• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nolikums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.01.1998., Nr. 11/12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31224

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par hipotekārajām ķīlu zīmēm un to segumu

Vēl šajā numurā

16.01.1998., Nr. 11/12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nolikums

par akciju pārdošanas kārtību publiskajā piedāvājumā par iepriekš noteiktu atlases cenu par privatizācijas sertifikātiem

1. Ar šo Nolikumu par akciju pārdošanas kārtību publiskajā piedāvājumā par iepriekš noteiktu atlases cenu par privatizācijas sertifikātiem (turpmāk tekstā — “Nolikums”) tiek noteikta kārtība, kādā pārdod akcijas fiziskām personām (turpmāk tekstā — “Pretendenti”) par iepriekš noteiktu cenu noteiktas kvotas ietvaros, kā samaksas līdzekli izmantojot privatizācijas sertifikātus.

2. Parakstīšanos uz akcijām un to pārdošanu organizē Privatizācijas aģentūra un tās pilnvarotās personas.

3. Lai realizētu Nolikumā noteiktās darbības, Privatizācijas aģentūra ir pilnvarojusi:

3.1. a/s “Latvijas Hipotēku un zemes banka” un a/s “Latvijas Krājbanka” (turpmāk tekstā — “bankas”) slēgt līgumus akciju iegādei par privatizācijas sertifikātiem, “iesaldēt” pretendentu piedāvāto sertifikātu daudzumu, pārskaitīt tos, un izsniegt pretendentiem izziņas par iegūtajām apmaksātajām akcijām;

3.2. a/s “Rīgas Fondu biržu” (turpmāk tekstā — “birža”) veikt pretendentu atlasi.

4. Pārdodamo akciju skaits, to kategorija, nominālvērtība, pārdošanas cena un vienam pretendentam pārdodamo akciju maksimālais skaits (turpmāk tekstā — “pretendenta kvota”) tiek noteikts objekta privatizācijas noteikumos vai ar atsevišķu valdes lēmumu.

5. Pērkot šīs akcijas, maksāšanas līdzeklis ir tikai privatizācijas sertifikāti, kuri atrodas pretendenta sertifikātu kontā līguma slēgšanas brīdī. Visos aprēķinos tiek izmantota sertifikātu nominālvērtība.

6. Tiesības iegādāties akcijas ir visām fiziskajām personām, kurām saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir atvērti privatizācijas sertifikātu konti.

7. Kārtība un termiņi, kādos notiek parakstīšanās uz akcijām:

7.1. Parakstīšanās uz akcijām notiek laikrakstos publicētajā paziņojumā norādītajā termiņā.

7.2. Uz akcijām var parakstīties banku reģionālajās aģentūrās un nodaļās (vietā, kur personai atvērts sertifikātu konts) to darba laikā, iegādājoties un aizpildot speciālu līguma veidlapu, kura nodrošina kopiju ieguvi uz otrās un trešās lapas.

7.3. Līguma veidlapas cenu nosaka banka.

7.4. Līgums ir pilnvarojums bankai “iesaldēt” pretendenta piedāvāto sertifikātu skaitu.

7.5. Akciju iegūšanas gadījumā līgums ir pilnvarojums bankai pārskaitīt no pretendenta konta privatizējamā objekta uzkrāšanas kontā sertifikātu daudzumu, kāds nepieciešams akciju apmaksai.

7.6. Akciju iegūšanas gadījumā līgums kopā ar bankas izsniegto izziņu par apmaksātajām akcijām apliecina, ka pretendents ir parakstījies uz akcijām.

7.7. Akciju neiegūšanas gadījumā līgums ir pilnvarojums atcelt ierobežojumus rīcībai ar “iesaldētajiem” sertifikātiem.

8. Iesniedzot līgumu bankā, par katra līguma apstrādi jāmaksā bankas noteiktā bankas pakalpojumu maksa. Bankas pakalpojumu maksa atpakaļ netiek izmaksāta, izņemot atlases rezultātu anulēšanas gadījumu.

9. Noslēdzot līgumu, ir jāuzrāda pase un pretendenta privatizācijas sertifikātu grāmatiņa.

10. Veidlapa jāaizpilda vispārējā kārtībā, cenas lauciņā norādot “Maksāšu atlases cenu”. Veidlapas aizpildīšanas paraugs atrodas bankās.

11. Aizpildītu līguma veidlapu pretendents iesniedz bankā, kur pretendentam atvērts privatizācijas sertifikātu konts, samaksājot bankas pakalpojumu maksu.

12. Banka izsniedz pretendentam pilnvarota bankas darbinieka parakstītu un ar zīmoga nospiedumu apliecinātu līguma trešo eksemplāru. Līguma otrais eksemplārs paliek bankas nodaļā. Līguma pirmais eksemplārs tiek nosūtīts uz bankas datu apstrādes centru.

13. Par līguma veidlapas aizpildīšanas pareizību daļā, kuru aizpilda pretendents, atbild pretendents, bet daļā, kuru aizpilda banka, — banka.

14. Ja kļūdaini vai nesalasāmi norādīti pretendenta personas dati (vārds, uzvārds), tad par galveno personu identificējošo pazīmi tiek izmantots personas kods.

15. Pretendentam nav tiesību vienpusēji atkāpties no parakstītā līguma.

16. Iegūto akciju skaita noteikšana:

16.1. Banka apkopo visus līgumos norādītos datus un noteiktā veidā nodod tos biržai.

16.2. Birža veic līgumos norādīto datu apstrādi un nosaka katra pretendenta iegūto akciju skaitu.

16.2.1. Katram pretendentam tiek aprēķināts maksimāli saņemamais akciju daudzums pretendentu kvotas ietvaros:

— tiek apkopoti visi pretendentu iesniegtie pieteikumi un summēts piedāvāto sertifikātu skaits;

— piedāvāto sertifikātu daudzums tiek reizināts ar sertifikātu nominālvērtību;

— iegūtais skaitlis tiek dalīts ar noteikumos noteikto akciju pārdošanas cenu;

— iegūtais skaitlis tiek noapaļots uz leju līdz tuvākajam veselam skaitlim pretendenta kvotas ietvaros.

16.2.2. Daudzkārtīgi atkārtojot, katram pretendentam piešķir pa vienai akcijai, ievērojot, lai katram pretendentam piešķirto akciju skaits nebūtu lielāks par 16.2.1. punktā noteikto pretendenta maksimāli saņemamo akciju daudzumu pretendenta kvotas ietvaros, kamēr vien kopējais pārdodamo akciju skaits ir pietiekams.

16.3. Aprēķinu veikšanas pareizību kontrolē Privatizācijas aģentūra.

17. Pretendentu apstiprināšana:

17.1. Akciju pārdošanas rezultātus 2 mēnešu laikā pēc parakstīšanās termiņa beigām apstiprina Privatizācijas aģentūra.

17.2. Pretendentu iegūto akciju apmaksai nepieciešamo privatizācijas sertifikātu daudzumu bankas pārskaita Privatizācijas aģentūras atvērtajā attiecīgā objekta sertifikātu uzkrāšanas kontā.

17.3. Pēc pretendentu parakstīšanās un apmaksas rezultātu apstiprināšanas Privatizācijas aģentūrā Rīgas Fondu birža nodod bankām pretendentu parakstīšanās rezultātus un nodod Latvijas Centrālajam depozitārijam izveidoto akcionāru reģistru. Depozitārijs izsniedz bankām uz pretendentu vārda izrakstītas izziņas par apmaksātajām akcijām.

18. Pretendenti, kuri akcijas ieguva par daļu no piedāvātajiem sertifikātiem, atgūst tiesības pilnā apjomā bez ierobežojumiem rīkoties ar tiem sertifikātiem, kuri netiek izmantoti akciju apmaksai.

19. Apmaksātās akcijas tiek uzskaitītas Latvijas Centrālā depozitārija izveidotajā Sākotnējā akcionāru reģistrā.

20. Sākot ar ceturto mēnesi pēc parakstīšanās termiņa pēdējās dienas, pretendenti var ierasties attiecīgajās bankas nodaļās, kur par iegūtajām akcijām tiem tiek izsniegtas parakstītas un ar zīmoga nospiedumu apliecinātas izziņas par apmaksātajām akcijām, kā arī tiek “atsaldēti” akciju apmaksai neizmantotie sertifikāti.

21. Neizpirktās akcijas paliek valsts īpašumā un tiek privatizētas saskaņā ar attiecīgā objekta privatizācijas notiekumiem vai Privatizācijas aģentūras valdes noteiktajā kārtībā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!