• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursu "Sējējs". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.1997., Nr. 319/321 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31097

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālā statistikas pārvaldes informācija

Par patēriņa cenām novembrī

Vēl šajā numurā

10.12.1997., Nr. 319/321

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursu “Sējējs”

Pēteris Lībietis, Zemkopības ministrijas Pētījumu un izglītības departamenta direktors, — “Latvijas Vēstnesim”

— Jau ceturto gadu mēs kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju rīkojam konkursu “Sējējs”. Tas jau ir kļuvis par tradīciju, un potenciālie dalībnieki — pagasti un saimniecības -— konkursu uztver kā sava veida atskaites punktu. Kļūt par “Sējēja” laureātu -—tas nozīmē, ka šajā saimniecībā ir ne tikai labi ražošanas rādītāji vai pagastā atrastas iespējas dzīvot atbilstoši šodienas vajadzībām, bet arī skaidri saredzama saimniecības un pagasta attīstības politika, ir sakopta apkārtne un, kas ir visbūtiskākais, šie cilvēki jūtas saimnieki savā mājā, savā pagastā, savā apkārtnē.

Šogad “Sējējā” salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem bija ierobežojumi. Proti, ja saimniecība vai pagasts ir piedalījies konkursā, tad ir divu gadu nepiedalīšanās cenzs; ja pretendents ir kļuvis laureāts, tad atkārtoti konkursā drīkst piedalīties tikai pēc trim gadiem. Ar piebildi -— tajā pašā grupā. Ja saimniecība “Sējējā” piedalās citā grupā, tad nav nekādu ierobežojumu. Varbūt tādēļ pretendentu skaits šogad ir mazāks salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu konkursiem.

Šogad konkursā, tāpat kā iepriekš, varēja piedalīties piecās grupās: “Lauksaimnieciskā ražošana”, “Lauksaimnieku kooperācija”, “Pagasta attīstība”, “Videi draudzīgā saimniekošana” un “Zinātne lauksaimniecībai”. Paredzam, ka nākamgad grupu skaits mainīsies, taču šobrīd vēl negribētu tās nosaukt.

Runājot par konkursa dalībniekiem, ir jūtams, ka pagājis vesels gads — pretendenti kļuvuši zinošāki un stabilāki. Ceru, ka šāda tendence būs jūtama katrā nākamajā “Sējējā”, un rezultātā mūsu ražotāji, mūsu lauki attīstīsies. Tas ir ļoti būtiski, lai piesaistītu jaunatni laukiem un lauksaimniecībai.

Gribu pateikties visiem, kuri sasparojās un piedalījās šogad konkursā “Sējējs”, un vēlu jauku ne tikai konkursa noslēguma pasākumu 12. decembrī Rīgas Latviešu biedrības namā, bet arī gaišus Ziemassvētkus!

Rūta Bierande,

“LV” lauksaimniecības redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!