• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.1998., Nr. 32/33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31395

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Igaunijas tieslietu ministrs

Vēl šajā numurā

06.02.1998., Nr. 32/33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs —

darba vizītē Japānā

Trešdien, 4.februārī, ekonomikas ministrs Atis Sausnītis ieradās Tokijā un dienas pirmajā pusē tikās ar municipalitātes vicegubernatoru, bet pēcpusdienā — ar ārējās tirdzniecības un rūpniecības ministra vietnieku.

A. Sausnītis ir iecerējis pārrunāt jautājumus par sadarbību farmaceitiskajā rūpniecībā, zinātnē, enerģētikas jomā. Pēc ekonomikas ministra domām, neraugoties uz salīdzinoši nelielo Japānas preču īpatsvaru Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījumā, nozīmīgs abu valstu sadarbības virziens varētu būt pieredzes apmaiņa kvalitātes nodrošināšanas un vadības jautājumos un enerģētikas sektorā.

Dienas nogalē Japānas un Latvijas asociācijas un Latvijas informācijas centra direktors rīko vakariņas par godu Latvijas ekonomikas ministram.

Vakardienas, 5.februāra, nozīmīgākais pasākums bija seminārs “Biznesa iespējas ar Latviju”, kurā ekonomikas ministrs Atis Sausnītis sniedza pārskatu par Latvijas ekonomisko stāvokli, īpaši uzsverot investīciju iespējas.

Ekonomikas ministrs raksturoja līdzšinējo Latvijas ekonomisko sadarbību ar Japānu, vērtējot to kā nepietiekamu. Viņš uzskata, ka Latvija ekonomiskajā sadarbībā ar Japānu sper pirmos soļus un japāņu biznesa interesēm Latvijā ar laiku būtu jākļūst lielākām.

Savukārt no Japānas puses ar referātu “Veiksmīga sadarbība ar Latviju” uzstājās “Taiho Pharmaceutical Ltd.” prezidents Taiho Kobaiši.

Ar privatizācijas norisi Latvijā japāņu pārstāvjus iepazīstināja Latvijas Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis. Semināra ietvaros tika demonstrēta dokumentālā filma “Latvijas industrija”.

Dienas nogalē A.Sausnītis piedalījās pieņemšanā, ko rīkoja Japānas un Latvijas asociācija.

Irēna Bērziņa, EM preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!