• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Privatizācijas aģentūras padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.1997., Nr. 313 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31056

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts un tradicionālo baznīcu juridiskajām attiecībām Eiropas Savienības valstīs

Vēl šajā numurā

03.12.1997., Nr. 313

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Privatizācijas aģentūras padomes sēdi

1997. gada 28. novembrī notika Privatizācijas aģentūras ārkārtas padomes sēde. Atbilstoši iepriekšējā padomes sēdē 1997. gada 14. novembrī nolemtajam, padome izskatīja jautājumu par privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” parāda “Bankai Baltija” cedēšanas apstākļiem un Ekonomikas ministrijas darba grupas izteikto norādījumu izpildi.

Padomes locekļi tika iepazīstināti ar Privatizācijas aģentūras valdes sagatavoto informāciju šajā jautājumā, kā arī ar valdes veiktajiem pasākumiem Ekonomikas ministrijas darba grupas priekšlikumu izpildei.

Padome tika informēta, ka 1997. gada 28. novembrī notikusi Privatizācijas aģentūras valdes sēde, kurā uzsākta privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” padomes darbības izvērtēšana. Ņemot vērā, ka attiecīgs ekonomikas ministra Ata Sausnīša uzdevums Privatizācijas aģentūrā tika saņemts trešdien, 1997. gada 26. novembrī, plkst. 12 un lēmuma pieņemšanai šajā jautājumā nepieciešams iepazīties ar ievērojamu dokumentu apjomu — VAS “Latvenergo” padomes un valdes sēžu protokoliem, sākot ar 1997. gada 1. aprīli, nepieciešams saņemt VAS “Latvenergo” valsts pilnvarnieku viedokli, Privatizācijas aģentūras valde galīgo lēmumu šajā jautājumā vēl nepieņēma.

Padomes locekļi debatēs atzīmēja, ka jautājums par VAS “Latvenergo” parādu cesiju ir pārāk nopietns, lai to izlemtu, tikai virspusēji iepazīstoties ar materiāliem.

Padome nolēma, ka turpmāk, sākot ar nākamo padomes sēdi, sniedzot pārskatu par Privatizācijas aģentūras valdes darbību, valdei jāinformē par svarīgiem darījumiem virs 1 milj. latu, kurus ar trešajām personām veic Privatizācijas aģentūras pārziņā esošie uzņēmumi un uzņēmējsabiedrības ar strādājošo skaitu vairāk nekā 500 un par Privatizācijas aģentūras pieņemtajiem lēmumiem attiecībā uz šiem darījumiem.

Padome arī uzdeva valdei divu nedēļu laikā pabeigt VAS “Latvenergo” padomes locekļu darbības izvērtēšanu un nākamajā padomes sēdē 1997. gada 12. decembrī ziņot par rezultātiem.

Nākamajā padomes sēdē VAS “Latvenergo” parāda cesijas apstākļu un valdes darbības izvērtēšana tiks turpināta.

LPA ārējo sakaru grupa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!