• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru kabineta 15. novembra sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.1997., Nr. 300/301 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31009

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsti sargā griba

Vēl šajā numurā

19.11.1997., Nr. 300/301

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 15. novembra sēdē

Par spēku zaudējušiem atzīti 1996. gada 21.maija noteikumi nr. 179 “Kārtība, kādā Valsts investīciju programmā ietverto projektu realizācijai iegādātās preces atbrīvojamas no muitas nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa maksājumiem”.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par muitas nodokli (tarifiem)”. Grozījumu projekts paredz izslēgt likuma 22. panta 5. punktu, kas nosaka, ka ar muitas nodokli netiek apliktas preces un citi priekšmeti, kas tiek piegādāti Ministru kabineta noslēgto investīciju un kredītlīgumu ietvaros Valsts investīciju programmā ietverto projektu realizācijai Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

Ministru kabinets akceptēja “Noteikumus par kompensācijām no speciālā fonda holokausta upuriem Latvijā”. Noteikumi nosaka, ka kompensāciju izmaksas, kas Latvijas Republikā dzīvojošajiem holokausta upuriem tiek izmaksātas no speciālā fonda, ko izveidojusi Šveices Federālā padome, netiek apliktas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli. Kompensāciju izmaksu Latvijas Republikā veic Latvijas ebreju geto un koncentrācijas nometņu ieslodzīto apvienība no līdzekļiem, kas ieskaitīti tās bankas kontā saskaņā ar Šveices Federālās padomes izpildrīkojumu par speciālo fondu trūcīgajiem holokausta upuriem. Ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamās kompensācijas summa nedrīkst pārsniegt 1000 ASV dolāru ekvivalentu Latvijas naudas vienībās.

Valdība pieņēma zināšanai finansu ministra Roberta Zīles sniegto informāciju par priekšlikumiem likumprojektam “Par valsts budžetu 1998. gadam”. Nolemts neatbalstīt priekšlikumus par ieņēmumu izmaiņām. Finansu ministrijai uzdots precizēt MK priekšlikumu projektu un līdz šā gada 19. novembrim iesniegt Valsts kancelejā. Valsts kancelejai jāiesniedz MK priekšlikumu projekts Saeimā.

Valdība akceptēja “Noteikumus par dotāciju sadalījumu pašvaldībām sakarā ar prognozēto ieņēmumu bāzes samazināšanos 1997. gadā”. Noteikumi nosaka dotāciju sadalījumu pašvaldībām 903 163 latus atbilstoši likumam “Par valsts budžetu 1997. gadam”, tādējādi nodrošinot rajonu pašvaldībām prognozēto galīgo ieņēmumu samazinājuma kompensāciju 100% apmērā, republikas pilsētu, rajonu pilsētu un pagastu pašvaldībām — 94,8% apmērā.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par īpaši atbalstāmā reģiona statusa piešķiršanu”. Ņemot vērā Reģionālās attīstības padomes lēmumu, ar šo rīkojumu īpaši atbalstāmā reģiona statuss piešķirts 64 pašvaldībām. Ekonomikas ministrijai uzdots divu nedēļu laikā nosūtīt pašvaldībām ieteikumus finansu pieprasījuma iesniegšanai 1998. gadam.

Valdības preses departaments

Ministru kabineta Komitejas 15.novembra sēdē

Akceptēts noteikumu projekts “Par masu aktīvās atpūtas centru, sporta skolu laukumu un būvju neaplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokli”. Noteikumu projektā uzskaitīti 14 objekti. Paredzams, ka izglītības un zinātnes ministrs izveidos komisiju, kura izskatīs jautājumus par šādu objektu neaplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokli.

Akceptēts kriminālsodu izpildes pārvaldes nolikuma projekts. Pārvalde realizēs valsts politiku to kriminālsodu izpildes jomā, kuri saistīti ar brīvības atņemšanu.

Komiteja akceptēja Tūrisma padomes nolikuma projektu. Padome būs konsultatīva un koordinējoša institūcija, kuras lēmumiem tūrisma jautājumos ir ieteikumu raksturs valsts un pašvaldību iestādēm, uzņēmumiem, kā arī sabiedriskajām organizācijām.

Komiteja akceptēja Streiku likuma projektu. Paredzams, ka likums reglamentēs streika norises kārtību, streikošanas tiesību ierobežojumus, pamatu streika vai streika pieteikuma atzīšanai par nelikumīgu, streika norises uzraudzību, kā arī starpniecību streika laikā, darbinieku un darba devēju tiesības un pienākumus streika pieteikšanas un streika laikā, kā arī atbildību par šī likuma un citu normatīvo aktu pārkāpšanu un streika laikā nodarītajiem zaudējumiem.

Saistībā ar streiku likumprojektu akceptēti grozījumu projekti Latvijas Civilprocesa kodeksā un Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Akceptēts noteikumu projekts “Par valsts budžeta finansējamo iestāžu maksājumu parādu ieskaitu”. Tie noteiks gadījumus un kārtību, kādā saskaņā ar likumu “Par nodokļiem un nodevām” tiek ieskaitīti maksājumu parādi no valsts budžeta finansējamām iestādēm.

Komiteja akceptēja likumprojektu “Fizisko personu noguldījumu garantiju likums”. Šis likums paredzēs fizisko personu noguldījumu garantiju vispārīgos principus bankās, kurām Latvijas Banka ir vai noguldījumu piesaistīšanas brīdī bija atļāvusi piesaistīt fizisko personu noguldījumus. Garantētā atlīdzība vienam noguldītājam vienā bankā neatkarīgi no viņa noguldījuma pamatsummas nepārsniedz 500 latus.

Akceptēti grozījumu projekti noteikumos “Par dzīvojamo telpu lietošanu” un “Par kārtību, kādā dzīvokļa īrnieks vai īpašnieks norēķinās par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem”. Grozījumu projekts paredz samazināt personu prombūtnes minimālo laiku, par kuru veicams komunālo maksājumu pārrēķins, līdz trim dienām.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu rīkojumā “Par valsts investīciju projektiem, kas 1997.gadā finansējami no valsts pamatbudžeta”.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos “Par dotāciju sadalījumu pašvaldībām sakarā ar prognozēto ieņēmumu bāzes samazināšanos 1997.gadā”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!