• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Spānijas sadarbības paplašināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.1997., Nr. 308 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31031

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Zviedrijas dialoga tālāku izvēršanu

Vēl šajā numurā

26.11.1997., Nr. 308

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Spānijas sadarbības paplašināšanu

Vakar turpinājās Ministru prezidenta oficiālā vizīte


Spānijas premjerministrs Hosē Maria Aznars sagaida un sāk sarunas ar Latvijas Ministru prezidentu Guntaru Krastu Monklas pilī Madridē 1997.gada 25.novembrī Foto: epa – A.F.I.

Vakar, 25.novembrī, Ministru prezidents Guntars Krasts tikās ar Spānijas premjerministru Hosē Mariu Aznaru. Šī ir pirmā Latvijas un Spānijas valdību vadītāju tikšanās.

Sarunu gaitā pārspriesti jautājumi saistībā ar ES paplašināšanos.

Spānijas premjerministrs uzsvēra, ka paplašināšanās procesam jāsākas Luksemburgas samitā, Luksemburgas tikšanās rezultātiem jābūt politiski precīzi formulētiem, kā arī visām kandidātvalstīm jādod vienādas iespējas uzsākt iestāšanās sarunas. Hosē Maria Aznars atbalstīja G.Krasta pozīciju un Latvijas viedokli par vienotas starta līnijas principa attiecināšanu uz visām kandidātvalstīm.

Premjerministri pārrunāja divpusējās sadarbības jautājumus. Tika izskatīti jautājumi par bezvīzu režīma ieviešanu starp Latviju un Spāniju. Spānijas premjerministrs akcentēja nepieciešamību parakstīt līgumu par sadarbību kultūras jomā. Abas puses vienojās, ka Spānija paplašinās palīdzības un sadarbības programmas, kurās iekļautas arī stipendijas studijām diplomātu skolā Madridē. Latvijā jau ir seši šīs skolas stipendiāti.

Sarunas noritēja konstruktīvā un draudzīgā gaisotnē.

Spānijas premjerministrs ir tikai divus gadus vecāks par Latvijas valdības vadītāju, tāpēc tika atzīmēts, ka vienas paaudzes cilvēkiem attiecīgā situācijā bieži ir līdzīgs problēmas skatījums.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!