• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - precizējot izmeklēšanas faktus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.1998., Nr. 4/5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31105

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

07.01.1998., Nr. 4/5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents — precizējot izmeklēšanas faktus

Aizvakar, 5.janvārī, pēc Totalitāro režīmu noziegumu izmeklēšanas nodaļas virsprokurora Ulda Strēļa lūguma Valsts prezidents Guntis Ulmanis precizēja faktus 1997.gada 27.oktobrī sniegtajās liecībās krimināllietā, kura ierosināta par pirmās LPSR valdības līdzdalību genocīdā pret Latvijas iedzīvotājiem. Pēc tam G.Ulmanis parakstīja nopratināšanas protokolu.

Valsts prezidents ar lēmumu atzīts par vienu no cietušajiem šajā krimināllietā, kas ierosināta un tiek izmeklēta jau vairākus gadus. G.Ulmanis sniedza atbildes uz jautājumiem, kas skar viņa ģimenes apcietināšanu un izsūtīšanu uz Sibīriju 1941.gadā, un pēc nopratināšanas pauda uzskatu, ka šī krimināllieta ir jāizmeklē, lai tie, kas piedalījušies genocīdā, saņemtu pelnīto sodu.

U.Strēlis nodeva Valsts prezidenta rīcībā apsūdzības raksta kopiju kā unikālu vēsturisku faktu apkopojumu bijušā LPSR iekšlietu ministra un čekas priekšnieka Alfona Novika apsūdzībai pēc Kriminālkodeksa 68-1.panta. U.Strēlis informēja, ka A.Noviks ir vienīgais šāda mēroga padomju varas darbonis Baltijā, kurš ticis notiesāts.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!