• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Hanzas biznesa dienām Rīgā un Latvijas biznesu pasaulē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.1998., Nr. 18/19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31308

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju Par dzīvojamo māju privatizāciju

Vēl šajā numurā

23.01.1998., Nr. 18/19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Hanzas biznesa dienām Rīgā un Latvijas biznesu pasaulē

Par Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) — organizācijas, kuras biedri ir vairāk nekā 700 Latvijas uzņēmumu, tuvākajām un tālākajām nākotnes iecerēm masu saziņas līdzekļu pārstāvjus informēja ģenerāldirektors Voldemārs Gavars un direktors Henriks Silenieks.

— Pagājušais gads Tirdzniecības un rūpniecības kamerai bija ļoti grūts, bet arī veiksmīgs, — sacīja V. Gavars. — Patīkami, ka rezultātu devušas iestrādes, pie kurām sākām strādāt pirms gada vai diviem. Izstrādāta LTRK attīstības stratēģija, aktivizēts pārstāvniecības mehānisms. Taču par vienu no būtiskākajiem sasniegumiem jāuzskata kvalitātes vadības sistēmas ISO 9000 standarta ieviešana LTRK darbībā, tās akreditācija “British Standard Institute” ekspertu līmenī. Tas ļaus paplašināt pakalpojumu spektru un nodrošināt LTRK darba kvalitāti Eiropas standartu līmenī, šajā jomā kļūstot par konsultantu arī Latvijas uzņēmējiem, jo bez šī standarta ir gandrīz neiespējami būt konkurētspējīgam Rietumu tirgū.

V. Gavars uzsvēra, ka LTRK mērķis ir agrāk vai vēlāk kļūt par līderi Latvijas uzņēmēju intereses pārstāvošo organizāciju vidū un galveno Latvijas valdības un politiķu padomdevēju ekonomiskās politikas jautājumos un savu biedru intereses pārstāvēt reģionālā, valstiskā un starptautiskā līmenī. LTRK šo ceļu ir uzsākusi un konsekventi turpina. Arī turpmāk kameras pakalpojumi tiks vēl vairāk specializēti, lai izvairītos no dublēšanās ar citām organizācijām, turklāt vislielākās pūles veltot tam, lai LTRK pakalpojumi Latvijas uzņēmējiem būtu maksimāli lietderīgi un pievilcīgi. Tad arī ikviena uzņēmēja goda lieta būs kļūt par LTRK biedru.

Tāpat kā līdz šim, LTRK piedalīsies arī vairākos starptautiskos projektos. Ļoti nozīmīgi, ka Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai uzticēts organizēt Latvijas ekspozīciju Vispasaules izstādē EXPO' 98 Lisabonā. Pēc ranga un nozīmes V. Gavars šo pasākumu salīdzināja ar olimpiskajām spēlēm. Vispasaules izstāde sāksies 22. maijā un beigsies 30. septembrī.

Savukārt Latvijā, uzsvēra H.Silenieks, šogad nozīmīgākais un vērienīgākais pasākums būs gadskārtējās Hanzas biznesa dienas 28. un 29. maijā. Tas ir biznesa forums, kurā piedalīsies vairāk nekā 200 firmu no dažādām Baltijas jūras reģiona valstīm un citām zemēm. Paredzama ļoti liela pašmāju uzņēmēju interese. Šis pasākums notiek kopš 1990. gada; līdz šim Hanzas biznesa dienas notikušas Malmē, Lībekā, Kristianstādē, Ķīlē, Kārlskrūnā un Tamperē. Šī ir pirmā reize, kad pasākumu uztic rīkot kādai no Austrumeiropas valstīm. Ir ļoti atbildīgs uzdevums parādīt iespējamajiem partneriem visbūtiskākās īpatnības un priekšrocības, kas piemīt biznesam Latvijā, — kas mēs esam, ko mēs varam dot. Paredzamas gan dažādas biznesa tikšanās, gan diskusijas. Biznesa dienu ietvaros Ķīpsalā notiks arī izstāde BALTEXPO, kurā interesenti tiks iepazīstināti ar Baltijas valstu ražotājuzņēmumiem un to produkciju. Par Latvijas firmām, kuras piedalīsies Hanzas biznesa dienās, tiks izveidots īpašs elektroniskais katalogs, kas tiks publicēts LTRK “Internet” mājas lappusē un ko varēs izmantot ne vien Latvijas, bet arī Vācijas, Zviedrijas, Dānijas, Somijas, Krievijas, Polijas un citu Baltijas jūras reģiona valstu uzņēmēji, kā arī biznesmeņi no citām pasaules valstīm.

LTRK turpinās arī izstāžu sēriju EXPO LATVIA. Pērn šīs izstādes notika Novgorodā un Kaļiņingradā. Šogad aprīļa sākumā LTRK Latvijas uzņēmējus reprezentēs Maskavā, bet oktobra sākumā — Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā. Iespējams, ka gada beigās sadarbībā ar Latvijas Attīstības aģentūru šāds pasākums notiks arī kādā no Skandināvijas valstīm. H.Silenieks uzsvēra, ka šīs izstādes nenozīmē tikai šaurus biznesa kontaktus un Latvijas preces reklāmu, tām ir daudz plašāka un tālejošāka nozīme. Piemēram, Latvijas uzņēmēju balsi ir saklausījusi Ārlietu ministrija, un, iespējams, šogad tiks atvērts Latvijas ģenerālkonsulāts Kaļiņingradā, lai atvieglotu gan preču plūsmu, gan lietišķos kontaktus starp mūsu valsti un Kaļiņingradas reģionu.

Vēl H. Silenieks informēja, ka LTRK arī šogad turpinās rīkot Latvijas uzņēmēju braucienus uz lielajiem tradicionālajiem biznesa forumiem. Viņi dosies uz “Europartner”, kas 6. un 7. februārī notiks Dortmundē Vācijā un kurā piedalīsies apmēram divi tūkstoši firmu pārstāvju no trim desmitiem Eiropas valstu. Līdzīgu skaitu uzņēmēju pulcēs arī “Europartenariat” pasākumi, kas jūnijā notiks Nīderlandē un oktobrī — Spānijā.

Latvijas uzņēmēji šogad varēs piedalīties arī vairākās tirdzniecības misijās gan mūsu valstī, gan ārzemēs. Bet februārī uz Leipcigu dosies Latvijas tekstila un šūšanas uzņēmumu pārstāvji.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!