• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Igaunijas tieslietu ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.1998., Nr. 32/33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31397

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes nedēļa Jelgavā

Vēl šajā numurā

06.02.1998., Nr. 32/33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Igaunijas tieslietu ministrs —

darba vizītē pie kolēģiem Latvijā

Vakar, 5.februārī, Rīgā divu dienu vizītē ieradās Igaunijas tieslietu ministrs Pauls Varuls. Viesis tikās ar Latvijas tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču, Tieslietu ministrijas pārstāvjiem, kā arī viņam notika saruna ar ģenerālprokuroru Jāni Skrastiņu.

Galvenais vizītes mērķis ir apspriest integrēšanos Eiropas Savienībā un Baltijas valstu tiesisko sadarbību, lai veicinātu noziedzības novēršanu. Latvijai ir lietderīgi vairāk uzzināt par Igaunijas Tieslietu ministrijas pieredzi cietumu administrēšanā, lietu izskatīšanas termiņu samazināšanu tiesās un pārrunāt citus jautājumus.

Vakar kaimiņvalsts ministrs tikās ar žurnālistiem preses konferencē. Tās ievadrunā P.Varuls atzīmēja, ka viņa pirmais ārzemju brauciens kā tieslietu ministram 1995.gadā bijis uz Rīgu. Jau tā paša gada aprīlī parakstīts trīspusējs sadarbības līgums tieslietās starp Latviju, Igauniju un Lietuvas Tieslietu ministrijām. “Līgums galvenokārt skar likumu jaunradi, tā saukto justīcijas administrēšanu, arī prokuratūras un cietumu darbu. Un tagad jau var atzīt, ka tas tiek pildīts sekmīgi,” teica Igaunijas tieslietu ministrs. Pēdējos gados izvēršas aktīva sadarbība arī tieslietu ministru līmenī, turklāt tikšanās notiek arī Eiropas Padomes rīkotajos un citos starptautiskajos pasākumos, dažādos semināros.

— Šo savu vizīti uz Rīgu uzskatu par mūsu veiksmīgi sāktā darba turpinājumu, vēl jo vairāk tāpēc, ka uz Rīgu braucu ar labpatiku,— piebilda P.Varuls. Arī šoreiz notiek domu apmaiņa gan par tiesību, likumu harmonizāciju, cietumu administrēšanu, gan par integrāciju Eiropas Savienībā un citiem jautājumiem.

Latvijas tieslietu ministrs pateicās Paulam Varulam par izbrīvēto laiku atbildes vizītei Latvijā un atzīmēja pēdējo gadu auglīgo sadarbību ar Igauniju tieslietu jomā.

— Divu dienu vizītes programmu mēs izstrādājam, ņemot vērā Igaunijas puses vēlmes — gan iepazīstoties ar mūsu tiesu varas struktūrām, Augstāko tiesu, Satversmes tiesu, arī prokuratūru. Jāpiezīmē, ka Igaunijā prokuratūra vairāk ir izpildvaras struktūra atšķirībā no Latvijas.

Turpinājums — 2.lpp.

Tikšanās laikā Tieslietu ministrijā: Igaunijas tieslietu ministrs Pauls Varuls, Igaunijas vēstnieks Latvijā Tomass Tīvels; Latvijas Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Aivars Maldups un tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!