• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ir " Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - 31. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.1998., Nr. 11/12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31193

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Noziedzības novēršanas padomes sēdi Par prokuratūras un policijas labāku sadarbību

Vēl šajā numurā

16.01.1998., Nr. 11/12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ir “Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — 31.burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums devusies kārtējā valsts normatīvo aktu burtnīca. Tajā publicēti pēdējie 1997.gada likumi, kas Saeimā pieņemti 18.decembrī un “Latvijas Vēstnesī” izsludināti no 24.decembra līdz šīgada 6.janvārim, un Ministru kabineta dokumenti, kas datēti ar 16. un 23.decembri. Saeima izdarījusi grozījumus likumos “Par muitas nodokli (tarifiem)” un “Par ieņēmumiem no meža resursu realizācijas”. Apstiprināta Latvijas Republikas pievienošanās 1981.gada 10.aprīļa Konvencijas par tādu konkrētu ieroču veidu lietošanas aizliegšanu vai ierobežošanu, kurus var uzskatīt par ieročiem, kas nodara ārkārtīgus postījumus vai kam ir neselektīva darbība, papildu protokolam. “Kultūrkapitāla fonda likums” nosaka tā izveidošanas un līdzekļu izlietošanas kārtību, lai veicinātu visu kultūras un mākslas nozaru līdzsvarotu attīstību un kultūras mantojuma saglabāšanu. Fonda līdzekļu sadalīšanai izveidos septiņas nozaru padomes: literatūras, mūzikas un deju mākslas, teātra mākslas, filmu mākslas, vizuālās mākslas un fotomākslas, kultūras mantojuma, kā arī tradicionālās kultūras padomi. Pieņemts likums par nekustamā īpašuma Rīgā, Slokas ielā 37, nodošanu Itas Kozakevičas Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijai. Likums “Par ieguldījumu sabiedrībām” pieņemts, lai samazinātu risku darījumos ar vērtspapīriem un veicinātu privāto uzkrājumu ieguldīšanu vērtspapīru tirgū. Likums “Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu” nosaka finansu iestāžu, kredītiestāžu un kontroles institūciju pienākumus šajā jomā. Par noziedzīgi iegūtiem tiek atzīti finansu līdzekļi un cita manta, kas iegūta krimināli sodāmu nodarījumu rezultātā. Tādi ir, piemēram, indīgu un narkotisko vielu nelikumīga aprite, bandītisms, kontrabanda, viltotas naudas izgatavošana, ķīlnieku sagrābšana, autortiesību pārkāpšana, uzņēmējdarbība bez reģistrēšanas, ļaunprātīgs bankrots u.c. Kredītiestādēm un finansu iestādēm nav tiesību atvērt kontu vai pieņemt glabāšanā finansu līdzekļus bez klienta identifikācijas datiem, un šo iestāžu pienākums ir ziņot kontroles dienestam par katru neparastu darījumu, kas atbilst vismaz vienai no Ministru kabineta apstiprinātā sarakstā ietvertajām pazīmēm.

Ministru kabinets izdarījis grozījumus “Noteikumos par starptautiskā tūrisma darbību licencēšanu Latvijas Republikā” un “Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumos”. Izdoti jauni noteikumi par ārstu un citu medicīnas darbinieku sertifikāciju — “Ārstniecības personu sertifikācijas kārtība”, jauni noteikumi par uzņēmējdarbību ar degvielu — “Degvielas aprites noteikumi” un jauna “Preču muitas vērtības aprēķināšanas kārtība”. Apstiprināts Stratēģiskas nozīmes preču kontroles komitejas nolikums. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!