• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 2. februāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.1998., Nr. 28/29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31361

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijai virzībā uz Eiropu - Itālijas atbalsts

Vēl šajā numurā

03.02.1998., Nr. 28/29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta Komitejas 2. februāra sēdē

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Muzeju valsts pārvaldes izveidošanu”. Paredzams, ka saskaņā ar Muzeja likuma 6.pantu 19. februārī tiks izveidota Kultūras ministrijas pārraudzībā esoša valsts civiliestāde — Muzeju valsts pārvalde.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Iekšlietu ministrijas Mobilā policijas pulka pāreju uz profesionālo dienestu”. Rīkojuma projektā paredzēts, ka Mobilā policijas pulka sastāvā būs 650 štata vienības un līdz 2001. gadam — 800 štata vienības.

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par poligrāfisko izdevumu, elektronisko izdevumu un nepublicēto materiālu veidiem, kuru obligātie eksemplāri piegādājami Latvijas Nacionālajai bibliotēkai”.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas reorganizāciju”. Paredzams, ka uz Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas bāzes tiks izveidota Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas koledža.

Akceptēts noteikumu projekts “Kārtība, kādā ar pievienotās vērtības nodokli apliekama starpniecības (komisijas) atlīdzība”. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā ar pievienotās vērtības nodokli apliekama starpniecības (komisijas) atlīdzība par fizisko personu īpašumā esošo lietoto preču vai fizisko personu pašu ražoto nepārtikas preču komisijas tirdzniecību. Šo noteikumu nosacījumi nav piemērojami atlīdzībai, kas saņemta par tādu lietotu preču tirdzniecību, kuras ievestas no ārvalstīm pārdošanai.

Akceptēti noteikumu projekti “Par kārtību, kādā lauksaimniecības produkcijas ražotājiem atmaksājams akcīzes nodoklis naftas produktiem par dīzeļdegvielu (gāzeļļu)” un “Par kārtību, kādā atmaksā akcīzes nodokli naftas produktiem, kurus izmanto kā izejvielu vai kā kurināmo”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu “Ministriju iekārtas likumā”. Grozījumu projekts paredz, ka ministrijas valsts sekretārs pēc saskaņošanas ar ministru nodrošina racionālas struktūras izveidošanu attiecīgajā ministrijā. Paredzams, ka grozījumi ministriju struktūrā būs jāpublicē “Latvijas Vēstnesī”. Tiks noteikts, ka ministrijas centrālajā aparātā pamatstruktūrvienības būs departamenti un patstāvīgas nodaļas.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par uzņēmumu, iestāžu un organizāciju darbības apturēšanas kārtību”. Grozījumi paredz, ka uzņēmuma, kas organizē izlozes vai azartspēles, darbību varēs apturēt Finansu ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija, ja tiks konstatēts, ka pārkāpti izložu un azartspēļu rīkošanu regulējošie normatīvie akti.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Konvenciju par noziedzīgā ceļā gūto ienākumu legalizēšanu, meklēšanu, izņemšanu un konfiskāciju”. Konvencijas galvenais mērķis ir veicināt starptautisko sadarbību jautājumos, kas saistīti ar visu veidu noziegumu, kas rada ievērojamus ienākumus, it īpaši narkotiku un ieroču tirdzniecības, terorisma un tirdzniecības ar cilvēkiem, izmeklēšanā un šo noziegumu rezultātā gūto ienākumu meklēšanā un konfiscēšanā.

Komiteja akceptēja “Komercķīlas reģistrācijas noteikumu” projektu. Tie noteiks kārtību, kādā likumā “Par uzņēmējdarbību” norādītajās institūcijās reģistrē komercķīlu, komercķīlas pāratjaunojumu, grozījumus komercķīlas reģistrācijas pieteikumā iekļautajā informācijā, ar komercķīlu nodrošinātā prasījuma cesiju, kā arī komercķīlas reģistrācijas dzēšanu. Akceptēts noteikumu projekts “Par komercķīlas, tās pāratjaunojuma, grozījumu un dzēšanas reģistrācijas valsts nodevu” un grozījumu projekts noteikumos “Par valsts nodevu par informācijas saņemšanu no Uzņēmumu reģistra”.

Akceptēts noteikumu projekts “Kārtība, kādā izpildāma muitas procedūra — ievešana muitas noliktavā”.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!