• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Noziedzības novēršanas padomes sēdi Par prokuratūras un policijas labāku sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.1998., Nr. 11/12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31192

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

16.01.1998., Nr. 11/12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par Noziedzības novēršanas padomes sēdi

Trešdien, 14.janvārī, Ministru prezidenta Guntara Krasta vadībā notika kārtējā Noziedzības novēršanas padomes sēde, kurā tika apstiprināta Noziedzības novēršanas valsts programma.

Galvenie virzieni Noziedzības novēršanas programmā aptver likumu un citu normatīvo aktu pilnveidošanu, pasākumus tiesību aizsardzības iestāžu organizatoriskā darba uzlabošanai, pasākumus ekonomikas, finansu jomā un noziedzību veicinošo cēloņu novēršanā.

Lai nodrošinātu stabilu šīs programmas ieviešanu, tā būtu orientēta uz konkrētiem izpildītājiem, un pasākumu izpilde notiktu noteiktos termiņos, iepriekšējā sēdē programmas projekts tika nodots ministrijām un visām iesaistītajām institūcijām precizēšanai.

Pieņemtais dokuments paredz konkrētu pasākumu secību noziedzības novēršanā. “Visi noziedzības novēršanas pasākumi atspoguļosies ministriju darba plānos, un šo pasākumu realizācija sāksies jau šīs valdības laikā,” uzskata Ministru prezidents Guntars Krasts. “Tie ir praktiski soļi noziedzības un korupcijas apkarošanā valstī, kurus realizējot nevar negūt pozitīvu efektu.”

Romāns Meļņiks,

Ministru prezidenta

preses sekretārs

Par prokuratūras un policijas labāku sadarbību

Vakar, 15. janvārī, ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš Saldū tikās ar Kurzemes tiesas apgabala prokuratūrā ietilpstošo rajonu un pilsētu — Liepājas, Kuldīgas, Saldus, Talsu un Ventspils — prokuratūru, virsprokuroriem un šī reģiona policijas priekšniekiem.

Kopā ar viņu uz nozīmīgo sarunu devās arī Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis. Šādas lietišķas tikšanās gada sākumā kļuvušas jau par tradīciju, kad tiek pārrunāti iepriekšējā gada darba rezultāti, kā uzlabot smago noziegumu atklāšanu un izmeklēšanu. Arī šoreiz sarunu temats skāra gan minētos jautājumus, gan ciešākas sadarbības iespējas starp policiju un prokuratūru, gan tiesu ekspertīzes pilnveidošanu.

Līdzīgas sanāksmes notiks arī citos reģionos.

Rita Belousova,

“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!