• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta vizīti Izraēlā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.02.1998., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Bez noteikta priekšstata par nākotni nav iespējams nedz plānot, nedz arī nākotnē orientēties"

Vēl šajā numurā

04.02.1998., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta vizīti Izraēlā

No 23. līdz 25.februārim notiks Latvijas Valsts prezidenta valsts vizīte Izraēlā, kuras ietvaros paredzēta plaša programma Latvijas un Izraēlas uzņēmējiem.

Lai apspriestu ar vizīti saistītos organizatoriskos jautājumus un abu valstu uzņēmēju sadarbības perspektīvas, vakar, 8.janvārī, uz tikšanos pie Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Ivara Millera tika aicināts Izraēlas vēstnieks Latvijā Odeds Ben–Hurs, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Valdis Nagobads, Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors Māris Ēlerts, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Viktors Kulbergs, SIA “Tabakas nams” prezidents Šauls Fels un Latvijas Attīstības aģentūras Eksporta veicināšanas departamenta direktors Juris Dreimanis.

Tikšanās gaitā pārrunāti vairāki jautājumi, kuriem būtu jāvelta uzmanība, lai veicinātu Izraēlas un Latvijas uzņēmēju sadarbību kopumā un Valsts prezidenta valsts vizītes Izraēlā laikā Latvijas uzņēmēju delegācijai veidotos auglīgs dialogs ar Izraēlas uzņēmējiem.

Izraēlas vēstnieks atzīmēja, ka vizītes ekonomiskajai daļai Izraēla piešķir lielu nozīmi, un pauda savu gandarījumu par to, ka interese par ekonomiskās sadarbības attīstīšanu ir abpusēja.

Par sadarbības iespējām savus priekšlikumus izteica LAA ģenerāldirektors, minot tās tautsaimniecības nozares, kurās Izraēlas uzņēmēju investīciju piesaiste būtu īpaši vēlama. Par sadarbības izvēršanu medicīnas un ārstniecības jomā runāja V.Nagobads. Sarunas gaitā panākta vienošanās, ka visdrīzākajā laikā tiks apzināti Latvijas uzņēmēji, apkopojot detalizētu informāciju par konkrētām interesēm un tādējādi veidojot visaptverošu uzņēmēju delegācijas programmu Izraēlā. Tikšanās laikā pārrunātas iespējas dibināt Izraēlas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, kura veicinātu uzņēmēju savstarpējos kontaktus un kuras darbība sekmētu maksimāli efektīvu informācijas apmaiņu starp Izraēlas un Latvijas uzņēmējiem.

Koordinācijas darbu par Latvijas un Izraēlas uzņēmēju tikšanos Valsts prezidenta valsts vizītes laikā Izraēlā, Latvijas uzņēmēju delegācijas sastāva precizēšanu un citiem organizatoriskajiem jautājumiem ir uzņēmusies Latvijas Attīstības aģentūra. Kontaktpersonas Andri Alksni, Baibu Gulbi vai Litu Gavari Latvijas Attīstības aģentūras Eksporta veicināšanas departamentā var sazvanīt pa tālruni 7222513.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!