO.

11.novembrī ārlietu ministrs tikās ar Rumānijas Republikas pilnvaroto lietvedi Adrianu Petresku ( Adrian Petresku ), kurš ieradās iepazīšanās vizītē.

V.Birkavs un A.Petresku pozitīvi novērtēja Latvijas un Rumānijas attiecību attīstību, uzsverot abu valstu vēlmi nostiprināt divpusējo sadarbību, kā arī kopīgos stratēģiskos mērķus — pilntiesīgu dalību Eiropas un transatlantiskajās struktūrās. Sarunas dalībnieki izvērtēja iespējas paplašināt Latvijas un Rumānijas savstarpējos kontaktus politiskajā, ekonomiskajā, satiksmes, militārajā, labklājības un kultūras jomā. A.Petresku apstiprināja Rumānijas prezidenta ieinteresētību apmeklēt Latviju. V.Birkavs un A.Petresku vienojās turpmāk veltīt lielāku uzmanību līgumattiecību bāzes veidošanai, kā arī padziļināt abu valstu Ārlietu ministriju kontaktus, par prioritāti izvirzīts brīvās tirdzniecības līgums, kā arī konvencija par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem. Sarunas dalībnieki apmainījās viedokļiem par Viduseiropas brīvās tirdzniecības līguma (CEFTA) perspektīvām, kā arī par ES un NATO paplašināšanās procesiem.

V.Birkavs un A.Petresku izvērtēja iespējas paplašināt Latvijas un Rumānijas sadarbību starptautiskās organizācijās.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!