• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 6. janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.1998., Nr. 4/5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Diplomātija

Vēl šajā numurā

07.01.1998., Nr. 4/5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 6. janvāra sēdē

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā “Par dzīvojamo telpu īri”. Grozījumi paredz izslēgt likuma 26.panta otro daļu, kas nosaka, ka Ministru kabinets apstiprina to amatu un profesiju sarakstu, kas dod tiesības personām īrēt valsts vai pašvaldību mājās esošos dienesta dzīvokļus.

Ministru kabinets akceptēja “Noteikumus par sociāli apdrošinātas personas apdrošināšanas konta stāvokli”, kuri nosaka sociāli apdrošināto personu loku, kurām tiek nosūtīti paziņojumi par sociāli apdrošinātas personas apdrošināšanas konta stāvokli. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra konta paziņojumu nosūta sešu mēnešu laikā pēc pārskata gada pēdējā atskaites perioda beigām.

Akceptēti “Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no valsts pamatbudžeta un valsts sociālās apdrošināšanas budžeta”, kuri nosaka kārtību, kādā tiek reģistrētas likuma “Par valsts sociālo apdrošināšanu” sestā panta ceturtajā un piektajā daļā minētās personas, kas apdrošināmas no valsts pamatbudžeta un valsts sociālās apdrošināšanas speciālajiem budžetiem; kārtību, kādā tiek veiktas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas valsts pensiju apdrošināšanai un sociālajai apdrošināšanai bezdarba gadījumā; no valsts pamatbudžeta un speciālajiem budžetiem veicamo obligāto iemaksu objektu.

Akceptēts grozījumu projekts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Grozījumi noteiks vērtspapīru tirgus dalībnieku (fizisku personu) atbildību par vērtspapīru tirgu regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem ar mērķi nodrošināt ieguldītāju interešu un tiesību aizsardzību, kā arī veicināt vērtspapīru tirgus dalībnieku darbību atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests 1998.gadā sniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai ziņas par veiktajām valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām”.

Valdība akceptēja “Noteikumus par tabakas izstrādājumu, alkoholisko dzērienu un akcīzes nodokļa marku atlikuma deklarēšanu”. Tie nosaka kārtību, kādā uzņēmumiem jādeklarē tabakas izstrādājumu, alkoholisko dzērienu un akcīzes nodokļa marku atlikumi. Noteikts, ka uzņēmumi, kuri veic uzņēmējdarbību ar tabakas izstrādājumiem, deklarē Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē visus ar akcīzes nodokļa markām marķētos tabakas izstrādājumu atlikumus pēc stāvokļa 1998.gada 10.janvārī. Uzņēmumiem, kuriem ir izsniegta licence tabakas izstrādājumu izgatavošanai un realizācijai vai tabakas izstrādājumu ievešanai (importam) un realizācijai, jādeklarē Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē līdz 1997.gada 31.decembrim iegādātās un pēc stāvokļa 1998.gada 10.janvārī atlikumā esošās akcīzes nodokļa markas. Uzņēmumi, kuriem ir izsniegta licence alkoholisko dzērienu ražošanai, realizācijai vai alkoholisko dzērienu ievešanai brīvai realizācijai, jādeklarē Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē visi pēc stāvokļa uz 1998.gada 10.janvāri atlikumā esošie alkoholiskie dzērieni, kuri ir marķēti ar akcīzes nodokļa markām; visas līdz 1997.gada 31.decembrim iegādātās, bet neizmantotās un pēc stāvokļa uz 1998.gada 10.janvārī atlikumā esošās akcīzes nodokļa markas. Deklarācijas Valsts ieņēmuma dienesta teritoriālajā iestādē, kurā attiecīgais uzņēmums reģistrējies kā nodokļu maksātājs, jāiesniedz līdz šā gada 26.janvārim. Tabakas izstrādājumus, kuri deklarēti šo noteikumu noteiktajā kārtībā, bez obligātā kvalitātes atbilstības sertifikāta atļauts realizēt līdz 1998.gada 1.februārim. Nedeklarētie tabakas izstrādājumi bez obligātā kvalitātes atbilstības sertifikāta ar 1998.gada 26.janvāri uzskatāmi par veselībai un dzīvībai sevišķi bīstamiem un iznīcināmi Valsts ieņēmuma dienesta noteiktajā kārtībā.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par Konvencijas par cilvēktiesību un cieņas aizsardzību bioloģijā un medicīnā. Papildprotokolu par cilvēku klonēšanas aizliegumu”.

Akceptēts rīkojums “Par Telekomunikāciju tarifu padomi”. Rīkojums paredz pieņemt satiksmes ministra priekšlikumu saskaņā ar likuma “Par telekomunikācijām” devīto pantu uz laiku līdz turpmākam rīkojumam apstiprināt Telekomunikāciju tarifu padomi šādā sastāvā: padomes priekšsēdētāja vietas izpildītājs — Raimonds Jonītis, satiksmes ministra padomnieks, Privatizācijas aģentūras eksperts; padomes locekļi — Balvu pilsētas domes priekšsēdētājs J.Annuškāns, inženierzinātņu doktors Jānis Lelis un laikraksta “Dienas Bizness” galvenais redaktors Juris Paiders.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!