• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Itālijas pemjerministrs tiekas ar uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.1998., Nr. 32/33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/31419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai katram būtu jumts virs galvas

Vēl šajā numurā

06.02.1998., Nr. 32/33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Itālijas premjerministrs tiekas ar uzņēmējiem

Veidojot dialogu starp uzņēmējiem un politiķiem

No kreisās: Itālijas vēstnieks Latvijā Alesandro Pjetromarki, Itālijas premjerministrs Romāno Prodi, Latvijas Ministru prezidents Guntars Krasts un tulks Jūlija Vaļiševska

Tikšanās brīdis saspringts arī ārlietu ministram Valdim Birkavam

Uzņēmēju interese par Itāliju liela

2. februārī Latvijā oficiālā vizītē ieradās Itālijas Ministru padomes priekšsēdētājs Romāno Prodi. Kopā ar Itālijas premjeru mūsu valsts galvaspilsētā viesojās arī vairāk nekā divdesmit cilvēku liela šīs dienvidu zemes uzņēmēju grupa, kas pārstāvēja daudzas nozīmīgas Itālijas ekonomikas nozares.

Vizītes laikā Latvijas un Milānas tirdzniecības un rūpniecības kameras rīkoja viesnīcā “Radisson SAS Daugava” Itālijas un Latvijas premjeru tikšanos ar abu valstu uzņēmējiem. To atklāja LTRK prezidents Viktors Kulbergs, ievadvārdos atzīmējot, ka šī būs laba iespēja abu valstu uzņēmējiem nodibināt savstarpējus kontaktus. Savukārt Milānas TRK pārstāvis Paolo Saki uzsvēra ciešo sadarbību, kas izveidojusies starp Milānas un Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamerām. LTRK un Milānas TRK kopējā projekta ietvaros Latviju vairāku gadu laikā ir apmeklējuši pāri par simts Itālijas uzņēmēju. Šis kopējais darbs tuvākajā laikā tiks paplašināts.

Tad vārds tika dots Itālijas premjeram Romāno Prodi. “Šorīt mēs risinājām politiskus jautājumus,” teica R.Prodi, “tagad ir pienācis laiks ekonomiskajām attiecībām. Ir sācies Latvijas ceļš uz ES. Itālijai Latvija nav interesanta kā izolēta valsts. Mēs domājam, ka Latvija varētu uzņemties tilta lomu Itālijas ceļā uz Krieviju. Liels atbalsts abās valstīs ir nepieciešams mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, jo tiem patstāvīgi iekļūt pasaules tirgos ir visai grūti. Gribu arī piebilst, ka mūs ļoti interesē privatizācija jūsu valstī. Domāju, ka šovakar Itālijas un Latvijas uzņēmēji nodibinās pirmos kontaktus, kas pilnveidosies tuvākā nākotnē.”

Atbildes runu teica Latvijas Ministru prezidents Guntars Krasts. “Viens no galvenajiem katras valdības uzdevumiem ir nodrošināt ražīgu vidi sekmīgai uzņēmēju attiecību veidošanai,” uzsvēra G.Krasts. “Šajā jomā mēs darām daudz — sakārtojam likumdošanu, mums ir stabila finansu sistēma. Vērtējot mūsu valstu ekonomiskās attiecības, ir jāsecina, ka Latvijas un Itālijas tirdzniecības bilance ir negatīva un šīs tendences pastiprinās. Vairāk varētu būt arī Latvijas un Itālijas kopuzņēmumu. Abām pusēm mūsu uzņēmējiem jārada visas iespējas, lai biznesa kontakti starp Latviju un Itāliju nostiprinātos un pilnveidotos”.

Pēc abu premjeru uzrunas sākās diskusija, kuras laikā Itālijas un Latvijas uzņēmēji izteica savus viedokļus, kā veicināt abu valstu saimniecisko sadarbību.

Jānis Lukss

Autora foto

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!