• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas virzībā uz Eiropu - Itālijas atbalsts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.1998., Nr. 28/29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31344

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Igaunijas finansu ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

03.02.1998., Nr. 28/29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas virzībā uz Eiropu — Itālijas atbalsts

Vakar divu dienu darba vizītē Rīgā ieradās Itālijas premjerministrs Romano Prodi

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pie Valsts prezidenta

Vakar, 2.februārī, Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Itālijas premjerministru Romāno Prodi.

Itālijas premjerministrs nodeva Valsts prezidentam laba vēlējumus no Itālijas prezidenta, kurš par savu viesošanos Latvijā pagājušajā gadā saglabājis vislabākās atmiņas.

Tikšanās laikā pārrunāta Itālijas un Latvijas politiskā dialoga un ekonomiskās sadarbības paplašināšanas prespektīva, uzsverot, ka abām valstīm ir visas iespējas aktivizēt un padziļināt divpusējo sadarbību. Itālijas premjerministrs uzsvēra, ka Itāliju un Latviju vieno draudzība, kas ir pamatu pamats jebkurām attiecībām. Īpaša uzmanība sarunā tika veltīta sadarbības iespēju izvērtēšanai starp mazajiem un vidējiem uzņēmējiem, akcentējot nepieciešamību veicināt investīciju pieplūdumu. Pārrunāta iespēja organizēt plašus, stratēģiski pārdomātus pasākumus ar mērķi veicināt tiešus kontaktus starp abu valstu uzņēmējiem. Valsts prezidents pauda viedokli, ka sadarbība ar Milānas Tirdzniecības un rūpniecības kameru nākotnē noteikti nesīs labus augļus.

Itālijas premjerministrs uzsvēra, ka Itālija vienmēr atbalstījusi un atbalstīs Latviju ceļā uz ES, piebilstot, ka uz šo procesu Itālija raugās droši un mierīgi, cerot, ka Latvija jau tuvākajā laikā būs ES dalībvalsts. Valsts prezidents vēlreiz izteica gandarījumu par Itālijas atbalstu Latvijas integrācijai ES, minot Latvijas ekonomisko potenciālu, stabilo reformu gaitu un politisko situāciju kā faktorus Latvijas straujai virzībai uz priekšu.

Tikšanās laikā skarti pēdējā laika aktuālākie notikumi — ASV un Baltijas valstu hartas parakstīšana un Baltijas jūras valstu padomes otrā galotņu konference Rīgā, uzsverot to vēsturisko nozīmi. Sarunas gaitā G.Ulmanis raksturoja un augstu novērtēja Krievijas Federācijas prezidenta Borisa Jeļcina nesenās iniciatīvas, kas vērstas uz uzticības gaisotnes nostiprināšanu Baltijas jūras reģionā.

Pārrunāti jautājumi saistībā ar Valsts prezidenta gaidāmo vizīti Itālijā, kuras laikā tiks apsvērti un jau tālāk attīstīti daudzi sadarbības priekšlikumi, kas vērsīs abu valstu savstarpējās attiecības intensīvākas.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Vakar, 2. februārī, pie Ministru prezidenta Guntara Krasta viesojās Itālijas Republikas Ministru padomes prezidents Romāno Prodi.

Sarunu gaitā pārspriests Eiropas Savienības paplašināšanās process, situācija reģionā, kā arī Latvijas un Itālijas divpusējo attiecību attīstība.

R.Prodi uzsvēra, ka Itālija vienmēr ir aizstāvējusi un arī turpmāk aizstāvēs nediskriminējošu attieksmi pret visām ES kandidātvalstīm. Tai pašā laikā Itālija ir ieinteresēta ES institucionālo reformu norisē un veicināšanā.

Pārrunājot Latvijas un Itālijas divpusējās attiecības, atzīmēta nepieciešamība izveidot īpašu darba grupu, kas risinātu abu valstu ekonomiskās sadarbības jautājumus. G.Krasts iepazīstināja R.Prodi ar Itālijas uzņēmējiem potenciāli perspektīvajām investīciju nozarēm Latvijā. Ministru prezidents uzsvēra, ka īpaši svarīga ir abu valstu mazo un vidējo uzņēmumu sadarbība, atzīmējot, ka šajā jomā Itālijai ir Eiropas mēroga pieredze un iespējas. Šo jautājumu risināšanai šī gada otrajā pusē Rīgā notiks seminārs par Latvijas un Itālijas mazo un vidējo uzņēmumu sadarbības iespējām.

Noslēgumā G.Krasts informēja viesi par Baltijas valstu sadarbību, reģiona integrācijas procesa attīstību un attiecībām ar Krieviju.

Valdības preses departaments

Pie Saeimas priekšsēdētāja

Pirmdienas, 2.februāra, pēcpusdienā Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis un priekšsēdētāja biedrs Indulis Bērziņš tikās ar Itālijas Republikas premjerministru Romāno Prodi. A.Čepānis vērsa viesa uzmanību uz Latvijas ekonomikas stabilizāciju, akcentējot, ka valstī ir stabila nacionālā valūta, ir izdevies apturēt inflācijas procesu, palielinās ārvalstu investīciju apjoms Latvijas ekonomikā, savukārt likumdošana tiek pieskaņota ES prasībām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!