• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nākamais gads izdevumu - ieņēmumu svaros. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.1997., Nr. 313 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31061

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc darba vizītes Francijā

Vēl šajā numurā

03.12.1997., Nr. 313

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PRESES KONFERENCES

Nākamais gads izdevumu – ieņēmumu svaros

Finansu ministrs par 1998. gada budžetu

Rīt, 4. decembrī, Saeima sāks likumprojekta “Par valsts budžetu 1998. gadam” izskatīšanu otrajā lasījumā.

Lai izteiktu savu viedokli par Saeimas deputātu iesniegto priekšlikumu paketi pēc likumprojekta izskatīšanas pirmajā lasījumā, vakar, 2.decembrī, preses konferenci rīkoja Latvijas Republikas finansu ministrs Roberts Zīle un Starptautiskā valūtas fonda pārstāvis Latvijā Dimitris Demekis.

Pašlaik izskatīšanai iesniegtajos priekšlikumos pieprasītais izdevumu apjoms ievērojami pārsniedz likumprojektā plānotos ieņēmumus, tātad nonāk pretrunā ar bezdeficīta budžeta koncepciju. Tā, piemēram, deputātu priekšlikumi par neparedzētiem izdevumiem domāto līdzekļu sadali kopumā veido 48 miljonus latu, turpretī reāli šī izdevumu pozīcija projektā varētu būt 6,3 miljoni. Kā pēc otrajam lasījumam iesniegto priekšlikumu analīzes prognozēja finansu ministrs Roberts Zīle, iespējams, ka Saeima lems par budžeta projektu pat ar 24 miljonu tiešu vai slēpta veida deficītu.

Gan pēc Roberta Zīles, gan Dimitra Demeka domām, iespējamā budžeta deficīta sekas negatīvi atsauktos uz Latvijas makroekonomiskās stabilizācijas procesiem.

Gadījumā, ja Saeimas balsojuma rezultātā nākamā gada budžets tiktu akceptēts ar pesimistiskāko prognozējamo deficītu — 24 miljoniem latu un parāda apkalpošanas maksājumi — procentu likmes par valdības aizņēmumiem — saglabātos pašreizējā līmenī, fiskālais deficīts un tātad arī valdības parāds 1998. gadā pieaugtu par 25,9 miljoniem latu.

Turpinājums 3. lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!