• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 13. janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.1998., Nr. 9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrijas pavēle Nr.19

Par Bēgļu lietu centra nolikuma apstiprināšanu un vadītāja iecelšanu

Vēl šajā numurā

14.01.1998., Nr. 9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 13.janvāra sēdē

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Vācijas Federatīvās Republikas valdības līgumu par klasificētas informācijas savstarpēju aizsardzību”.

Akceptēti “Noteikumi par valsts robežzīmi”. Tie nosaka valsts robežzīmes formu, izmērus un uzstādīšanas kārtību.

Akceptēti “Būvnoteikumi darbiem autoceļu tīklā”.

Akceptēti grozījumi MK 1996.gada 25.jūnija noteikumos nr.229 “Noteikumi par pasažieru regulāro komercpārvadājumu maršrutu atklāšanas, grozīšanas, slēgšanas un atļaujas izsniegšanas kārtību”. Grozījumi nepieciešami, lai uzlabotu pašreizējo stāvokli un stabilizētu pasažieru pārvadājumu tirgu.

Akceptēti noteikumi “Centrālās medicīnas ētikas komitejas nolikums”. Komiteja ir koleģiāla konsultatīva institūcija, kas izskata uz sociālajām problēmām attiecināmos biomedicīniskā progresa ētikas jautājumus. Biomedicīniskā progresa ētika ir morāles un tikumības vērtību un normu kopums biomedicīnā, kas attiecināms uz cilvēktiesību un cilvēka cieņas aizsardzību ģenētiskajos, dzimuma atlases, transplantācijas un citos zinātniskos pētījumos.

Akceptēts ieteikums “Medicīnas ētikas komitejas paraugnolikums”. Medicīnas ētikas komiteja ir konsultatīva institiūcija, kas izveidota ārstniecības iestādē vai ārstniecības personu profesionālajā biedrībā ar medicīnas ētiku saistītu problēmu risināšanai.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Ciltsdarba likums”. Likuma mērķis ir nodrošināt ciltsdarba sakārtošanu un attīstību valstī, lai sekmētu augstražīgu ganāmpulku izaudzēšanu un ekonomisku produkcijas ražošanu.

Akceptēti “Dzīvnieku un ganāmpulku reģistrēšanas noteikumi”. Noteikumu mērķis ir nodrošināt audzējamo dzīvnieku, ganāmpulku un dzīvnieku izcelsmes produkcijas kontroli, nodrošināt informāciju par audzējamajiem dzīvniekiem, ganāmpulkiem un dzīvnieku izcelsmes produkciju, veicināt veselīgu ganāmpulku izveidošanu, nodrošināt ciltsdarbam nepieciešamās informācijas savākšanu un apstrādi.

Akceptēti “Noteikumi par medību saimniecībai nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas apjomiem”. Šie noteikumi nosaka medību saimniecībai nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas apjomus. Zaudējumus medību saimniecībai pilnā apjomā atlīdzina tās fiziskās vai juridiskās personas, kuru vainas dēļ šie zaudējumi radušies. Noteikti apjomi, kādā atlīdzina zaudējumus, kas nodarīti, nelikumīgi medījot vai eksponējot dzīvniekus, audzējot tos citā vietā un turot nebrīvē, kā arī izpostot alas, migas un ligzdas.

Akceptēti “Noteikumi par iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju”. Apstiprināts iedzīvotāju gada ienākumu deklarācijas veidlapas paraugs.

Akceptēts rīkojums “Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu”. Par personīgu ieguldījumu Latvijas pasažieru autopārvadājumu attīstībā MK Atzinības raksts piešķirts Latvijas pasažieru autopārvadātāju asociācijas prezidentam, Valmieras rajona pašvaldības uzņēmuma “VTU Valmiera” direktoram Jurim Bukumam.

Ar MK rīkojumu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas vieglatlētikas attīstībā Ministru kabineta atzinības raksti piešķirti Latvijas Vieglatlētikas savienības valdes loceklim Gunāram Bahmanim; Latvijas Jaunatnes sporta centra metodiķei Irmai Jaunzemei; Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidentam Arnim Lagzdiņam un Latvijas Vieglatlētikas savienības valdes loceklim Andrim Staģim.

Akceptēts rīkojums “Par mācību un pāraudzināšanas iestādes “Naukšēni” dibināšanu”. Saskaņā ar likumu “Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu nepilngadīgajiem” un Izglītības likuma 30.panta otro daļu nodibināt 1998.gada 15.janvārī mācību un pāraudzināšanas iestādi “Naukšēni” uz likvidētās Naukšēnu 23.arodvidusskolas bāzes un nodot to Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā, kā arī noteikt tās finansējumu no Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Par Rīgas pilsētas atkritumu izgāztuves projekta ietvaros ražotās elektroenerģijas iepirkuma tarifiem”. Tie nosaka, ka elektroenerģijas pārpalikumu, kas atbilst valstī noteiktajai elektroenerģijas kvalitātei un tiks ražots no biogāzes Rīgas atkritumu izgāztuves projekta ietvaros, iepērk attiecīgajā teritorijā licencētais elektroenerģijas sadales uzņēmums par cenu, kas tiek noteikta, ņemot par pamatu importētās elektroenerģijas gada vidējo tarifu pirmajos astoņos iekārtas ekspluatācijas gados, reizinot to ar koeficientiem no 1,8 līdz 1,35 dilstošā secībā atkarībā no importētās elektroenerģijas cenas pieauguma dinamikas.

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 19.novembra rīkojumā nr.587 “Par Latvijas un Krievijas naftas un naftas produktu transportēšanas kopuzņēmuma sabiedrības ar ierobežotu atbildību “LatRosTrans” dalībnieka statusu”. Grozījumi paredz rīkojuma pirmo punktu izteikt šādā redakcijā:

“1. Lai nodrošinātu Latvijas un Krievijas naftas un naftas produktu transportēšanas kopuzņēmuma sabiedrības ar ierobežotu atbildību “LatRosTrans” darbību saskaņā ar Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības 1993.gada 2.jūnija vienošanos par kopīgu darbību Latvijas teritorijā esošā naftas un naftas produktu vada ekspluatācijā, atzīt, ka minētā kopuzņēmuma dibinātāja un dalībnieka no Latvijas puses tiesību un saistību pārņēmēja ir privatizējamā akciju sabiedrība “Ventspils nafta”.”

Akceptēts rīkojums “Par Konkurences padomes izveidošanu”. Noteikts, ka Konkurences padome ir Monopoldarbības uzraudzības komitejas tiesību un saistību pārņēmēja.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus MK 1997.gada 23.septembra noteikumos nr.337 “Korupcijas novēršanas padomes nolikums”. Grozījumi paredz Korupcijas novēršanas padomes sastāvu papildināt ar Konkurences padomes priekšsēdētāju.

Akceptēts rīkojums “Par valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu sadali dzīvojamo māju privatizācijai 1998.gadā.” Tas paredz no valsts īpašuma privatizācijas fondā 1998.gadā ieskaitītajiem līdzekļiem iedalīt 3 150 000 latus Centrālajai dzīvojamo māju privatizācijas komisijai, tai skaitā pilsētu un pagastu dzīvojamo māju privatizācijas komisiju faktisko izdevumu segšanai (saskaņā ar iesniegtajiem rēķiniem par pašvaldību dzīvojamo māju sagatavošanu privatizācijai) — 560 000 latus.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas, Igaunijas Republikas Zemkopības ministrijas, Lietuvas Republikas Zemkopības ministrijas un Amerikas Savienoto Valstu Lauksaimniecības departamenta saprašanās memorandu par sadarbību lauksaimniecības zinātnes un lauksaimniecības uzņēmējdarbības programmās”.

Akceptēts MK rīkojums “Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” padomes sastāvu”. Tas paredz atbrīvot Gundaru Valdmani no bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” padomes locekļa amata, vienlaikus atbrīvojot viņu no atbildības par Privatizācijas aģentūras darbību pēdējā gada laikā.

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 23.decembra noteikumos nr.434 “Veselības aprūpes finansēšanas noteikumi”. Grozījumi paredz izslēgt noteikumu 25. II apakšpunktu, kas noteica, ka “no šo noteikumu 22.punktā minētās pacienta iemaksas atbrīvojamas personas, kas saņem ambulatoro un stacionāro psihiatrisko palīdzību”. No pacienta iemaksas arī turpmāk būs atbrīvotas personas, kuras saņem ambulatoro un stacionāro psihiatrisko palīdzību neatliekamās palīdzības ietvaros.

Ministru kabinets, izskatot jautājumu par VAS “Latvijas kuģniecība” privatizācijas gaitu, pieņēma zināšanai Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektora Jāņa Nagļa sniegto informāciju. Ekonomikas ministram Atim Sausnītim uzdots papildus izvērtēt VAS “Latvijas kuģniecība” privatizācijas gaitu. Jautājumu turpinās izskatīt Ministru kabineta sēdē pēc šī gada 21.janvāra.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!