• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 11. novembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1997., Nr. 295 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30983

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 11. novembra sēdē

Vēl šajā numurā

12.11.1997., Nr. 295

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

valdībā

Ministru kabineta 11. novembra sēdē

Akceptēti grozījumi MK 1997. gada 12. augusta noteikumos nr.297 “Noteikumi par aizsardzību pret jonizejošo starojumu”. Grozījumi paredz korekcijas noteikumu 7. pielikuma 5. tabulā.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus MK 1997. gada 5. marta rīkojumā nr.106 “Par valsts investīciju projektiem, kas 1997. gadā finansējami no valsts pamatbudžeta”. Saskaņā ar grozījumiem likumā “Par valsts budžetu 1997. gadam” un valdībā akceptēto Valsts investīciju programmu 1998. gadam projekta “Jauna cietuma būvniecība” īstenošana paredzēta, sākot ar 1999. gadu, tāpēc šim mērķim paredzētie līdzekļi tiek pārdalīti citiem Iekšlietu ministrijas prioritārajiem projektiem.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas iestāšanos Starptautiskajā vērtspapīru komisiju organizācijā (IOSCO)”.

Ar MK rīkojumu policijas pulkveža speciālā dienesta pakāpe piešķirta Iekšlietu ministrijas Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes priekšnieka vietniekam, Štāba priekšniekam pulkvežleitnantam Vladimiram Deņisovam.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas līgumu par ārpustarifu barjeru atcelšanu tirdzniecībā un tā saprašanās memorandu”. Līgums paredz izlīdzināt tirdzniecības tehniskās barjeras starp Baltijas valstīm, kā arī paredz atvieglot sertifikācijas un atbilstības novērtēšanas procedūras, kuras kavē starptautisko tirdzniecību. Parakstīt līgumu uzdots ekonomikas ministram Atim Sausnītim.

Akceptēts rīkojums par Naukšēnu 23. arodvidusskolas slēgšanu. Noteikts ar 1998. gada 1. janvāri slēgt Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošo Naukšēnu 23. arodvidusskolu. Arodvidusskolas tiesību un saistību pārņēmēja ir Izglītības un zinātnes ministrija. Izglītības un zinātnes ministrijai uzdots izveidot komisiju un uzdot tai veikt visas ar arodvidusskolas slēgšanu saistītās darbības; nodrošināt Naukšēnu 23. arodvidusskolas audzēkņiem iespēju turpināt mācības, lai apgūtu drēbnieka profesiju citās Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošajās arodizglītības iestādēs, sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt MK rīkojuma projektu par pedagoģiskās un sociālās skolas dibināšanu.

Akceptēti grozījumi MK 1997. gada 30. aprīļa rīkojumā nr.209 “Par Valsts īpašuma fonda līdzekļu izlietošanas programmu 1997. gadam”. 1 500 000 lati paredzēti Latvijas Nacionālās operas parādu atmaksai, 1 624 207 lati — lauksaimniecībā nodarbināto sociālā nodokļa kompensācijām, 903 163 lati — dotācijām pašvaldībām sakarā ar ieņēmumu bāzes samazināšanos u.c.

AR MK rīkojumu Rīgas apgabaltiesai nodota Latvijas Bankas valdījumā esošā datortehnika — 30 personālie datori un 20 drukas ierīces, kas nav izmantojamas bankas funkciju veikšanai.

MK konceptuāli izskatīja jautājumu par Latvijas ārējā tēla veidošanas organizācijas “Latvijas institūts” dibināšanu. MK pieņēma zināšanai ārlietu ministra V.Birkava sniegto informāciju. V.Birkavam uzdots sagatavot Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupu, kas izstrādātu priekšlikumus Latvijas tēla veidošanas koordinācijas institūcijas izveidošanai un tās darbības programmai, un nedēļas laikā iesniegt to Valsts kancelejā. Darba grupas sastāvā tiks iekļauti Ārlietu ministrijas, Kultūras ministrijas, Valsts pārvaldes reformas biroja u.c. speciālisti.

MK konceptuāli akceptēja ziņojumu par Iekšlietu ministrijas Cietumu administrācijas un tās pakļautībā esošo struktūru pāreju Tieslietu ministrijas pārraudzībā un sodu izpildes reformas turpināšanās koncepciju. Iekšlietu ministram Z.Čeveram un tieslietu ministram Dz. Rasnačam uzdots saskaņot Cietumu administrācijas un tās pakļautībā esošo struktūru nodošanas un pieņemšanas grafiku un iesniegt to apstiprināšanai Ministru kabineta sēdē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!